Vandaag heb ik voor het eerst jam gemaakt. Eigenlijk zoooo simpel en veel lekkerder dan uit de winkel. Wie maakt er nog meer zelf dingen? Ben dan ook benieuwd hoe je het maakt.
Jam, chutneys, groenten inmaken, sap maken, appelmoes, rabarbermoes, uhhhh alles waar ik ineens veel van heb wordt ingemaakt eigenlijk.
Ik maak ook wel eens jam of chutney, maar dan meestal een smaak die je niet in de winkel kan kopen, bv. rode uien-balsamico chutney, geroosterde knoflook jam, tomatenjam, rode port-druivenjam, ananaschutney. Ook maak ik regelmatig roomijs. Ik heb een zelfvriezende ijsmachine, dus dat is heel fijn. En ik maak ook currypasta’s en boemboe’s zelf. Is ook niet zo moeilijk, gewoon een hoop ingrediënten en specerijen in een hakmolen mikken.
Lekker!! Ik maak altijd zelf champignon roomsaus en iedereen smult ervan. Gaat een Italiaanse kaas door, die voor zover ik weet helaas niet te krijgen is in NL
Klinkt goed allemaal zeg! Hoe maak je limonadesiroop bijv? Wij maken trouwens ook altijd zelf sambal. Man is een echte sambal eter en zelf maken vind hij een stuk lekkerder
Oh ja dat heb ik ook een keer gedaan. Maar was nog niet helemaal tevreden, dus dat moet ik nog een keer proberen. Heb jij een lekker recept?
Zeep! Gebruik sinds een jaar of 10 alleen nog zelfgemaakte zeep. Toevallig heb ik vandaag nog 18 stuks honingzeep gefabriceerd (zit nu nog in de mal)... Bekijk bijlage 577625
Hmm limonade zelf maken lijkt mij ook lekker. Jam maak ik nu veel. Heb aardbei en rabarber overschot.
Wat een gaaf topic zeg!! Hier blijft het nog bij appelmoes en salades enz. Die limonadesiroop : Hoe doe je dat??
Even gevraagd aan mn man Stuk of 10 rode pepers 4 teentjes knoflook Olijfolie Peper/zout 1 theelepel trassi Pepers en knoflook fijn snijden, trassi, peper en zout erbij pureren met wat olie. Beetje olie in een koekenpan en dit mengsel kort aanbakken. In een potje doen en laten afkoelen.
Ik maak zeep, scrubblokjes, bruisballen en vroeger ook deo. Alleen de deo irriteert mij tegenwoordig. Jammer, want het deed wel goed zijn werk. Verder maak ik af en toe jam en in het najaar heel veel appelcompote van onze eigen appels.
Ja, ik was er alles mee (behalve mijn haar), maar ook mijn zoon sinds hij een baby was. Je moet je er wel een beetje in verdiepen, daar je met behoorlijk bijtende stoffen werkt (caustic soda), dus je kunt het best een beetje googlen, en met wat fora meekletsen enzo. Maar het is echt heel makkelijk te maken, en echt heel goed voor de huid...
Suikerwax Verwarmen en met een reepje katoen om te waxen Koud is het een kneedbare substantie die je op je been kunt duwen en eraf kunt trekken voor de babyhaartjes...ideaal en heerlijk voor de gevoelige huid.
Als je zeep wil maken kun je googlen op cold process. Dit is wel een duidelijke site. http://zeep.vanderleden.com/zeepmaken.php Het is erg leuk om mee te experimenten. Cacao, gemalen havermout, speciale boters, groene thee, zelfgemaakte lavendelolie, kaneel, honing etc. door de zeep. Ik heb al van alles geprobeerd (overigens niet altijd succesvol ).