Vakantie in dure periode, hoe doe je dat?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Minny, 27 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Dit zal het laatste jaar zijn dat we buiten de schoolvakanties op vakantie kunnen, want volgend jaar wordt ons meisje 4 jaar. Dan is alles zoveel duurder, dat we niet meer op dezelfde manier op vakantie kunnen. We gaan nu in het naseizoen naar een camping in een luxe caravan. Maar deze caravan is in het hoogseizoen onbetaalbaar voor ons.

    Ik zie er een beetje tegenop, want betekent dat dat we voortaan alleen nog met de tent op vakantie kunnen? Niet dat we die hebben, maar iets anders kunnen we dan ws niet betalen.

    Hoe doen jullie dit?
     
  2. Vollutto

    Vollutto Niet meer actief

    Je dochtertje is tot haar 5de nog niet leerplichtig, dus je kan dan mss nog een keer buiten het hoogseizoen op vakantie.
    Ik weet niet wanneer ze precies jarig is. Bij mijn kinderen op school wordt het nog regelmatig gedaan in groep 0/1.
    De prijzen voor stacaravans zijn idd vreselijk hoog in het hoogseizoen.
    Wij hebben om die reden ook zelf een tent aangeschaft en kamperen al een aantal jaar.
    Eigenlijk zie ik nu steeds meer voordelen: je kan je eigen plek uitzoeken, je staat vaak wat gezelliger op een veldje als tussen alleen maar stacaravans. In het hoogseizoen zijn er vaak meer gezinnen met kinderen. Je kan ook kiezen voor wat goedkopere kleine campings als je zelf een tent hebt.
     
  3. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ja maar zou ook nog weleens gewoon lekker met het vliegtuig in een luxe hotel/appartement willen!!

    Heb nu in mijn hoofd om in januari even weg te gaan. Vind dat altijd zo'n saaie rotmaand. Maar volgens mij moet je in die periode wel ver weg voor een beetje mooi weer of niet?
     
  4. daanquinty

    daanquinty Fanatiek lid

    12 aug 2010
    2.179
    0
    0
    zoetermeer
    Als je kindje 4 is en op school zit mag je nog buiten de schoolvakantie's hoor:D als ze 5 is, is ze leerplichtig dan kan eht helaas niet meer...

    ik weet er helaas alles vanaf...mijn dochter is 6 dus niet meer buiten de vakantie's hier...maar het is gewoon voor ons niet te betalen dus nu al 2 jaar niet weg geweest.
     
  5. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Pfff wat balen dat je gewoon niet weg kunt dan!
    Ik ben ook heel benieuwd wat voor vakanties wij dan gaan krijgen, want sinds de kids zijn wij ook niet duur weggeweest.

    En dat terwijl wij toch een normaal inkomen hebben denk ik. Zitten samen op € 2400 netto per maand.
     
  6. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.537
    6.231
    113
    zuid-holland zuid
    Je kunt op vakantie in de meivakantie. In de landen om ons heen hebben ze meestal geen vakantie dan en er zijn dus vaak geen hoogseizoenstarieven. Je moet dan niet bij een nederlandse touroperator boeken, dan betaal je alsnog de volle mep.. maar als je bijvoorbeeld via de website van een italiaanse verhuurder een huisje boekt heb je echt laagseizoen prijzen.
     
  7. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    canarische eilanden zijn nog wel te doen
     
  8. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Nou zal eens kijken waar we terecht komen.
    Gelukkig voor dit jaar nog 2 vakanties in het vooruitzicht..:D
     
  9. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    groot probleem idd die krijgen we volgend jaar ook ons meisje is dn 6 en dan zijn ze hier (dld) leerplichtig dus ook dan in de vakanties. en ons manneke is dan 2 dus ook een eigen stoel pff word nog wat dus.
    denk dat het dan helemaal niet meer vliegen word ook omdat manlief altijd een verplichte vakantie heeft en die natuurlijk anders valt dan die van onze dochter.
     
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Wij gaan als onze dochter 4 is ook echt nog in het laag seizoen op vakantie... Nog één keertje vliegen... Naar een kidsworld ofzo in Griekenland of iets dergelijks. En daarna.. kamperen waarschijnlijk.

    We gaan ook érg graag naar Disneyland, maar in de hoogseizoentijden vind ik daar ook niets aan. Dus dat zal dan ook voor wat langer voorbij zijn... Maar oke: Daar gaan we eerst in november nog heen :)
     
  11. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Je zou er voor kunnen kiezen om het ene jaar low budget (tent of simpel huisje in Nederland) op vakantie te gaan en het andere jaar wat luxer/verder.
    Dan kan je het geld wat je het ene jaar overhoudt, bij het andere jaar leggen.
     
  12. Wilma1978

    Wilma1978 Actief lid

    27 dec 2009
    249
    0
    0
    Wij hebben een vouwwagen gekocht. De kampeertarieven zijn daarmee (ook in het hoogseizoen) een stuk aantrekkelijker geworden. Natuurlijk is de aanschaf en inrichting wel een flink bedrag, maar soms zie je op bv marktplaats een vouwwagen met spulletjes voor een redelijke prijs staan. Die vouwwagen met spullen gaat natuurlijk meerdere seizoenen mee, dus het is misschien een optie.
     
  13. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    ooh kamperen das hier dus echt geen optie haha mijn vent ziet me aankomen met zn allen in een klein hokkie hihihi das echt niks voor hem.

    ik ben nu al flink ant rondkijken naar vakanties ed. en soms kun je best een leuke lastminute vinden maar kost echt vele zoekuren.
    of met de auto dat scheelt vaak al enorm vandaar dus bij ons nu naar oostenrijk dit jaar. nu nog wel buiten seizone maar in het seizoen was het ook iets van 500 geloof ik voor een weekie en vind dat nog wel te doen. in een app met 4 kamers.
     
  14. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.176
    113
    Wij kamperen altijd en manlief is zelf leraar, dus we zijn ook altijd al gebonden aan schoolvakanties. Ik vind het wel te doen hoor. Zeker als je de wat kleinere campings opzoekt, betaal je vaak maar 20-25 euro per nacht. Als je in NL blijft kun je bij SVR campings kamperen, die kosten meestal nog minder dan dat. Je hebt dan inderdaad geen animatie, 3 zwembaden of indoorspeeltuin. Voor ons geen probleem, dat zoeken we juist niet.
    Als je dat wel wilt, kost het inderdaad een stuk meer. Komende zomer willen wij naar een regio, waar ik in eerste instantie alleen maar dat soort campings kon vinden. Dan betaal je voor een kampeerplek met 2 kinderen zomaar 40-50 euro per nacht. Gelukkig heb ik ook daar nog kleinere en goedkopere campings kunnen vinden.

    Via www.bungalows.nl kun je vaak leuke aanbiedingen voor huisjes vinden. Dat kan echt veel schelen, hebben wij ook al een paar keer gedaan bijv. in de herfstvakantie.

    En voor vliegvakanties: goed zoeken. Tickets los kopen via Ryanair, huisje of hotel rechtstreeks boeken bij de verhuurder, dat kan ongelofelijk veel schelen. We wilden eerst in de komende herfstvakantie naar Gran Canaria en ik had het al helemaal rond voor 1600 euro voor 4 personen een week, inclusief vluchten, vrijstaande vakantiewoning en auto. Via een reisbureau betaal je daar al snel 1000 euro meer voor in de herfstvakantieweek. Maar mijn zusje bleek net in die periode uitgerekend te zijn, dus we hebben het toch maar niet geboekt. Maar het kan dus wel redelijk betaalbaar.
     
  15. jantina

    jantina Fanatiek lid

    13 aug 2006
    1.551
    0
    0
  16. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Wij vlogen de eerste jaren dat onze oudste leerplichtig was in de mei vakantie en dat was qua prijs prima te doen. Ik had alleen dan in de zomer een vervelend gevoel omdat dan iedereen nog ging en wij al geweest waren. Vorig jaar voor het eerst naar een stacaravan in Frankrijk geweest met onze 3 kids. Maar dat is ook best prijzig. We gaan nu in de zomervakantie voor 13 dagen naar turkije. Hebben elke maand wat geld apart gelegd en de berekening gemaakt (stacaravan met reis, bezine en tol en boodschappen deen of all in) Ik denk dat wij op gezelde uit kwamen. Wat je ook kan doen is het hele jaar spulletjes op mp verkopen en dat geld apart zetten. Ik doe dat elk jaar en betalen daar de leuke dingen op vakantie van.
     
  17. brenda1976

    brenda1976 Niet meer actief

    Wij hebben dure vakantie dit jaar, we hebben tent en alles gekocht.
    Want wij gaan ook camperen, bij gaan naar een hele luxe camping 5 sterren met eigen douche en wc en voor de kinderen echt alles te doen. (voor 600 euro voor 2 weken vind ik dit een goede prijs)
    We gaan de eerste 2 weken van juli, nog niet super vakantietijd, daarom toch stuk goedkoper.
    maar als je gaat camperen is het goed te doen.
    En tja voor kinderen geweldig, ik heb er heerlijke herinneringen aan.
     
  18. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    Als je in de meivakantie gaat kun je nog voor een leuk prijsje in een leuke caravan zitten hoor. wel in het buitenland he;)
     
  19. Fransa

    Fransa Niet meer actief

    Wij hebben 2 kleine kinderen maar vanwege de vakantie van onze oppas alsnog aan het hoogseizoen gebonden (alle Fransen moeten in augustus op vakantie, dus zij ook).

    Wij hebben een grote tent gekocht (6-persoons) en gaan lekker kamperen. Genoeg keuze qua locatie, camping, etc. Je kunt zelf kiezen hoe duur je wilt zitten. Zie je een tent niet zitten, dan kun je altijd nog kijken of het uit kan om goedkoop een gebruikte vouwwagen of caravan te kopen. Mijn zwager en schoonzusje hebben pas geleden nog een vouwwagen van 350 euro op de kop getikt. Ziet er nog prima uit en goedkoper als onze tent. Moet je wel willen hoor, want bij mij is het compromis voor kamperen dat we geen vouwwagen of caravan kopen omdat ik dat persoonlijk helemaal niets vindt.

    Je zult idd waarschijnlijk wat moeten toegeven voor vakantie in het hoogseizoen maar het hoeft echt geen straf te zijn!
     
  20. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    gewoon nieuwsgierig - welke camping is dat? pb mag ook :)
     

Deel Deze Pagina