Ik heb een vraagje voor een vriendin van mij. Zij en haar ex hebben samen het gezag over hun zoontje. Er is nog geen omgangsregeling omtrent hun zoontje. Vader probeert moeder zo te treiteren dat hij uiteindelijk de volledige voogdij krijgt. Kan zij het zoontje tot dat er een omgangs regeling is het kind bij de vader weghouden?
ze zou het wel kunnen doen maar denk dit niet altijd ten goede komt het is en blijft de vader van de kleine man ze kan er ook bij blijven zodat de vader hem toch kan zien zo kan de rechter ook zien dat ze toch goede wil laten zien en blijken ik heb ook veel problemen gehad met ex maar heb nooit mijn kinderen bij hem weg gehouden dat is iets wat ik niet vind kunnen het is en blijft toch zijn eigen zoon niet leuk altijd maar t is helaas wel de werkelijkheid succes
Tja, alles kan, maar of je het moet willen is een ander verhaal. Met zulke acties loopt ze het risico dat vader een kort geding start om een spoedige start van de omgangsregeling af te dwingen. Zij is dan de boeman, omdat zij contact tussen vader en kind in de weg staat. En dat is geen gunstige positie om te hebben. Verder, loopt het kind gevaar bij hem? Zo nee, dan altijd gewoon omgang plaats laten vinden. Hoe hij met moeder omgaat is niet relevant voor de omgang met het kind. En dan ga ik er nu natuurlijk even vanuit dat er geen sprake is van fysiek geweld oid.
Er is geen sprake van fysiek geweld naar het kind toe. Wel naar de moeder. Kind krijgt om 3 uur snachts chocolade gevoerd van vader, heeft geen eigen slaapplek (vader woont bij zijn moeder in en kind slaapt bij vader in bed). Dit zijn maar slechts voorbeelden. Vader is aan de harddrugs. Wil verder niet in details treden maar het is geen lekker figuur. En in mijn ogen absoluut geen geschikte vader (maar dat doet er niet toe wat ik vind). Het gaat er nu om staat zij in haar recht als zij hem tot die tijd alleen op haar voorwaarden het kind mee geeft?
Lijkt mij niet erg handig. Net als hierboven gezegd komt je dat als moeder niet ten goede (ook al treitert vader haar dus, ook een beetje dom, want dit soort dingen moet ze wel bewaren - geen idee wat er gebeurt trouwens).
Ok, dat geen eigen slaapplek is nog tot daar aan toe, maar wat je verder vertelt...beetje vreemde vogel - zacht uitgedrukt. Heeft ze nu een advocaat in de arm genomen? Hij slaat haar dus ook??
Nou, als hij echt harddrugs gebruikt e.d. zou ik als ik haar was als de sodemieter een advocaat zoeken. Een omgang met toezicht lijkt me hier wel op z'n plaats, maar dat moet allemaal met een gerechtelijke procedure geregeld worden. Houd ook rekening met een onderzoek van de Raad voor de Kinderbescherming.
@ edge. Ja hij heeft haar in het verleden geslagen (ze zijn net 2 maand uit elkaar). Hij heeft haar ook tijdens de zwangerschap geslagen. Ze neemt morgen weer contact op met haar advocaat. Hij heeft haar net nog bedreigd dat hij het jongetje van haar zou afpakken (hier was ik bij.)
Dat is niet helemaal waar...hoe d vader omgaat met moeder, treiteren enz, is wel degelijk van invloed op het kind en daarom wel belastend...
Dat ligt er maar aan natuurlijk of het kind er iets van meekrijgt. Buiten dat...een verhaal heeft 2 kanten, waarmee ik niet zeg dat het verhaal van TS niet klopt, en dus moeten beide verhalen gehoord worden alvorens een rigoureuze beslissing kan worden genomen zoals de omgangsregeling stop te zetten.
ik heb het exclusief ouderlijk gezag over mijn kinderen en dat is een strijd van 6 jaren geweest en dat met een vader die schizofreen is en zijn ziekte niet onder controle houdt,drinkt en wie weet wat nog....een vader heeft erg veel rechten,zelfs als hij deze echt niet meer verdient.en als je als mama je kind weghoudt dan is dat voor het gerecht een reden om jou te beboeten/straffen dus geen goed idee.elke keer als ze het kindje bij hem weghoudt zou ze een geldige reden moeten hebben,bijvoorbeeld een ziektebriefje...en dan nog....ze kan een snelprocedure(kortgeding) opstarten waarbij ze aantoont dat er een heel goeie reden is om het kind niet naar vader te laten gaan.maar dat hij haar treitert is zeker geen geldige reden voor de rechter.
Als je allebei het gezag hebt en er is geen omgangsregeling dan kun je het kind niet weghouden bij de moeder of vader. Is er sprake van een situatie waardoor de veiligheid van het kind in gevaar is dan zou je wellicht eeb spoedverzoek in kunnen dienen bij de rechtbank met de vraag het contact stop te zetten totdat er vanuit de rechter een uitspraak komt.
misschien zou je jeugdzorg kunnen inschakelen en dit probleem voorleggen. Ze kunnen onderzoek doen naar vader. Bemiddelen in contact en adviseren aan de rechtbank. En belangrijkste ze houden alleen voor oog wat het beste is voor het kind en niet wat het beste is voor de ouders.
Lekker onderbouwd zeg...!! Knap gedaan... Ik vraag me af of ts het hier over ouderlijk gezag heeft of de voogdij. Hier zit wel degelijk verschil in. Als je volledig uit het ouderlijk ontzag gezet word heeft hij ook geen verplichtingen naar het kind toe. Geen voogd meer zijn is dat je alleen geen wettelijke beslissingen mag maken over je kind. Maar je moet dan als nog wel betalen. Jeugdzorg kan inderdaad een goede optie zijn. Of ee advocaat met verstand van voogdijzaken.
Volgens mij heeft de vriendin van TS een advocaat. Als ik haar was zou ik alles via hem/haar regelen en niet op eigen houtje BJZ inschakelen. Dat er een gerechtelijke procedure moet worden opgestart mbt de omgang lijkt me vrij duidelijk. Waarschijnlijk zal de rechter dan ook wel BJZ dan wel de Raad voor de Kinderbescherming inschakelen.
Als vriendin van TS de opvoeding gewoon normaal doet en een goede moeder is heeft ze niets te vrezen van jeugdzorg.
Daarnaast heb je bij bjz nog een vrijwillige afdeling. Een kind wordt echt niet zomaar onder toezicht gesteld wanneer moeder sowieso meewerkt. Er wordt dan niet eens door de raad van de kinderbescherming onderzoek gedaan omdat er geen dwang nodig is.