En gooi niet te veel in je pan als je ze wil poffen. Ik had onlangs een klein laagje in de pan gedaan en hele de pan zat vol met popcorn. Dat is dan weer niet zo gezond.
Je hebt ook van die speciale popcorn-zakken, liggen vaak bij de chips. De hele zak doe je in de magnetron, er zit al een laagje mais in. Na een minuutje heb je een zak vol, kun je vaak in verschillende smaken krijgen. Alleen niet zo gezond.
volgesn mij zijn van die kinderrozijntjes ook niet ongezond en ik vind ze erg lekker walnoten idd ook
ik heb trouwens gemerkt dat als we na het eten (18.30) en de kleine op bed hebben gedaan (19.00) even gaan 'tennisen' dan heb ik erna geen honger. weet niet waarom maar is wel fijn haha. We hebben een beach tennis set gekocht en gaan 3x in de week na het avond eten even flink meppen ben in beweging geen vreet/snackbui en tis gezond haha
Echt gezonde snacks voor in de avond dan kom je uit op rauwkost of fruit. Wil je wat " lekkers" dan kies ik voor popcorn die je zelf moet poffen ( Uit zo'n zak komt 50 gram popcorn en dat is zo'n 200 calorieen, heb het eens gewogen ) Verder heb je tegenwoordig rijstcrackertjes bij de lidl/aldi met tomaat en sour cream smaak. Lu cracotte chipjes zoutepepsels Zakje snack a jacks *** Als je toch zin hebt in chips. Neem dan een schaaltje ipv de zak op tafel te leggen. Hapjes: plakje 30+ kaas op komkommer. Toastjes met filet- slankiesmeerkaas- magere leverworst partje ei met rookvlees snack augurkjes
ik vind het nog wel moeilijk waar je nu op moet letten. Ik heb wel een lijstje op internet gevonden waar je van een product kunt zien, hoeveel vet, koolhydraten, eiwitten en calorieen erin zitten. Natuurlijk is het het beste van het meeste zo min mogelijk. Maar wat is het belangrijkste om op te letten als het om buikvet gaat?? Let je dan op de calorieen of koolhydraten of vetten???
het is voor iedereen verschillend waar ze op letten. Ik ben ook van de anti koolhydraten kant... Dus geen crackers, geen popcorn, geen rijscrackers... Maar wel worst en kaas en... echte mayo! En ik kom daar dus niets meer van aan!!!! Nu moet ik weer wat afvallen, maar dat heeft wat strengers nodig... (helemaal niet meer snacken dus!)
maar iets zal wel ergens voor staan toch, bv waarom eet jij geen koolhydraten??? Wat maakt het dat je dat buikvet (of ander vet) van krijgt??
collega's van mij die gingen op de koolhydraten letten (Grip op Koolhydraten), in dit geval eet je 1x (binnen een uur) per dag koolhydraten en de rest van de dag niet. Je kijkt niet meer naar de Calorieen. En dat is wel fijn (vind ik dan he...). Ik viel max 5kg af van Weight Watchers (ik mocht daar dus heeeel veel aardappels eten)... ik viel (na nog wat extra kilo's) max 5 kg af met Sonja Bakker (ook daar mag je koolhydraten)... Vervolgens ben ik gaan shaken (modifast, met normaal/klein portie avond eten) ben ik veel mee afgevallen. En vervolgens daarna een tijd Grip op Koolhydraten gedaan en zo nog net iets meer afgevallen en ja.. ook buikvet eraf. Maar voor mij fijn, niets meer aangekomen!! Nu dus voor mij een volgende ronde fanatiek shaken en daarna weer Grip op Koolhydraten.
Je krijgt buikvet van het teveel eten van koolhydraten. Hier nog even een stukje van internet: Na het eten van een koolhydraatrijke maaltijd komt er plotseling een grote hoeveelheid insuline vrij; deze vervoert de koolhydraten in de vorm van glucose naar de cellen. Is de glucose eenmaal door de cellen opgenomen, dan daalt de bloedsuikerspiegel ineens weer heel snel. Zó snel dat het lichaam aangeeft behoefte te hebben aan een volgende dosis koolhydraten. Als je hieraan toegeeft en dus nog meer koolhydraten gebruikt, krijgt je lichaam meer glucose toegediend dan het nodig heeft als brandstof. Het teveel aan koolhydraten wordt dan opgeslagen als vet. Wanneer de inname van slechte (snel opneembare) koolhydraten sterk wordt verminderd, verdwijnt de insulineresistentie. De insuline kan dan weer gewoon zijn werk doen en de cellen gelijkmatig voorzien van brandstof. Bij een koolhydraatarme voedingswijze worden de vetreserves van het lichaam dus aangesproken
oke, dus het beste is op koolhydraten letten?? En vetten waar zijn die dan slecht voor: hart en bloedvaten???
Ik ben geen diëtist, maar volgens mij zit het zo. Mijn kennis heb ik meegekregen van m'n trainers van vroeger, toen ik nog heel fanatiek sportte. En een beetje van lezen, ik vind het interessante materie. Maar nogmaals: mijn vak is het niet. Als je wilt weten hoe het écht zit kun je beter te rade gaan bij een voedingsdeskundige of arts. Vetten zijn, evenals koolhydraten en eiwitten onmisbaar voor een gezond lichaam. In de juiste hoeveelheden en verhoudingen, natuurlijk. Als je meer calorieën inneemt dan je verbrandt (basisverbranding van gemiddeld ca 1500 kcal per 24 uur voor een volwassen vrouw, meer verbrand je door actief te zijn), sla je die in principe op. Verzadigde vetten en transvetten zijn slecht voor hart en bloedvaten. Onverzadigde vetten niet. Deze vetten zouden juist goed zijn voor je hersenen. Alle vetten leveren redelijk wat calorieën. Da's fijn als het koud is, of als je ondergewicht hebt, of als je moet groeien. Koolhydraten die je niet verbrandt sla je op als vet. Snelle koolhydraten (suikers, witbrood, witte pasta, witte rijst) leveren snel energie en snel weer een dip. Je bent meer gebaat bij langzame koolhydraten (zoals volkoren granen). Geeft meer verzadiging en een geleidelijker energieafgifte. Snelle koolhydraten zijn wel fijn vlak voor, tijdens en/of vlak na het sporten. Die vullen tekorten snel aan en voorkomen dat je lijf je spiermassa gaat verbranden bij gebrek aan andere energiebronnen. Bovendien zorgt het ervoor dat het verbrandingsproces van je lichaam op maximaal staat: er is geen schaarste, opstoken die handel! Eiwitten heb je nodig voor je spieren. Overigens: een gespierd lichaam verbrandt zelfs in rust meer dan een ongespierd lichaam! Is wel een mooie reden om een beetje aan je spieropbouw te werken. Daar heb je eiwitten voor nodig (en veel training, natuurlijk). Te veel eiwitten kunnen weer belastend zijn voor de nieren. En dan zijn er natuurlijk nog vitaminen en mineralen, die je ook in de juiste hoeveelheden en verhoudingen nodig hebt. Niet te veel, niet te weinig. In principe zou je met een gevarieerde voeding het goede binnen moeten krijgen. Of je buikvet krijgt (wat wordt geassocieerd met de grootste gezondheidsrisico's) of vet op andere plekken is volgens mij tenminste gedeeltelijk genetisch bepaald. Je hebt er gewoon aanleg voor, of niet. Om vet te kunnen verbranden heeft je lichaam koolhydraten nodig. Zonder koolhydraten, geen goede vetverbranding. Mensen die koolhydraatloos door het leven gaan lopen ernstige gezondheidsrisico's, ook al zijn ze misschien wel slank. Er kunnen dan (hier word ik een beetje onzeker hoe het precies zit) te veel ketonen in je lijf komen, wat echt niet gezond is. Of je gezond bent, hangt van veel meer dingen af dan het juiste gewicht. Wel eens gehoord van TOFI?: Thin on the Outside, Fat on the Inside. Oftewel: aan de buitenkant zie je er slank uit, maar je slaat vet op in je organen, die in net zo beroerde staat kunnen zijn als die van iemand met obesitas. Hier zijn onderzoeken naar gedaan onder tienermeisjes in GB en de resultaten waren stuitend. Het betrof hier meisjes die allerlei diëten volgden (niet per se koolhydraatarm, ook andere diëten) en die vrijwel niets aan lichamelijke beweging deden. Prima gewicht, meiden waren erg tevreden daarover, maar de conditie van hun organen was erg slecht. En ze liepen echt serieus net zulke gezondheidsrisico's als mensen met een flink overgewicht. Sorry, 't is een hele stortvloed geworden. Ik hoop dat je er iets aan hebt. En anders negeer je de hele boel maar....
tuurlijk negeer ik het niet, heel duidelijk zelfs. Bedankt hoor. Ik denk dat het bij mij niet echt genetisch bepaald is, tot voor mijn zwangerschap had ik ondergewicht. Ik woog 45 kilo bij 1.60 meter. Nu ben ik gelukkig aangekomen (ik voelde mij nl niet prettig bij dat gewicht en was heel erg moe en zeker tijdens de zwangerschap omdat ik eigenlijk een kinderlijf had. Nu weeg ik 54 kilo bij dezelfde lengte uiteraard. Ik ben hier dik tevreden over, alleen die vetjes rond mn buik zou ik wel iets minder willen. En zeker dat ik gewoon wat minder ongezond snack. Met de lichaamsbeweging zit het wel goed denk, ik werk op een kdv. En heb zelf een peuter van 2 1/2, toevallig vanochtend weer een paar uurtjes ballorig achter de rug. Mama is net zo moe als de kleine
wat ik mij nog afvroeg, kun je het aantal koolhydraten per dag ook nog in de gaten houden, net als ongeveer 2500 kcal per dag. Of werkt dat niet zo simpel. Dat je kunt zeggen, als ik daar onder blijf dan is het nog gezond??