ik had even een vraag.. zit nu op de site van noorderpoort te kijken en ik zag een opleiding dat mij heel mooi leek maar ik snap er even niks van het gaat om deze opleiding: verzorgende 2 jarige bbl deeltijd http://www.noorderpoort.nl/Algemeneinfo ... fault.aspx maar nu staat er bij: Toelatingseisen Helpende diploma of MDGZ VZ kort Een daaraan gelijkwaardig diploma BBL-werkplek in een erkent leerbedrijf Vrijstelling verkregen via EVC procedure?? Dat EVC is dus dit: http://www.noorderpoort.nl/Opleidingen/ ... fault.aspx en daar staat dus ook: Voor wie De specifieke opleidingstrajecten worden opgezet in samenwerking met het werkveld voor een groep deelnemers uit een bepaald werkveld voor wie de duur van de opleiding afhankelijk is van het tempo waarin de individuele deelnemer zijn/haar toetsen haalt. Het werkveld kan voor 20% de vrije ruimte van het opleidingsprogramma invullen. Zou ik deze opleiding nou wel kunnen doen of niet? snap er even niks van? of moet je al in het werkveld zitten?
Volgens mij is de opleiding bedoeld voor mensen die een werkplek hebben in een verzorgingshuis of dergelijke met een lager niveau. Met deze opleiding werken ze dus gewoon door, maar volgen de opleiding er in 1 dag in de week bij, zodat ze een stapje hogerop kunnen.
ja dat had ik ook al in mijn hoofd.. maar goed ik heb een Helpende Zorg diploma dus zou ik niet gewoon een instelling kunnen zoeken die mij wil aannemen met deze leer/werk traject?
dat denk ik wel ja. Wat ik zelf zou doen is contact zoeken met het Noorderpoort, soms hebben ze nog een tip voor een leerbedrijf, of weten ze nog leerbedrijven die studenten zoeken. Kun je ook gelijk al je andere vragen stellen.
Er staat dat je kan kiezen bbl of bol. Bij bbl moet je idd 1 dag naar school en dan nog een baan zoeken in die richting. Bij bol moet je bij deze opleiding dan 2 dagen naar school en 16 uur stage.
ja maar ik snap niet zo goed wat ze bedoelen met die EVC traject normaal moet je namelijk met werken en leren gewoon de hele week werken (32 uur) met 1 dag school dan en met dit minimaal 16 uur en 1 dag school..
Hoi hoi, Ik heb toevallig net vorige week een evc procedure gedaan. Dit houd in dat je vrijstelling kan krijgen voor bepaalde deelkwalificatie (vakken). Hoop dat je hier wat aan hebt.
Dus dan zou je bijv. bepaalde vakken niet hoeven te doen bij deze opleiding? nou ja ik zal het dan wel even navragen.. beetje jammer dat de kerstvakantie er tussen zit
Het ligt er aan welke deelkwalificaties je al hebt. Als je Helpende hebt gedaan heb je waarschijnlijk de Deelkwalificatie Basiszorg al (302 als ik me niet vergis) en die hoef je dan niet te doen als je de Verzorgende opleiding gaat volgen.
EVC houdt in dat je vrijstellingen kunt krijgen. Bijvoorbeeld door certificaten die jij al hebt, specifieke werkervaring en een vergelijkbaar diploma. Als je dus geen certificaat, geen vergelijkbaar diploma hebt of geen werkervaring binnen het gevraagde gebied zul jij alle vakken en onderdelen moeten doen en halen. Heb je een certificaat enz. wel dan kun je voor een aantal vakken vrijstelling krijgen. Doordat het een "vervolg" opleiding is en je al een werkplek nodig hebt enz. is de kans ook al erg groot dat jij ervaring hebt opgedaan in dat werkgebied, vandaar dat de EVC procedure erbij vermeldt wordt. Succes ermee!
oke dus in principe zou het wel kunnen en dan moet ik dus zelf een werkplek vinden voor 16 uur minimaal.. dus omdat ik helpende zorg heb kan ik dit dus doen? want normaal is werken en leren 4 dagen werken en 1 dag school.. dit is dus minimaal 16 uur werken.. maar zal dan zeker komen omdat ik van helpende kom en dus doorstroom.. je hebt namelijk verschillende duur van de opleiding: 1 jarige opleiding: dan zit je al in de zorg 2 jarige opleiding: dan heb je dus helpende nodig 3 jarige opleiding: dan kom je van het vmbo enz. en moet je ook de hele week.. zou wel mooi zijn want wou niet meer dan 3 dagen werken/leren ivm danisha
Het aantal uren wat je moet werken ligt ook aan je werkgever. Wat ze bij de opleiding aangeven is wat je minimaal moet werken om ook aan je opdrachten toe te komen, en om genoeg ervaring op te doen. Bij ons (ik werk in een verpleeghuis) is de norm dat je minstens 20 uur op de afdeling moet zijn. Daarnaast ga je dan naar school. Dat betekent 28 uur van huis, zeg maar. En als je slim bent ga je ergens solliciteren naar een opleidingsplaats. Dan betaalt de baas je opleiding, en krijg je ook de helft van je schooluren betaald. Tenminste zo gaat dat hier. Vaak heeft de werkgever dan wel een contract met een bepaalde school, maar op zich moet dat geen probleem zijn, denk ik.