Stoofperen

Discussie in 'De lounge' gestart door TanteTrien, 14 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. TanteTrien

    TanteTrien Niet meer actief

    Bedacht me dat ik van de week lekker stoofperen wil eten
    Nu had ik vroeger een lekker recept voor een stamppot
    Maarja die heb ik nu niet meer...
    Hebben jullie lekkere stoofpeer recepten die we hier kunnen delen!?
     
  2. klaver85

    klaver85 Bekend lid

    26 nov 2014
    757
    182
    43
    Halve fles rode wijn en halve fles port en een kaneelstokje en 100 gram suiker.... Maar of dat verstandig is.... Wel erg lekker
     
  3. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Gewoon in cassis stoven! Net zo lekker en zonder alcohol. En als je in cassis light stooft ook nog zonder kcal.
     
  4. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    De stoofperen in helften snijden en schillen. Dan even wassen en met een flesje rode bessensap in de pan. Even aanvullen met water tot de peren helemaal onder water staan. Dan 2 of 3 zakjes vanillesuiker erin en wat kaneel. Dit een half uur tot 45 minuten laten koken. Als de peren gaar zijn dan haal je ze er uit en leg je ze even op een bord. Dan ongeveer 3 eetlepels allesbinder bij het bessensap mengsel en even roeren (wel van het vuur halen) en je hebt heerlijk sap voor bij je peren en draadjesvlees :D
     
  5. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Schillen en stoven in water met kaneel en beetje suiker. Ze worden evengoed roze!
     
  6. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Schillen, halveren en in een pan met suiker, kaneelstokjes en paar kruidnagelen. Flinke bodem water en zo lang stoven tot ze mooi rood zijn (3-4 uur minimaal). Slowcooker werkt ook erg goed hier mee, gewoon een uur of 8-10 op low. Met allesbinder het vocht binden.
     
  7. Tia Dalma

    Tia Dalma Lid

    10 okt 2015
    8
    0
    1
    Hoeksche Waard
    In de slowcooker werkt inderdaad super goed. Ik gebruik altijd appelsap en daarbij dan kaneelstokjes, steranijs, vanille en honing. Ze worden dan alleen niet echt rood.
     
  8. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Koken in rode wijn en water, kaneel stokjes, suiker, laurier en kruidnagel 😋😋
     
  9. jara

    jara Bekend lid

    4 sep 2006
    878
    4
    18
    Ik kook ze (ruim 3 uur) in een klein laagje water met stroop of bruine suiker; net wat ik voorhanden heb. Ik zal er ook eens iets anders bij doen als ik dit zo lees ;)
     
  10. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Zo doe ik het ook altijd, heerlijk 😄
     
  11. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Weet hem niet uit mijn hoofd...maar in ieder geval helft rode port, helft rode wijn, kaneel en suiker oook uiteraard...en aan het eind de saus inkoken mjam mjam
     
  12. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    kook ze altijd met kaneel en behoorlijk wat suiker..
    wij houden van heel zoet..
    ze staan hier wel minimaal 6 uur op en worden dan heel mooi donker
     
  13. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.891
    4.387
    113
    Dit, maar dan met een kwartfles goedkope port erbij. Allesbinder gebruik ik niet, vind het "sapje" juist zo lekker ;).
     
  14. frums

    frums Bekend lid

    25 sep 2011
    642
    287
    63
    Ik kook ze in gluhwein. ...zitten meteen alle kruiden erin....
     
  15. catharin

    catharin Fanatiek lid

    5 jan 2010
    1.072
    2
    38
    NULL
    NULL
    Ik kook ze in water met heel veel roosvicee. Heerlijk zoet...
     
  16. Beeb87

    Beeb87 Niet meer actief

    Koken in gluhwein is echt een aanrader!
    Ook nog lekker drankje voor bij het eten :D

    Andere keren kook ik ze gewoon in rode wijn aangevuld met water, vanillesuiker en kaneel.
     
  17. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Stoofpeertjes schillen en in stukjes snijden of in zijn geheel in de pan ( ziet er mooier uit ) dan een halve fles zoete rode wijn en water tot alle peren geheel onder water staan. Kaneel stokje er in of kaneel poeder. 3 zakjes vanille suiker ( eventueel als je het zoeter wilt kan er wat meer suiker in ) en dit geheel een paar uur goed laten pruttelen tot de peren lekker zacht zijn.

    Als je dit gerecht zoals het hoort een paar uur laat koken/pruttelen dan zal veel van de alcohol verdampen. Geheel verdwijnen doet het niet maar na een paar uur is er zeker wel 70% verdampt.
     
  18. kusjes1986

    kusjes1986 Bekend lid

    24 jan 2015
    830
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik schil ze maar laat ze verder heel. Vind dat gezelliger staan haha.
    In een pan water met grenadine kaneelstokjes en suiker. Je hebt ook stoofpeertjessuiker. En dan een paar uur laten pruttelen
     
  19. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.034
    6.138
    113
    Happyland
    Spaanse rode wijn!
     
  20. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Goede balsamico azijn en dan suiker of honing toevoegen.
     

Deel Deze Pagina