Ik maak ook vaak de weight watch-frites, heerlijk! Ook erg lekker met zelfgemaakte kipsate. Ik vind het zelf lekker als de frites iets langer dan 20 minuten in de oven bakken, ik doe meestal 22 minuutjes en dan nog 3 minuutjes onder de gril, worden ze lekker krokant van.
Wij hebben ze eergisteren in de friteuse gemikt (erg lekker!), maar geloof dat de volgende lading lekker de over ingaat! Beetje patatkruiden eroverheen... Mmmm! (Van mij mogen ze ook wel lekker krokant zijn..maar helaas vindt mijn man dat niet zo geweldig. We zullen het met een middenweg moeten doen! )
Ik maak heel vaak zelf patat uit de oven, nooit in de frituur eigenlijk. Gebruik altijd vastkokende aardappels, of Opperdoezen, die zijn het allerlekkerst (vanaf de late zomer, begin herfst, verkrijgbaar). Je kan het heel dun doen of gewoon partjes maken. Vaak doe ik er in ieder geval wat zout op en arachide olie (dat is pinda-olie, beter voor hetere temperaturen). Als ik er kruiden bij doe dan is het knoflook en wat peper, of bijv. thijm en rozemarijn. Vaak 225 graden (hetelucht) en dan minimaal 20 minuten, vaak iets van 30, ook bij dunnere frietjes. Gewoon op wat bakpapier of in een ovenschaal (als het partjes zijn) met wat meer olie erin
Aardappelen schillen en in patatvorm snijden (wij doen altijd vrij dikke frieten) Even voorkoken, niet helemaal gaar. Laten afkoelen in de koelkast tot ze helemaal koud zijn frituren in schone zonnebloemolie Wij hebben geen frituurpan maar gebruiken gewoon een pannetje met olie
hier heel simpel aardappels schillen, reepjes snijden even spoelen onder de kraan en de vetpan in, klaaaar
Aardappels schillen.. En dan frieten maken van een cm breed en dik! Goed afspoelen, dan gaan ze niet aan mekaar plakken. En dan voor bakken op 150 Gr 6 min. (voor bakken is heel belangrijk en vele malen lekkerder) Dan af laten koelen en afbakken op 180/190 gr Naar gelang jij dat lekker vind, de ene vind ze zacht lekker, de andere harder.. Ik bak ze nog zo'n 2 min want ik vind ze zacht heel lekker!!