Warm eten

Discussie in 'Voeding' gestart door buddy, 11 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. buddy

    buddy Fanatiek lid

    23 jan 2007
    1.004
    12
    38
    Noord-Brabant
    wij willen onze rens met ons mee laten eten dus dat hij geen potjes meer krijgt.
    Hoe kan ik het beste zijn eten maken?
    Iemand tips?

    Edit moderator: verplaatst naar Voeding
     
  2. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    Onze zoon eet zo veel als mogelijk met de pot mee en dat gaat eigenlijk best goed. Sommige dingen pureer ik nog en andere (zachtere) dingen prak of snij ik klein. De winter was handig ivm stamppotten enzo ;) Nu eet ie ook mie, rijst, pasta of aardappels mee. Ook wat pittigere gerechten eet ie mee, maar dan voeg ik eerst een klein beetje kruiden/boemboe of iets anders toe, haal daarna de goede hoeveelheid voor Thomas uit de pan en maak het daarna nog pittiger voor ons. Thomas is een goede eter en eet eigenlijk alles wat ik hem voorschotel. Als de stukjes maar niet te groot zijn, want dan duwt ie het weer zijn mond uit! ;)
     
  3. buddy

    buddy Fanatiek lid

    23 jan 2007
    1.004
    12
    38
    Noord-Brabant
    en je doet er geen melk bij voor de smaak ofzo.
    Gewoon zo uit de pan en pureren?
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Hij kreeg gewoon een portie van ons. En dan soms een aangepaste variant.

    Even wat voorbeelden:
    Groente+aardappels ging zo mee (we doen er geen zout op vooronszelf)
    Pasta+saus vaak ook mee, zelfgemaakt met tomatenblokjes uit blik (zoutloze versie) + groene kruiden en rul gehakt. En dan op ons eigen bord nog wat extra sambal/peper naar behoefte.
    "oosters": groente+mie/rijst+kip, en evt een sausje. Dat was soms wat van onze saus, soms een paar druppen ketjap of wokolie (druppen, omdat er wel redelijk wat zout inzit).

    En we hebben tot 11-12 maanden gepureerd. Vanaf 6 maanden ging alles door de staafmixer, rond de 9 maanden deden we de pasta/rijst er niet meer bij in, en zo steeds wat meer dingen eruit. En de aardappels +groente vaak uit het knuistje.

    Bij dingen zonder sausje ging er wel eens een klontje boter/olie mee voor de smeuigheid.. (advies van CB)
     
  5. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    in het begin deden we er wel eens 30cc melk doorheen om het wat smeuiger te maken (en vooral ook om te zorgen dat hij genoeg vocht binnenkreeg; want drinken spuugdge hij vrij makkelijk uit ivm reflux).
    Nu idd soms een wat aangepaste versie, wat deepfreeze ook aangeeft. Als de stukjes groente maar klein genoeg zijn eet hij ze wel en anders nog een beetje grof pureren (te fijn wil ik niet, want hij moet het toch leren). Het vlees wat er doorheen zit pureer ik ook grof (want gehakt of stukjes kip dat lukt echt nog niet ;)) De pasta, rijst, mie en aardappels pureer ik niet meer.

    Je merkt vanzelf wat je kleintje lekker vindt. Thomas vindt pittig of wat smaak dmv kruiden best lekker, dus ben op een gegeven moment gewoon gaan doen! Zo'n smaakloze hap, zonder kuiden of iets dergelijsk vind ik zelf ook niet lekker, dus begrijpelijk dat ij dat ook niet wil!
    Thomas smikkelt het meeste wat ik kook lekker op. Als hij last heeft van tandjes dan pureer ik soms nog wel (of wat fijner dan normaal), want dan kauwt hij niet graag ;)
     
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.272
    6.801
    113
    Rond de leeftijd van je zoontje zou ik niet meer pureren.

    Gewoon zelf laten eten.

    Ik gaf een klein stukje vlees, een klein stukje aardappel en goed groente. Pasta was helemaal ideaal. Lekker zacht en fijn om te eten.

    Ik gaf ook gelijk een lepel en vork erbij. Meteen zelf laten doen. Dat doen ze eerst gewoon lekker met de handjes.

    Nu kan Isabella al een hele tijd goed met lepel en vork eten.
     

Deel Deze Pagina