Ik eet ze nog gewoon hoor Móchten ze schadelijk zijn (in NL), dan zal dat grotendeels alleen voor de risicogroepen gelden, lijkt me. Bijvoorbeeld de oude besjes, zieken, (erg) jonge kinderen, zwangere vrouwen.
Ik eet ze ook nog gewoon. Was ze eerst goed af en dan schil ik hem goed. Eet wel alleen komkommers die uit Nederland komen en koop alleen komkommers die in de winkel verpakt zijn in folie.
nee nu ff niet ... ben er dol op maar neem geen risico .. voor mijn gevoel kan ik ze nu wel ff een maandje missen !! en dan niet eens voor mezelf maar voor de beeb eigenlijk
Jeetje zeg... ik had hier nog niet eens wat van gehoord tot ik dit topic zag, ik dacht waar gaaaaat dit over. Ik eet ze gewoon hoor... vind het een beetje overdreven allemaal... er is iedere keer wel wat met een bepaalde groente/fruit/vlees etc. Gewoon je gezond verstand gebruiken en je (gewassen) ingredienten opeten met schone handen
ik eet ze gewoon, voor mij was en schil ik ze(vindt het schilletje niet lekker) maar heerlijk hoor een koude komkommer uit de koelkast! jammie laat hem niet liggen. en manlief eet hem ook gewoon met schil, wel gewassen, die zegt dood gaan we toch een keer is het nu morgen of over een paar jaar, als het je tijd is is het toch je tijd wel...tja....
Ik eet ze gewoon maar schil ze nu zeker wel. Ook was ik de tomaten nu echt goed, eerst at ik ze ook wel zo of ging er een straaltje water overheen maar nu dus beter wassen.
uit de telegraaf; blijkbaar komt het vaker voor dan je denkt en word het nu dus zo opgeklopt in de media dat vele bedrijven kapot gaan. Mijn man is tomatenteler en heeft dus in de verste verte niks te maken met deze bacterie/besmettingsbron/besmettingsgroente, maar ook daarvan is de markt volledig ingestort. Ik heb juist extra komkommers gekocht
Voor mensen die denken dat ze uit de schappen gehaald worden mocht het niet goed zijn. Dat is alleen als het aantal in te calculeren doden dermate hoog is dat het opweegt tegen de economische belangen. Dus 10-15 doden is geen reden om de markt in te laten storten. Maar je zal, of en geliefde van je, maar tot die 15 behoren. Zoals ook het lijstje uit de Telegraaf laat zien. Bij geen van die uitbraken zijn producten uit de schappen gehaald en vernietigd. Met koud water wassen heeft geen enkele nut tegen de bacterie. Hoogstens verwijder je wat modderresten en pesticiden. Maar de bacterie is er niet van onder de indruk. Alleen koken / bakken bij 60 graden of hoger doodt de bacteriën. En schillen helpt maar is meteen ook reden tot besmetting. Want de mes waar je mee schilt komt in aanraking met de geschilde delen. Een nichtje van ons heeft HUS gehad, wij hebben ons destijds goed laten inlichten. Bij haar was filet americain of een slecht gebakken hamburger de oorzaak. Wij laten voorlopig alle groente links liggen die we niet kunnen bakken.