Het nieuws rondom EHEC (e.coli) bacterie maakt mij behoorlijk nerveus. Een nichtje van ons heeft het HUS syndroom gehad toen ze 4 jaar oud was. HUS is een van de ziektes die door de EHEC bacterie wordt veroorzaakt. Ze was zwaar ziek, organen vielen uit, ze heeft 10 dagen in coma gelegen etc. Nu gaat het goed met haar maar herstel heeft wel een jaar geduurd. En het was echt heel naar, jarenlang had ze nog epileptische aanvallen als ze te enthousiast, te boos was. Op volwassen leeftijd zal blijken of haar nieren het nog blijven doen. Wij bakken sinds die tijd vlees altijd goed door, geen medium biefstuk meer voor ons. Maar nu dan groente. RIVM raad aan groente goed te wassen. Maar ik was groente altijd met koud water, daar is een bacterie echt niet van de onder de indruk lijkt mij. Meeste groente eten we nu gebakken maar radijs, komkommer en sla kunnen we niet bakken. Dat soort groente wordt bij ons iedere dag gegeten. Moeten we die maar eventjes links laten liggen. Hoe doen jullie dat?
Hier is al een topic over. Denk dat je daar beter bij kan aansluiten. http://www.zwangerschapspagina.nl/films-televisie-nieuws/278360-e-coli-besmettingen-toegenomen.html