steriliseren

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door mano82, 17 jun 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mano82

    mano82 Fanatiek lid

    15 mei 2007
    1.554
    0
    0
    grafisch ontwerpster
    Stel ik heb de borstkolf gesteriliseerd en gebruik die meteen om te kolven, kan ik deze dan 20 minuten nadien opnieuw gebruiken (want teveel aan melk) zonder opnieuw te steriliseren?
     
  2. Anique

    Anique Niet meer actief

    Ik steriliseer (kook ze uit) de spullen van de kolf 1 keer per dag, de andere keren spoel ik alles direct na het kolven af met heet water. Je hoeft echt niet na elke kolfbeurt alles uit te koken.. haha.. zou in mijn geval wel een gedoe zijn! Ik kolf 5 a 6 keer op een dag! ;)
     
  3. mano82

    mano82 Fanatiek lid

    15 mei 2007
    1.554
    0
    0
    grafisch ontwerpster
    bedankt voor je reactie :) zou indd een heel gedoe zijn als je zo vaak moet kolven.
     
  4. Anique

    Anique Niet meer actief

    eigenlijk wordt ook nog aangeraden de spullen tussendoor in de koelkast te bewaren, dat remt de bacteriegroei.. maar dat doe ik niet... slecht he..? :confused: :oops:
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    1x per dag uitkoken is inderdaad voldoende. Op je werk uitkoken wordt ook zo lastig he? ;) (al kan het bij ons wel)
     
  6. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Het beste is om je kolf na gebruik af te spoelen met koud water, dit spoelt de eiwitten weg. Daarna afspoelen met heet water, dit spoelt de vetten weg.
    Als je gelijk gaat spoelen met heet water stollen de eiwitten en wordt je kolf dus niet echt schoon. Voor het sterilisteren even de kolf door een sopje halen. Dat sopje is weer voor het ontvetten. Doe je dat niet dan kan het zjin dat je kolf het niet meer doet (weet ik uit ervaring :oops: ) Na een keer goed soppen doet hij het dan wel weer.
    De koelkast zijn de meningen over verdeelt. De koelkast schijnt ook een grote bron van bacterien te zijn tenzij je elke week de koelkast schoonmaakt, en wie doet dat ?
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Inderdaad ja, eerst met koud water spoelen, dan warm.

    In een sopje doe ik mijn kolf (borstschelpen) eigenlijk haast nooit, heb ook niet het idee dat dat nodig is. Ik heb een electrische kolf, kan me niet voorstellen dat ie het daardoor niet meer zou doen?
     
  8. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Gaat niet om de schelpen maar om het gedeelte wat daar achter zit. Wat boven je flesje zit. Ik had het dus wel dat hij het niet meer deed. Wrs te vet en dan niet meer goed vaccuum kunnen maken ? De zuigkracht was echt niets, was al wezen kijken voor een nieuw wit flubbertje maar die kon ik niet vinden in de winkel. Toen de gebruiksaanwijzing eens gelezen, kolf in een sopje gedaan. En hij deed het weer als voorheen.
     

Deel Deze Pagina