welk vlees gourmetten?!

Discussie in 'De lounge' gestart door miss C, 7 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. butterfly1984

    butterfly1984 Niet meer actief

    Ik maak ook altijd zelf nasi, heerlijk!:D

    Zelf in kleine stukjes snijden, vooraf wat rijst koken en de mix in water laten wellen.

    Wij halen hier ook altijd duitse schnitzel en rolladelapjes.
     
  2. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Wij;

    Vlees:
    -Biefstuk
    -Varkenshaas
    -Kipfilet
    -Hamburgertjes (supercoop heeft erg lekkere verse hamburgers, daarvan maak ik dan kleintjes)
    -Coctail worstjes voor de kids erbij

    Vis:
    -Zalm (zelf marineren)
    -Garnalen (zelf marineren met vèèl knoflook:D)

    Erbij:
    -Gesneden ui
    -Champignons
    -Paprika
    -Courgette
    -Stokbrood
    -Kruidenboter (zelfgemaakt, ook erg lekker om in te bakken)
    -Een lekker gemengde salade van ijsbergsla, gemengde sla, ui, pijnboompitjes, fetta, mais, komkommerstukjes, tomaat, olijfolie, peper/zout, beetje (zaanse) mayonaise, beetje azijn.

    Sauzen:
    -Mayonaise
    -Whisky/coctailsaus
    -Knoflooksaus (zelfgemaakt)
    -Pepersaus (zak van ik meen Unox, die is zò lekker)

    Bakken doen we lekker in de roomboter, dat geeft net dat extra smaakje aan je gourmetvlees/vis..

    Overigens bereiden wij ons eten tegenwoordig op zo'n plaat, niet meer in die kleine pannetjes. Plaat bevalt ons veel beter..
     
  3. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    Slavinkjes maken wij altijd zelf;
    Gehakt kruiden en inrollen in de ontbijtspek;)
     
  4. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Ik zou ook eens op deze site kijken: www.barbecue.nl
    Wij bestellen op het werk altijd de bbq en gourmetschotels bij dit bedrijf,misschien kun je op de site nog wat ideetjes opdoen.
    Succes!
     
  5. aukje83

    aukje83 Bekend lid

    18 aug 2008
    888
    0
    0
    Laborant KNF
    Wij hielden bij de slagerij waar ik gewerkt heb, ongeveer 250 gram pp aan. Als het grote eters zijn 300-325 gram.

    Voor de rest is hier al heel veel genoemd, doe je ook een salade erbij? Vind ik zelf altijd wel verfrissend bij veel vlees.
     
  6. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Ik dacht dat ik dit nog niet gelezen heb:

    rösti (geen rondjes, maar los)
    soepgroenten (voor bijv. omelet)
    gesneden ui
    geklopt ei
    paar gekookte boontjes met een ontbijtspekje errond

    Mijn ouders die halen gourmetschotels op. dan is alles al bereid. Wat ik altijd heel leuk vind staan is een (rauw) ei met het dakje eraf en dan wat gemalen kaas bovenop de dooier strooien. Als je een eitje wilt bakken, dan kun je het zo in je pannetje gieten.
    Schotel versieren met slierten paprika, peterselie, boontjes, blaadjes sla. Dit kun je ook nog opeten

    Wij hebben gesteengrilld met sinterklaas. Dat was errug lekker. Heb er zo weer zin in :) Wellicht gaan we gourmetten met kerst. En dan met een echt mini pannetje op een stelletje met een vlam (en ontvlambare gel)
     
  7. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
  8. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.158
    110
    63
    wat ik altijd zo lekker vind: mini-kaassouffle's!!! Gewoon in je pannetje droppen, echt super lekker!
     
  9. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    Salade-ideeen die er erg lekker bij zijn:

    Preisalade (klinkt vies maar het is echt heerlijk ;)):
    1. Prei in flinterdunne reepjes snijden (het groene + deel van het witte stuk). Goed wassen.
    2. 1 of 2 paprika('s) in kleine stukjes snijden en/of evt een blikje mais aan de gesneden prei toevoegen.
    3. Een paar flinke eetlepels mayonaise erbij (zodat alles lekker onder zit, haha).
    4. Een zakje geraspte oude kaas toevoegen.
    5. Zout en peper toevoegen, goed mengen, even proeven of er voldoende zout/peper in zit.
    Klaar!

    Ook een lekkere:
    Peer/rucola-salade
    1. Een of twee peren schillen en in kleine blokjes snijden.
    2. Een zakje rucola toevoegen.
    3. Een zakje oude geraspte kaas toevoegen.
    4. Wat balsamico-azijn erbij, goed mengen, en klaar!


    Het lekkerste is het om deze salades kort van tevoren klaar te maken (evt. kun je de groente al snijden, dan hoef je het alleen nog maar bij elkaar te gooien)
     
  10. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Altijd lekker voor bij gourmetten of steengrillen is huzarensalade, of aardappelsalade.

    Jammie,heb er nu ook zin in.

    Bedankt he Miss C!?!?!:x;):D
     
  11. Miss Melody

    Miss Melody Niet meer actief

Deel Deze Pagina