Hoi dames, Ik was even nieuwsgierig of er hier iemand is die een rookoven/rookpan heeft.. Ik heb er namelijk eentje gekregen voor moederdag, maar ik ben dus eigenlijk op zoek naar tips, ideeën, recepten. Ik kom nog niet verder dan zelfgerookte kipfilet (super lekker!), maar er zijn ook niet echt veel (Nederlandse) boeken hierover. Dus.. Zijn er hier mensen met een beetje ervaring?
Wij hebben er gisteren een gekocht, lees dus ook graag mee. Moet verder nog uitvogelen hoe het allemaal werkt..
Wij hebben een rookpot. - verse forellen niet ophangen, die van ons waren gaar en vielen toen van de haken in het as - een worst halen, deze koken en dan in de rookpot hangen.
Deze heb ik: Camerons rookoven RVS 28,5 x 17,5 x 7,5 | Rookovens & rookkasten | Rookoven.com / Rookovens-online.nl Oeh, ja, verse worst is ook een goed idee! Ik kan sowieso geen dingen ophangen, maar leg het op een roostertje. Worst ga ik volgende week maar eens proberen Vis ben ik niet zo van, maar wil ik eigenlijk ook nog wel een keer proberen. Weet ook dat je noten en kaas kunt roken, maar vooral voor de kaas weet ik nog niet zo goed hoe ik dat moet doen (immers, staat op het vuur, dus smelt de kaas...) Wat voor rookmot gebruiken jullie het liefst? Er zat een klein bakje eiken bij, heb nog geen andere besteld.
Vandaag voor het eerst de rookoven gebruikt en er een heerlijke kip in gerookt. Beviel goed, denk dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden!