Spekkedikken en kniepertjes

Discussie in 'De lounge' gestart door Nijn84, 17 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    wat erg lekker is, is als je er een borrelglaasje jonge jenever dor doet. alcohol verdampt maar er komt een lekre zoete smaak aan te zitten net ff dat extra zeg maar. bij kniepertjes is dit trouwens bi jde andere ook geen ervaring....

    geloof dat wij altijd van alles een kilo doen, en eerst suikerwater maken das lekkerder dan zo met suiker.
     
  2. sjors75

    sjors75 Niet meer actief

    Hierbij mijn recept voor kniepertjes. Zijn erg lekker! Veel bakplezier

    Knieperkes recept:1 pond tarwe bloem
    1 pond witte of gele basterd suiker
    2 pakjes vanille suiker
    2 eieren
    2 ons boter of zachte margarine
    1 glaasje cognac
    Anijszaad naar smaak
    8 dl lauw water

    Boter zacht roeren in bak met warm water
    Eieren en suiker erin en glad roeren
    Beetje lauw water erbij
    Bloem er bij voor dat alle water erin is
    Vanille suiker cognac, anijs toevoegen
    Beslag moet zo dun zij als pannenkoek beslag
     
  3. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Hahaha Heulemoal goud!
     
  4. MamaNiess

    MamaNiess Fanatiek lid

    6 aug 2008
    2.166
    10
    38
    Vrouw
    Paradise.
    ooeeh jammie kniepertjes,,,, weet alleen geen recept, wij krijgen ze namelijk altijd hihi
     
  5. Mootjuh87

    Mootjuh87 Actief lid

    13 jul 2011
    447
    0
    0
    Gisteren zijn we 6 uur lang knieperties wezen bakken hier :p
    Ook idioot veel gemaakt omdat we, nu we in t westen wonen, nogal wat weggeven hier.
    Ons recept:
    1 pak suiker
    1 pak meel
    1 liter water
    5 eieren
    3 pakjes vanillesuiker
    1 borrelglas jonge jenever
    1pak roomboter

    Eerst het boter smelten en mengen met de suiker en vanillesuiker. voeg dan het water toe. Daarna het pak meel erdoor en de eieren. Vervolgens jenever erdoor doen en het mengsel helemaal glad mengen. En dan natuurlijk bakken met een kniepertiesijzer!
     
  6. mave1978

    mave1978 Actief lid

    7 okt 2008
    181
    0
    0
    Papendrecht
    Hier nog even het spekkedikkenrecept van mijn vader:

    1 kg roggemeel
    1/2 l melk
    1/2 l water
    1 pond stroop
    1 pond bruine suiker
    250 gr. boter
    4 eieren
    50 gr anijszaad (anijsblokjes kan ook, maar dan heb je 15 gr. nodig)
    1 pond ontbijtspek of katenspek
    2 droge metworsten

    Een dag van tevoren maak je het beslag. (= Melk, water, boter, stroop en suiker laten smelten. Meel en eieren er doorheen mengen. vervolgens alles goed en lang in een grote pan met het anijszaad door elkaar mengen).

    De bereiding:
    Metworst in schijfjes en spek in kleine stukjes snijden. Het wafelijzer met boter insmeren. Als het ijzer flink heet is, met 2 lepels wat beslag in het ijzer doen. Vervolgens er 2 of 3 stukjes spek en metworst opleggen en het ijzer dichtknijpen. Na ongeveer 2 a 3 minuten (even uiproberen) is de spekkedik klaar.

    Eet smakelijk! (heb er zelf eigenlijk ook vreselijk trek in gekregen :D)
     
  7. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Ik woon vlakbij de Vegter's bakkerij, waar ze denieuwjaars rolletjes maken. Het ruikt daar altijd zo lekker. Héééérlijk
     
  8. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    ff een tip voor de baksters:D

    het beslag in een lege mayo-curry fles doen (als je hebt zo'n grote van hela) dan kun je het zonder knoeien makkelijk doseren.
     
  9. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    Ik heb met moeite vorig jaar een kniepertjes ijzer kunnen scoren :D en gewoon n recept van internet geplukt... binnenkort maar weer eens maken :D
     
  10. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63

    ??

    Spekkedikkenbeslag is vrij dik/stroperig, dus dat krijg je nooit in en nooit uit zo'n fles. Beslag voor kniepertjes maak je balletjes van, die je op 't ijzer legt. Denk dat je in de war bent met beslag voor rolletjes, want dat is wel dun-vloeibaar.
     
  11. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    ik bedoelde de rolletjes ja.sorry
     
  12. schaapie123

    schaapie123 Niet meer actief

    wij hebben geen jenever of conac in huis kan het ook met wiskey??
     
  13. sjors75

    sjors75 Niet meer actief

    Ja hoor je kunt alle soorten drank gebruiken hoor
     
  14. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Vanmorgen heb ik weer spekkedikken gebakken! Ze zijn heerlijk :)
     
  15. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    + 1 ik ken het ook niet ga het een googlen
     

Deel Deze Pagina