Goedemorgen, ik wil graag helemaal zelf een slagroomtaart gaan maken, maar heeft er iemand een lekker recept hiervoor? Alvast bedankt!! Groetjes Joyce
De makkelijke manier? Je gaat na de bakkers winkel of boerenbond en koop biscuitbeslag! Bakken volgens gebruiksaanwijzing. Koop ongeklopte verse slagroom, klopfix, vers fruit, hagelsslag of van die nootjes voor op ijs en gebak en jam! Snij de biscuit in twee lagen na het bakken smeer een laag in met jam en dan slagroom erop en dan de andere laag biscuit er terug op leggen! Vervolgens smeer je hem helemaal in met slagroom en dan kan je gaan versieren met toefjes slagroom en hagelslag/nootjes langs de randen en vers fruit erop!
zo heb ik het idd ook gedaan en kreeg een supermooie taart, maar niemand geloofde dat ik het zelf had gedaan. Ze dachten dat hij van de bakker kwam. Mooi complimentje voor mij. Het lastige vond ik het doorsnijden van de taart. Maar met veel geduld is het goed gegaan. Keuken was wel een puinzooi daarna, maar hmmm wat was die taart lekker.
Ik heb het ook gedaan zoals hierboven staat, maar dan in drie lagen en dan 1 laag met jam en slagroom en de tweede laag met alleen slagroom. Wat ook lekker is, is om de biscuit dan te tremperen met siroop. Je neemt dan wat limonadesiroop (ik deed bosvruchtensmaak) en met een siliconenbakkwast dep je dan de limonade op de biscuit. Zo zit er wat meer smaak aan en is het minder droog. Het wordt trouwens wel een gekledder om de nootjes goed op de zijkant te doen. Zo zag (een van) mijn slagroomtaart eruit:
Heb ook een keer slagroomtaart gemaakt, foto in mijn album. Zou trouwens wel aangevette slagroom gebruiken, is steviger en lekkerder! Gewoon slagroom, witte basterdsuiker en klopfix mixen tot het bijna stijf is, en dan 40g mascarpone per 100 ml slagroom er door mixen. Om de nootjes etc aan de zijkant te krijgen smeer je eerst alleen de zijkant af, dan kun je de taart tussen 2 handen houden en in een bord nootjes dippen.
idd taart in de nootjes dippen! Als je er dan een doos omheen doet (kan je vaak grati krijgen bij de HEMA als je lief kijkt) kan je hem invriezen in de diepvries voor onbepaalde tijd.
Dat van de zijkant is een goede tip. Ik heb alleen discokorrels gekocht, omdat ik zag dat die nougatine van pinda's gemaakt is en Lianna is daar allergisch voor. De bodem is gemaakt en ik ga de rest morgenvroeg maken.
Heb hier ook (tegelijk met die slagroomtaart) een taart gedecoreerd met frosting en (gekleurde) geraspte kokos. Was ook errug lekker. Chocoschaafsel kan ook, van die discodip ook. Tja, het is net wat je zelf lekker vindt, en of je natuurlijk rekening moet houden met allergieën. Plaats je morgen wel een foto?