Persoonlijk vind ik vleesvervangers totaal niet naar vlees smaken. Maar ze hebben wel het mondgevoel dat ik vaak mis in een vegetarische maaltijd. Een taaiheid die ik erg prettig vind. Voor mij heeft een geslaagde maaltijd alle smaken in zich: een beetje zout, een beetje zoet, een beetje zuur en een beetje umami. En ook alle texturen: iets zachts en cremigs, iets knapperigs en iets taais. En paddestoelen, al dente pasta, tofu zongedroogde tomaatjes en olijven hebben dat allemaal ook wel. Maar zo'n vleesvervanger vind ik een fijne, makkelijke manier om dat element toe te voegen aan mn maaltijd.
Ik snap het echt niet, sorry. Ik vind vlees eten juist egoïstisch, daarmee doe je een dier kwaad (of nouja heel veel dieren) en het milieu (het is de meest vervuilende industrie). Ik zou ook veganistisch eten als ik alleen maar linzen ofzo kon eten ipv vleesvervangers, maar ze zijn er dus waarom niet. Ik snap werkelijk niet wat het met egoïsme te maken heeft. De vleesvervangers zijn trouwens niet om een gemis op te vangen, ik mis niets, maar vind het leuk om verschillende dingen te eten die ik lekker vind en zolang er geen dier onder geleden heeft vind ik het prima.
Ik bedoel dit echt niet om lelijk te doen, maar ik ben serieus benieuwd hoe vleesvervangers egoïstisch zijn. Egoïstisch doen is iets doen wat fijn is voor jezelf ten koste van een ander, toch? Wie heeft er dan last van dat ik vleesvervangers eet? Ik vind het ook leuk om gerechten te maken die helemaal geen vlees en/of vleesvervangers bevatten, maar we hebben nog niet genoeg gerechten die we beiden lekker vinden en waar we niet het gevoel krijgen "er mist iets". Of ik nou bonen toevoeg of vleesvervangers, wat is het verschil? Mijn vriend wilt niet elke dag bonen eten, en ik heb echt niet genoeg vleesvervanger-vrije-vega-maaltijden om gevarieerd te koken, zeker niet zonder elke dag bonen te maken.
https://www.ad.nl/economie/unox-lanceert-vegetarische-versie-van-beroemde-rookworst~a75d0b48/ Hoogtepunt van mijn dag lol!! Laat mij maar lekker egoïstisch zijn met mijn vleesvervangers.
@Eva2011 : ik snap 'm ook niet, geloof ik. Ik vind het wel moeilijk voor te stellen dat iemand graag vleesvervangers wil, want ik houd niet van vlees. Maar als iemand wél graag vlees lust en dat vervangt met iets zonder vlees... Dat is dan toch juist niet egoïstisch?
@Eva2011 : ik snap 'm ook niet, geloof ik. Ik vind het wel moeilijk voor te stellen dat iemand graag vleesvervangers wil, want ik houd niet van vlees. Maar als iemand wél graag vlees lust en dat vervangt met iets zonder vlees... Dat is dan toch juist niet egoïstisch?[/QUOTE] Precies. Ik vind vlees lekker, maar wil niet "meedoen " aan het dierenlied. Die vleesvervangers zijn dan toch ideaal? Moet wel zeggen , de meeste vleesvervangers komen qua smaak nog niet in de buurt van echt vlees. Ik snap de mening dat het egoïstisch zou zijn echt niet.
Neeeeee, wordt verkeerd begrepen volgens mij. Vleesvervangers prima! Maar waarom de smaak en textuur nabootsen en het een vleesnaam geven? Kipstuckjes, gehackt etc? Dat vind ik er egoïstisch aan.
Denk dat ze dit soort namen gebruiken zodat mensen die (een dagje) vegetarisch willen eten weten wat voor soort vegaburger het is of waarmee ze het vlees/gevogelte kunnen vervangen. Toen ik vegetarier werd waren er enkel groenteburgers, hamburgers en javaanse schijven. Ik heb dus ook daadwerkelijk geen idee of kipstuckjes smaken naar kip. Of gehakt smaakt naar gehackt enz. Voor mij is het dan ook maar een naam en had het net zo goed compleet anders kunnen heten.
Om het makkelijk te maken om het product in bepaalde gerechten te gebruiken. Wil je chicken tonight eten, gooi je er kipstuckjes door. Bij pasta bolognese gehakt enzovoort. En zo is het ook duidelijk waar de smaak in de buurt komt. Niet iedereen is een keukenprins(es). Natuurlijk smaakt het anders, maar ik ben blij met die namen. Ik lust bijvoorbeeld geen vis en die vegan visburgers of de tonijn van de vegetarische slager vind ik echt heel vies omdat ik het teveel op vis vind lijken. Verder zijn er ook heel veel vervangers die qua naam en smaak helemaal niet op vlees lijken, zoals broccoliburgers en falafel.
Ik dacht laatst eens een pompoenburger te proberen maar dat doe ik niet weer :s geef mij dan maar een goede pompoenmoes of pompoensoep, of ik maak er ovenfrites van.
Nja, de naam zelf kan ik ook wel inkomen, maar als je als (bewust en principieel) vegetariër dan perse iets moet hebben wat in alle opzichten op vlees lijkt... Ik snap dat niet, maar houd sowieso ook niet van vlees dus snap ook niet dat mensen dat stuk dood dier op hun bord niet kunnen missen Edit: zoals mijn vriend. Hij moet en zal vlees eten, wil het ook niet missen, klaagde steen en been toen ik stopte met vlees eten. Maar hey, ik voel me er beter door en die 100 gram per week die ik via de restjes van mijn kinderen voorheen binnen kreeg mis ik echt niet.
Zoals gezegd snap ik dat niet, omdat ik niet van vlees houd. Maar als iemand wel van vlees houdt, maar de negatieve effecten niet wil (milieu en dierenwelzijn)... Dan is het toch juist goed dat er iets is dat wel op vlees lijkt, maar waar geen dieren voor doodgaan? Ik snap je echt niet geloof ik
Is niet erg. Ik snap mezelf vaak ook niet Vind t ook prima dat het er is hoor! Ieder zijn ding. Maar voor mij hoeft een vleesvervanger niet op vlees te lijken of naar vlees te smaken dat was een beetje mijn punt geloof ik, al ben ik er na deze discussie ook niet meer zo zeker van
Voor mij ook niet. Maar van mij hoeven er ook geen zoetstoffen in de light frisdrank, want dat vind ik smerig (zoetstoffen, maar ook normale frisdrank vind ik te zoet). Maar ik vind het niet egoïstisch als iemand light frisdrank drinkt, snap je?
Die unox worst hadden ze niet in de winkel gister.. Heb wel bapao van Boon besteld, heel benieuwd! Heb wel behoefte aan nieuwe snacks voor die momenten dat je gezond en onverwerkt even zat bent