Hondenvraag, hij kan niet alleen en sloopt de deur!

Discussie in 'De lounge' gestart door Minny, 24 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Kan wel wat met jullie tips.

    Het zou heerlijk als hij zich goed kan vermaken met speelgoed, maar hij is er zo snel op uitgekeken. Rent bv 1 keer achter de bal aan en dan is de lol er af. Hij heeft een megabot, maar kauwt er maar af en toe op.

    Misschien iets verzinnen waar hij snoep uit moet halen, maar wat moeilijk gaat, dat ie dan lang bezig is.. wat zijn dat voor dingen?
     
  2. demy25

    demy25 Actief lid

    25 okt 2010
    101
    2
    18
    NULL
    NULL
    hoi,

    je gaf in je berichtje aan dat je het goed werk vindt dat cesar millan doet op tv, nu ben ik onlangs in contact gebracht met arvid van putten hij gaat ons ook helpen met onze hond en heb hem gister avond aan de telefoon gehad, hij werkt op dezelfde manier als cesar, en komt bij je aan huis om het probleem te bekijken en er een oplossing voor te vinden, je kunt ook kijken op de site doglounge.nl daar staat nog meer informatie op.



    veel succes, ik weet dat het heel lastig is als je de problemen met de hond niet meer onder controle hebt,
     
  3. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)

    Het duurt heel lang dat oefenen.
    Eerst achter de deur blijven staan, als hij niet piept terug gaan en belonen. daarna steeds een stukje verder totdat je uiteindelijk buiten staat en hij piept niet.
    Elke keer als hij niet piept terug gaan.
     
  4. Samama

    Samama Niet meer actief

    Sorry hoor, maar hij voelt zich overduidelijk NIET op zijn gemak 6 uur per dag opgesloten in de gang (jij zou ook niet 6 uur per dag opgesloten in een kamer zitten fijn vinden ;) ) Als hij binnen niets sloopt, neem dan éven de moeite iets op de bank te leggen. Zo voorkom je ook irritatie naar jullie zelf toe omdat er iedere keer verf e.d. op de grond ligt bij thuiskomst. Hij sloopt de deurpost omdat hij er gewoon uit wil (en dat zal een gedragstherapeut beamen). Ik ben geen Cesar Milan maar heb wel verstand van honden.

    Ik vind dat je een hond van 8 niet meer in een bench kan doen.
     
  5. Skye

    Skye Niet meer actief


    nou, als het in de woonkamer wel goed gaat (kan ik er niet helemaal uit op maken) dan zou ik als ik jou was maar wel lekker iets op de bank leggen en hem dan lekker in de woonkamer laten!!

    Ik vind het onzin dat de gang te klein zou zijn voor 6 uur (zoals hierboven wordt gezegd! Maar als hij rustiger is in de woonkamer dan is dat wel beter voor hem misschien!
     
  6. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Weet niet of het al genoemd is maar als je iets zoekt om snoepjes uit te halen zal ik een kong nemen als ik jou was... Wij doen er nu geen snoepjes meer in maar onze hond vindt het wel leuk om hem op de grond te stuiteren en dan weer op te vangen ;). Wij hebben tabasco op dingen gedaan waar ze aan zat te knagen en dat heeft ze nooit meer gedaan ook nu knaagt ze niet meer maar ze is ook pas 8 maanden dus het was makkelijk af te leren. 8 jaar is wel oud... Je zegt dat ze wel in de tuin kan, kun je geen hondenhok bouwen?? Dan hoeft het niet zo duur te zijn... Wij hebben trouwens een supergrote kennelbench waar ze zich redelijk vrij in kan bewegen dus dat misschien ook een optie? Weet niet hoe duur ze zijn wij hadden hem van mijn ouders...

    Heb je trouwens toen je met de bench oefende wel langer geluisterd aan de deur? Onze hond piept 1 minuutje en zodra ze door heeft dat we weg zijn is het klaar...

    Het bankenprobleem zaten wij ook mee maar ook dat hebben we nog makkelijk af kunnen leren, en we hebben ikea banken met wasbare hoesen ook ideaal... Heeft hij in de woonkamer een eigen plaatst met kussen ed? Misschien kun je zo'n lekkere grote hoge rieten mand kopen voor hem, dat hij dan niet op de bank gaat...

    Gewoon maar wat ideetjes hoor ;) weet niet of je er wat aan hebt...
     
  7. sillaah

    sillaah Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.429
    0
    0
    Utrecht
    Onze hond jankt werkelijk alles bij elkaar als ik hem in de keuken of de gang opsluit en wij gaan weg.
    Sinds ik de deur openlaat en hij in de kamer kan gaat het uitstekend.
    Hij gaat dan idd wel op de bank liggen.
    Wij hebben dit opgelost door dan een fleecedekentje op de bank te leggen als we weggaan, dan mag hij erop en dat weet hij inmiddels ook.

    Mij is uit ervaring duidelijk dat hoe kleiner je een hond opsluit voor langere tijd, hoe erger je het voor het beestje maakt. (dit geld niet voor een puppy), wie wil er wel 6 uur in de gang blijven zitten ?
    Maar dat is mijn mening en ik weet ook niet of dat voor elke hond geld, je wilt natuurlijk niet dat hij aan je poten gaat liggen knagen ;)
     
  8. Samama

    Samama Niet meer actief

    Ik zei niet dat de gang klein was :). Ik zei alleen dat hij het waarschijnlijk niet fijn vind om 6 uur lang in een ruimte opgesloten te zitten.
     
  9. vaddie

    vaddie Fanatiek lid

    30 nov 2010
    4.016
    1
    38
    Vrouw
    In de buurt van Utrecht
    Is de hond er wel op getraind om alleen thuis te blijven?
    Wanneer is de hond dat gaan doen? Neem aan dat de hond niet al 8 jaar de boel sloopt als jullie werken zijn?

    Speeltjes zijn leuk maar daar kan de hond zich waarschijnlijk niet 6 uur mee vermaken en is dus geen structuele oplossing.
    Wat doe je met de hond als je thuis bent? (dus hoeveel energie heeft hij als je gaat werken?)

    Toen wij kozen voor een tweede hond kregen we er een blaffer bij. Als wij werken waren ging hij zitten blaffen en gillen.
    Weet je wat de oplossing bleek? Tussendeur naar boven open zetten. Beest was gewend om naar buiten te kijken en verveelde zich bij ons beneden omdat hij niks ziet buiten. Honden liggen dus nu boven en kunnen buiten op straat kijken.
    Misschien voor jou ook een optie?

    je kan op hondenforum.nl ook je vraag neerleggen.

    Sterkte!
     
  10. Ladymistique

    Ladymistique Bekend lid

    5 mrt 2008
    516
    0
    0
    Fulltime huismama
    Uithuizen
    Bench zowiezo geen overbodige luxe als ik dit lees.
    onze teef sloopte ook.. alleen koste het wat meer.. 3 banken in 2 week tijd. mijn canon camera, mijn esprit zonnebril, peter zijn gucci bril, peter zijn nike's en mijn schoenen hebben er ook vaak aan moeten geloven :(

    je hebt ook boekjes over bench trainingen..
    Als hij alleen is, heeft hij ook iets om mee te spelen?? flos touw een kong of dergelijke??
    wat je ook kan doen, een kong halen als je die nog niet hebt.
    Vol proppen met yochurt en brokjes. plastic zakje erom en even in de diepvriezer.. als je weg gaat eruit halen en bevroren aan hem geven..
    hij heeft er uren plezier mee en hij wordt geprikkeld waardoor hij van de kozijnen afblijft..
    Ik denk dat je liever dweilt dan een gesloopte gang ;)
     
  11. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ladymistique, wat een grappig idee, bedoel je brokjes in yoghurt doen en dan in de vriezer? Onze hond kan zich alleen heel slecht vermaken, en aangezien het vrij lang duurt voor hij ontdooit is, lijkt me dit wel een goed idee. Komt de geur er dan wel al af?
     
  12. vaddie

    vaddie Fanatiek lid

    30 nov 2010
    4.016
    1
    38
    Vrouw
    In de buurt van Utrecht
    Zodra honden doorhebben wat ze met die kong moeten doen hebben ze hem zo leeg. Ik doe er meestal hondenpate in en daarna in de vriezer. Is binnen 20 minuten leeg.
     
  13. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Nou onze hond heeft ongeveer 5 minuten van de bevroren yoghurt met brokjes erin genoten. Eerst likken, dus ik had nog hoop dat het wel lang zou duren. Maar toen ineens was alles weg. Hij heeft het dus bevroren weggewerkt!!!

    Geen goed idee voor ons dus!!!
     
  14. Ladymistique

    Ladymistique Bekend lid

    5 mrt 2008
    516
    0
    0
    Fulltime huismama
    Uithuizen
    Honden worden gestimuleerd door hun reuk, zo worden hun hersen ook gestimuleerd en daarom ook moe.
    Door het bevroren yoghurt en de brokjes ( en dat ruiken ze altijd, hun reuk is 9x sterker dan die van ons) wordt hun jacht gedrag gestimuleerd en zullen altijd kosten wat het kost alles eruit proberen te krijgen,
    Maar omdat een kong als 3 balletjes zeg maar op elkaar zitten, wordt het een hele uitdaging.
    Dit is een kong
    http://thefuntimesguide.com/images/blogs/dog-kong-toys.gif
    De rode is voor de wat minder sloop grage honden en de zwarte is speciaal voor de doggen en de terriërs.
    Ze kosten wat, dat zeg ik er direct bij, maar het zijn perfecte dingen en levenslange garantie ;) omdat volgens de producent niet kapot kan.
    De bevroren yoghurt moet wel in de kong ;) anders is het zeker hap, slik weg.
     
  15. vaddie

    vaddie Fanatiek lid

    30 nov 2010
    4.016
    1
    38
    Vrouw
    In de buurt van Utrecht
    @Ladymistique: die levenslange garantie is helaas niet meer. Hier een labrador achtige hond die er in zijn 4 jaar gemiddeld ieder jaar eentje nodig heeft. (zwarte) :)

    Maar het zijn idd hele leuke speeltjes voor de hond. En al de speeltjes van het merk Kong gaan lang mee.
     

Deel Deze Pagina