Misschien een domme vraag, maar ik hoor overal dat haring rauwe vis is. En dit mag je niet eten tijdens de zwangerschap (tenzij het echt vers is). Nu heb ik een bokaaltje rolmops met ajuin in azijn gekocht omdat ik hier zo een zin in had. Maar nu weet ik niet of ik dit mag eten. Ik zou denken dat de azijn de bacteriën zou doden en het geen kwaad kan, maar vind op het internet zowel voor als tegens, dus durf het niet echt te eten Ik lust niet veel van vis en probeer toch wat vis binnen te krijgen tijdens de zwangerschap omdat dit goed zou zijn voor de baby. Maar als dit niet mag dan heb ik enkel nog fishsticks die ik kan eten en dat is nu ook niet echt een vette en super gezond
Haring is niet rauw! Is gezouten. Ik heb er al 7 op deze week. Ik vroeg het vrijdag ook weer aan mijn vk. Haring raden ze juist aan!
Rauwe vis en voorverpakte gerookte vis kunnen ze ook beter laten staan, omdat ze besmet kunnen zijn met listeria-bacteriën. Als deze vis echter wordt verhit, kan het met een gerust hart worden gegeten. Haring valt overigens niet in de categorie rauwe vis. Haring is namelijk op een speciale manier in pekel gerijpt.