Verschil geplande en spoed keizersnede?

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Maud85, 17 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maud85

    Maud85 Actief lid

    14 aug 2011
    343
    0
    16
    Zijn er hier dames die zowel een geplande als een spoed keizersnede hebben gehad? Ik heb zelf bij mij zoontje een spoedkeizersnede gehad na mislukte vacuüm pomp pogingen. Ik krijg bij deze baby een geplande keizersnede. Kan iemand iets vertellen over het verschil in herstel bij beide soorten?

    Thanks!
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.712
    32.574
    113
    Ik heb 3 keizersnedes gehad. De laatste was een geplande keizersnede. Op zich vond ik het herstel niet veel sneller gaan de laatste keer. Ik wist beter hoe ik ermee om moest gaan en was wat minder moe, maar echt opmerlijke verschillen heb ik niet gemerkt.
     
  3. KimK

    KimK Niet meer actief

    Ik sluit me hierbij wel aan. Ok bij de spoed was ik doodop dus duurde het herstel wat langer (3 dagen weeen en toen pas keizersnede). Bij geplande voelde ik me sneller wat beter máár ik had wel veel meer last van het litteken (toch tweede keer opengesneden...). Ook moet je er rekening mee houden dat je bij de tweede keizersnede al een kindje hebt rondlopen wat t toch wat zwaarder maakt. Je wil meer doen terwijl dat eigenlijk niet kan ivm je herstel...
     
  4. Maud85

    Maud85 Actief lid

    14 aug 2011
    343
    0
    16
    Bedankt dames, ik hoef dus niet direct te rekenen op een voorspoediger herstel dan bij de eerste. Kan me inderdaad voorstellen dat je snel te veel doet omdat je al een peutertje rond hebt lopen.
     
  5. Emma73

    Emma73 Actief lid

    19 nov 2013
    424
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ben ik ook nieuwsgierig naar
    Heb ook een spoedkeizersnee gehad na ook 3 weeen en een uur persen en ook een mislukte vacuum pomp poging.

    Bij de spoedkeizersnee was ik doodop en de hele operatie is een beetje langs mij heen gegaan omdat ze mij constant vragen stelde om ervoor te zorgen dat ik niet ging slapen
    Ik dacht constant ben een beetje moe wil wel slapen

    De geboorte van mijn zoon is zo snel gegaan dat niet alles mij is bij gebleven. Ik kan mijn niet herinneren dat mijn vriend met de baby is meegaan na de geboorte.

    Heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen , is dat ook zo bij geplande. Bij tweede kindje zal ook voor mij er een geplande keizersnee plaatsvinden
     
  6. KimK

    KimK Niet meer actief

    Emma, ik herken het. Nadat mijn zoon was geboren en ik werd dichtgenaaid :)P) ben ik in slaap gevallen. Bij de spoedsectio heb ik voor de rest heel weinig meegekregen. Bij de geplande heb ik alles heel bewust mee gekregen! Heel fijn. Bij de spoedsectio heb ik wel veel foto's achteraf gezien, hielp mij wel erg. Mijn vriend ging met zoon naar kamer, ik pas 2 uur later. Bij geplande keizersnede had ik een natuurlijke keizersnede! Baby kwam meteen bij mij, na controle bij kinderarts. Super!

    Bij geplande heb ik zelf wel even lang in ziekenhuis gelegen, op 5e dag naar huis, maar je kan/mag als allea goed is gegaan de 4e dag naar huis.
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.712
    32.574
    113
    Ik heb 2 spoedkeizersneden gehad, toen zag ik mijn kindjes ook pas veel later. De eerste keer heb ik 5 dagen in het ziekenhuis gelegen, vanwege een veel te laag hb. De 2e en 3e keer ben ik beide keren na 2 nachten naar huis gegaan. Wilde echt persé naar mijn kindjes. Heb thuis trouwens wel heel rustig aan gedaan.

    Hier overigens ook een natuurlijke keizersnede en dat was een geweldige ervaring! Zeker aan te raden om een ziekenhuis te zoeken die dat uitvoeren.
     
  8. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    ik heb een spoedkeizersnede en later een geplande keizersnede.
    Grote verschil is dat ik er veel rustiger en uitgerust in ging ( 24 uur weeen waaronder flinke weeen stormen putten behoorlijk uit)

    Had bij allebei flinke bekkenklachten maar ben bij de geplande veel eerder herstelt, heb veel minder pijnmedicatie nodig gehad en had er ook veel meer vrede mee.
     
  9. Stefanie83

    Stefanie83 Bekend lid

    20 jul 2009
    962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn 1e bevalling was een spoedkeizersnede, na 24 uur weeën en een mislukte vacuüm. Mijn zoon zat in nood en moest er dus heel snel uitgehaald worden. Het ging er daardoor nogal ruig aan toe. Ik hield er fikse complicaties aan over waardoor ik zeker een jaar heb moeten herstellen. Ik vond het een heel nare tijd. Mijn zoon kreeg ik pas 4 uur later voor het eerst te zien en de hele kraamtijd hebben andere mensen voor hem moeten zorgen omdat ik het zelf niet kon.

    Door de complicaties bij de 1e bevalling werd de 2e een geplande keizersnede. Ik heb er erg tegenop gezien omdat ik zoveel pijn had geleden bij de 1e keer. Maar het was zo'n wereld van verschil. Het enige wat ik tegen vond vallen, was dat ik zo bewust was van wat er ging gebeuren en dat daardoor de momenten vooraf heel angstig waren. Maar toen mijn dochter eenmaal uit mijn buik getild werd, begon het genieten. In tegenstelling tot bij de spoedkeizersnede, maakte ik nu bewust de geboorte mee. Ik hoorde mijn dochter gelijk huilen en op de uitslaapkamer werd ze al bij me gelegd. De dagen die volgden heb ik heus wel wat pijn gehad, maar het leek in de verste verte niet op de pijn die ik de 1e bevalling had gehad. Bovendien wist ik nu beter mijn grenzen aan te geven. Waar ik me de 1e keer echt heb geforceerd (te vroeg uit bed) omdat ik dacht dat dat zo hoorde, heb ik nu veel beter naar mijn lijf geluisterd omdat ik wist wat de consequenties zouden zijn als ik te snel ging.

    Ik was na anderhalve week alweer lekker naar buiten met de kinderwagen. Eerst een klein rondje en steeds een beetje verder.
    Al met al is het me echt 100% meegevallen.
     
  10. Maud85

    Maud85 Actief lid

    14 aug 2011
    343
    0
    16
    Toch goed om te horen! Hopelijk gaat het bij mij deze keer ook zo.
     
  11. Emma73

    Emma73 Actief lid

    19 nov 2013
    424
    0
    16
    NULL
    NULL
    @kimk Emma, ik herken het. Nadat mijn zoon was geboren en ik werd dichtgenaaid () ben ik in slaap gevallen. Bij de spoedsectio heb ik voor de rest heel weinig meegekregen. Bij de geplande heb ik alles heel bewust mee gekregen! Heel fijn. Bij de spoedsectio heb ik wel veel foto's achteraf gezien, hielp mij wel erg. Mijn vriend ging met zoon naar kamer, ik pas 2 uur later. Bij geplande keizersnede had ik een natuurlijke keizersnede! Baby kwam meteen bij mij, na controle bij kinderarts. Super!

    Bij geplande heb ik zelf wel even lang in ziekenhuis gelegen, op 5e dag naar huis, maar je kan/mag als alles goed is gegaan de 4e dag naar huis.


    Bij mijn bevalling heb ik gelukkig ook veel foto's zodat ik toch nog iets weet
    Net alsof ik het niet was tijdens de keizersnee

    Het vreemde was ook dat ik totaal niet doorhad dat ze al begonnen waren met de operatie en ook het moment dat hij geboren werd heb ik niet echt goed bemerkt
    Ja de blauwe doek ging naar beneden maar het schijnt dat je een soort druk voelt als ze hem uit je baarmoeder halen

    Ik was denk ik goed verdoofd
     
  12. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Geplande keizersnee kon ik me op voorbereiden en verliep wat relaxter.Kon alles goed volgen en werd vrij snel herenigd met mijn zoon.

    De spoedkeizersnee moest nogal gehaast. Daardoor werd de ruggenprik te hoog gezet, kreeg ik geen adem en werd ik onder algehele narcose gebracht.Gevolg was dat ik nog een paar uur op de Verkoever lag.

    Qua herstel geen verschil. Bij beide keizersnedes na 3 dagen van de pijnstillers af.

    Na de geplande keizersnee mocht ik na 3 dagen naar huis en na de spoedkeizersnee zelfs al naar 2 dagen.

    Ik liep na beide keizersnedes binnen een week alweer achter de kinderwagen buiten.
     

Deel Deze Pagina