wat erg lekker is, is als je er een borrelglaasje jonge jenever dor doet. alcohol verdampt maar er komt een lekre zoete smaak aan te zitten net ff dat extra zeg maar. bij kniepertjes is dit trouwens bi jde andere ook geen ervaring.... geloof dat wij altijd van alles een kilo doen, en eerst suikerwater maken das lekkerder dan zo met suiker.
Hierbij mijn recept voor kniepertjes. Zijn erg lekker! Veel bakplezier Knieperkes recept:1 pond tarwe bloem 1 pond witte of gele basterd suiker 2 pakjes vanille suiker 2 eieren 2 ons boter of zachte margarine 1 glaasje cognac Anijszaad naar smaak 8 dl lauw water Boter zacht roeren in bak met warm water Eieren en suiker erin en glad roeren Beetje lauw water erbij Bloem er bij voor dat alle water erin is Vanille suiker cognac, anijs toevoegen Beslag moet zo dun zij als pannenkoek beslag
Gisteren zijn we 6 uur lang knieperties wezen bakken hier Ook idioot veel gemaakt omdat we, nu we in t westen wonen, nogal wat weggeven hier. Ons recept: 1 pak suiker 1 pak meel 1 liter water 5 eieren 3 pakjes vanillesuiker 1 borrelglas jonge jenever 1pak roomboter Eerst het boter smelten en mengen met de suiker en vanillesuiker. voeg dan het water toe. Daarna het pak meel erdoor en de eieren. Vervolgens jenever erdoor doen en het mengsel helemaal glad mengen. En dan natuurlijk bakken met een kniepertiesijzer!
Hier nog even het spekkedikkenrecept van mijn vader: 1 kg roggemeel 1/2 l melk 1/2 l water 1 pond stroop 1 pond bruine suiker 250 gr. boter 4 eieren 50 gr anijszaad (anijsblokjes kan ook, maar dan heb je 15 gr. nodig) 1 pond ontbijtspek of katenspek 2 droge metworsten Een dag van tevoren maak je het beslag. (= Melk, water, boter, stroop en suiker laten smelten. Meel en eieren er doorheen mengen. vervolgens alles goed en lang in een grote pan met het anijszaad door elkaar mengen). De bereiding: Metworst in schijfjes en spek in kleine stukjes snijden. Het wafelijzer met boter insmeren. Als het ijzer flink heet is, met 2 lepels wat beslag in het ijzer doen. Vervolgens er 2 of 3 stukjes spek en metworst opleggen en het ijzer dichtknijpen. Na ongeveer 2 a 3 minuten (even uiproberen) is de spekkedik klaar. Eet smakelijk! (heb er zelf eigenlijk ook vreselijk trek in gekregen )
Ik woon vlakbij de Vegter's bakkerij, waar ze denieuwjaars rolletjes maken. Het ruikt daar altijd zo lekker. Héééérlijk
ff een tip voor de baksters het beslag in een lege mayo-curry fles doen (als je hebt zo'n grote van hela) dan kun je het zonder knoeien makkelijk doseren.
Ik heb met moeite vorig jaar een kniepertjes ijzer kunnen scoren en gewoon n recept van internet geplukt... binnenkort maar weer eens maken
?? Spekkedikkenbeslag is vrij dik/stroperig, dus dat krijg je nooit in en nooit uit zo'n fles. Beslag voor kniepertjes maak je balletjes van, die je op 't ijzer legt. Denk dat je in de war bent met beslag voor rolletjes, want dat is wel dun-vloeibaar.