Heb m'n fantasie maar eens de vrije loop gegeven en het afgegoten water(waterbesparing dus ook )van de broccoli en de bloemkool als water voor de soep gebruikt. Zou dat lekker zijn?
ja kan heel goed. Bouillon erbij en natuurlijk balletjes en nog wat groente. Ik ben gek op kidneybonen in mijn groentesoep. Een aardappel past er ook goed bij
Ik heb altijd geleerd dat het kookwater ook alle viezigheid bevat die nog aan de groenten zat. Ik sla dus ff over!
je wast je groente eerst. Dan kook je het... Lijkt me juist niet vies. Maar goed ik heb dus op school geleerd ( op een school waar werd geleerd om voor mensen te koken o.a.) dat dit kookwater juist heel gezond is
Als dat zo zou zijn. Zou je met het afgieten nog steeds viezigheid op de groenten achterlaten. Of spoel je na het koken alles nog een keer grondig? Je wast grondig je groenten van te voren en als het kookt, is de temp 100 graden en gaan bacteriën e.d. wel dood, mocht er nog iets op zitten.
lijkt me wel en evt schadelijke bacterien gaan er toch uit met het koken??? Lijkt me dat je het heel goed kan gebruiken zou dr alleen wel nog een bouillonblokje bijdoen en dan lekker allerlei dingen die je zelfs lekker vind.
Krijg je denk ik wel een lekker soepje van hoor...ik maak van het groentevocht ook altijd het sausje voor over de bloemkool of broccoli..
Ik drink het kookvocht gewoon op, dat is nu vitaminwater! Uiteraard wel van biologische groente. Maar kan ook prima dienen als basis voor soep of saus.
tuurlijk kan dat, alleen met aardappels zou ik het niet doen.Aardappel water is echt niet lekker voor de soep.