Ik begrijp het niet meer; welke kazen mag ik nou wel en welke niet? Ik eet bijv. graag fetakaas en op de verpakking staat dat het van gepasteuriseerde melk is gemaakt. Dan mag het toch? Ik heb net een nieuw zwangerschapsboek gekocht en daar lees ik dat ik beter geen zachte kazen zoals; brie, camembert en feta kan eten ivm met listeriosis. Nu heb ik afgelopen kersdagen ontzettend veel feta gegeten.. Moet ik me zorgen maken? Dat doe ik nml wel! Wat zijn evt de klachten?
Hoi Lara1978, lekker Feta eten! als kaas gepasteuriseerd is, mag je het gewoon hebben. In rauwe kazen (au lait cru) kan eventueel die listeriabacterie zitten en die kazen en rauwe melk moet je dus mijden. Geen zorgen meer maken dus, je hebt niets verkeerds gedaan. Groetjes Brigitte
oh gelukkig! Ik voelde me al schuldig maar dat hoeft dus gelukkig niet! Bedankt voor je antwoord! De beste wensen voor 2008!