Mijn zoontje eet nu redelijk met de pot mee, hij is een lastige eter geweest. Inmiddels eet hij aardappelen (stamp, gekookt, gebakken) groente (nog lang niet alles) en pasta als lasagne/macaroni/penne. Hoe krijg ik mijn zoontje aan rijstgerechten?
ehhh, ik snap het probleem niet helemaal. Gewoon introduceren zoals je alles introduceert? Kook een rijstgerecht dat je zelf lekker vindt en zet het ook hem voor zn neus? En dan kijken wat ie ervan vindt? Alleen even rekening mee houden dat het niet te zout en te pittig is.
Idd gewoon rijst maken op een of andere manier en lekker geven! Heerlijk hoe ze dan zitten te knoeien er mee en ervan smullen
Heeft hij dan sinds hij 6 maanden is nog geen rijst gegeten? Ik heb rijst altijd gewoon gegeven, je kan ook de rijst plakkerig koken, een hand vol pakken en er flink in knijpen, dan krijg je balletjes waar ze zo vanaf kunnen happen. Lekker kliederen!
Gewoon aanbieden inderdaad. Hier eet ze niet alleen aardappelen, maar ook rijst, pasta en couscous. Vooral de laatste is favoriet.
Toen ik rijst introduceerde (8 maanden ofzo?) maakte ik altijd risotto omdat je daar makkelijk balletje van kan maken en die kan pakken en eten. TOen mijn zoontje zijn lepel iets beter kon hanteren kreeg hij gewoon zilvervliesrijst. Hij is er dol op Je kunt makkelijk wat groentes wokken ofzo, beetje kokosmelk erdoor en dan heb je een sausje. Maar je kindje is al 1 geweest zie ik, dan kun je ook wat zouter koken.
Rijst ging er tot voor kort ook niet in bij Thijmen, hoe vaak ik het ook aanbood Het gaat dan om de consistentie (die korreligheid) die hij vervelend vond. Nu gaat het wel met gewone witte rijst. Ben ik al heel blij mee! Ik zou het gewoon blijven proberen en hem steeds een beetje geven om te proeven.
Hier werkt het met plakken ook het beste.. Maar zonder gaat ook steeds beter. Alleen wil hij perse zelf eten met zijn vork/lepel, dus dat wordt wat meer rommel.. Ik doe er soms een extra likje creme fraiche doorheen, dan wordt het ook lekker smeuig en plakkerig. En pittig eten hoef je na het jaar ook niet echt rekening mee te houden, alleen wel rustig opbouwen. Hier eten ze vanaf 9-10 maand kruiden mee, en vanaf een jaar met de hele pot. Ze eten chiliconcarne met pepers en al..
Nee, hij heeft nog nooit rijst gegeten, want hij vindt het niet lekker!! Ik heb hem vaak laten proeven, maar hij spuugt het gewoon uit! Misschien heb ik de vraag verkeerd gesteld, hoe krijg ik het voor hem smaakvol.. Ik zal es proberen het plakkerig te krijgen en het dan met een beetje saus aan te bieden.
Ligt ook aan wat voor soort rijst he. Ik heb altijd pandan of basmati met jasmijn, zilvervlies rijst bijv zou ik zeker ook uitspugen. Droge rijst is sowieso natuurlijk niet zo lekker voor vele mensen. Inderdaad lekker iets eraan toevoegen. Lekker chicken tonight of sju van iets Succes
Nasi? Zou wel voor zilvervliesrijst kiezen, dan haalt je lichaam er ook nog iets uit (net als volkoren pasta bijvoorbeeld)
Hoe heb je het nu aangeboden? Weet je wat heel lekker is? Basmatirijst in een ovenschaal leggen, kruiden, ruim overgieten met opgeloste bouillon (of zelf getrokken bouillon), tussen de rijst aangebakken kippenpootjes leggen en in de oven zetten op ong 180 graden en een half uurtje laten koken in de oven Na ong 20 min roosjes broccoli/ worteltje enz bovenop leggen en nog 10 meebakken. Rijst neemt dan de smaak van de kip, kruiden en groente op en wordt lekker langzaam gekookt in het bouillon. Om te smullen!
Mijn oudste is bijna 4 en nog steeds geen rijst liefhebber.. Het enige dat ze nog een beetje eet is nasi met satésaus en gebakken ei. En dan is het vaak nog kokhalzen na een paar happen. Helaas, want ik vind rijst zelf veel lekkerder dan aardappels.
Ik heb de keren dat ik het aangeboden heb gewoon rijst gekookt met een sausje erbij. Ik houd zelf helemaal niet van rijst, dus we eten het niet vaak en wellicht lust hij het ook gewoon echt niet! Thnx voor de tips
Mijn kinderen zijn gek op risotto. Daar kun je groente en andere dingen (spekjes, vis, paddestoelen, kaas) doorheen doen, wat het gelijk heel veel smaak geeft. Ook is het lang niet zo korrelig als gewone gekookte rijst. Verder vinden ze rijst met wat ketjap lekker, of met soto ajam, en andere indische smaken bij de rijst ook. Je kunt ook een eigen nasi maken (niet met een pakje, dat is veel te zout) en daar een eitje doorheen kloppen. Dan plakt het een beetje aan elkaar. Gevulde tomaten of paprika met rijst erin kan ook lekker zijn. Nou ben ik ook grootgebracht met meer rijst dan aardappels (indische roots), dus we variëren er een eind op los. Niet alles gaat er even goed in, maar er zijn zat rijstgerechten die ze met veel smaak eten. En als hij echt niks wil, koop dan eens lemper bij de toko (zoetige kleefrijst gevuld met kip). Ik moet het eerste kind nog tegenkomen dat die niet lust....