Eerder heb ik eens ergens gelezen dat je met een tomaat in een baby hapje de schil eraf moet halen maar ook de pitjes eruit moet halen. Maar moeten de pitjes er ook uit voor een baby van 8 maanden? Ik had daar namelijk niet aan gedacht, had zojuist een hapje voor Thijs gekookt, paar cherry tomaatjes meegekookt, schil erafgehaald en er zo doorheen geprakt... Kan ik dat geven, of beter van niet?
Hier ook tomaat nooit zonder schil en pitjes gegeven.. Ligt misschien een beetje aan de mondmotoriek van je kleintje, en wat je met de tomaat doet. Maar door een warme maaltijd deed ik gewoon kleine stukjes. En zo los ook dunne partjes.
Oke dank jullie. Thijs eet zijn eten gewoon grof geprakt dus dat heb ik dan ook gedaan. Ik maak ook wel eens spagetti, dan pureer ik de gekookte tomaat als saus, en de spagetti in stukjes met gehakt en erwtjes.. vind hij heerlijk.. Maar ik maakte de tomaat dus helemaal schoon, dus binnenste er uit maar dan houd je bijna niks over na het koken. Doe ik het de volgende keer dus gewoon met pitjes en al, scheelt dan weer...
Idem, nooit over nagedacht, gewoon gedaan. Tegenwoordig is Miriam dol op cherrytomaatjes, zodra ze er 1 in het oog krijgt, gaat ze door roeien en ruiten om hem te pakken te krijgen