gaan jullie wel eens naar een buitenzwembad/strandje met je peuter?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door mona23, 27 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mona23

    mona23 Niet meer actief

    En hoe doe je dat dan als je alleen bent. Mijn zoontje blijft echt niet netjes bij me denk ik, kan ik er de hele tijd achter aan rennen als we even op de handdoek zitten.
    Bij ons in de buurt is een leuk strandje in de buurt.

    Hebben jullie tips?
     
  2. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    Ja hoor, ik doe dat regelmatig. Samen met mijn vriend maar ook wel alleen. Je moet inderdaad niet de illusie hebben dat je een rustig dagje strand hebt voor jezelf. Je bent gewoon de hele tijd bezig en ik kan haar niet alleen laten lopen ofzo.
    Ik neem altijd dingen mee om mee te spelen en wat te eten en drinken. Ze vind het prachtig om alles te bekijken, lekker te spetteren en te scheppen. En vaak zijn er ook andere kindjes waar ze mee kan spelen. Ik vind het altijd erg leuk om te doen met haar, maarja, het is wel anders dan vroeger... ;)
     
  3. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik doe het niet zo gauw want we hebben zelf geen auto en het zwembad is hier idioot duur en megaveel chloor. een eind verderop heb je buitenbad/speelgelegenheden, wat we soms weleens in de grote vakantie doen. je moet alleen het idee laten varen dat je uitgebreid kunt zonnen. je moet toch opletten, lekker samen zandkastelen bouwen, even in het water en dan picknikken op het strand. het hoogtepunt voor elk kind denk ik. als ze wat groter worden vinden ze soms aansluiting met andere kindjes. bij ons staat er in de zomervakantie een dagje op de planning, dat we met iemand mee kunnen rijden.
     
  4. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Wij doen het regelmatig maar zoals al geschreven: het is erg leuk, intensief en verre van ontspannend haha, maar ja, als de kids het maar leuk hebben :p
     
  5. Dana

    Dana Niet meer actief

    ja dat doe ik wel, ik heb alleen een makkelijk kindje als het om het strand gaat, ze gaat namelijk meestal lief naast me zitten met een schep en een emmer, zolang ik maar meedoe want dat vindt ze het gezelligst, saampies :D

    dus ik doe het gerust, ook alleen. maar ik neem wel (strand)speelgoed mee ;)
     
  6. Bri

    Bri Niet meer actief

    ja, ik ga naar een strandje hier vlakbij, of naar zee. met 2 kindjes zorg ik wel dat ik niet als enige volwassene op ze let. dus of papa gaat mee, of ik spreek af met iemand. met 1 kindje zou ik het wel 'alleen' aandurven (er zijn natuurlijk altijd andere volwassenen in de buurt, die met je meekijken, maar zelf een boek lezen of languit liggen zit er niet in).
     
  7. Skye

    Skye Niet meer actief

    Hier gaan we toch wel regelmatig naar het strand! Dan meestal naar Kijkduin, Scheveningen is af en toe zo verschrikkelijk druk. Dan neem ik gewoon een schepje en emmertje ed mee en ze kan zich daar uren mee vermaken! Alleen als ik alleen met haar ben, dan moet ik niet te lekker gaan liggen, bang dat ik in slaap val ofzo en dan pas na een paar uur weer wakker wordt! Tis dus niet zo ontspannend als wanneer ik alleen zou gaan!!
     
  8. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ja, ik ga ook graag (bij voorkeur met 2 volwassenen maar zeker ook alleen). Ik zit bij een klein peuterbadje en dat gaat prima. Ik kan geen boek lezen maar toch vind ik het wel ontspannend. Ik speel met ze maar kan ook rustig op een stoel zitten of een handdoek liggen.
    Emmertje, gietertje, BANDJES, auto's mee en gaan met die banaan. Lekker samen patatjes eten of een ijsje. Bere gezellig.
    Het strand zou ik op dit moment alleen niet zo snel doen. Teveel mensen, diep water etc etc.
     
  9. mona23

    mona23 Niet meer actief

    dankjewel voor de reacties, ik had ook niet de illusie om rustig te kunnen liggen ;)

    Ik denk dat we het binnenkort eens een keertje uitproberen. Nu zijn we nog alleen bij opa en oma geweest zwemmen in de tuin.
     
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Met één kind is het zowiezo een feestje!
     
  11. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    vandaag nog gedaan! Wij gaan dan het liefs naar een zwemplas daar direct aan het strandje zitten en dan speelt ze zelf aan de waterkant met haar schepje en emmertjes enz. Toen ze wat kleiner was dwaalde ze wel eens af bracht ik haar weer terug naar ons plekje. Nu ze bijna 4 is mag ze van mij ook wat verder spelen met ander kindjes maar niet achter de eerste lijn komen. (voor die lijn is het max 30cm diep) En uiteraard houd ik haar als een havik in de gaten...

    (op de foto is ze ongeveer net zou oud als jou zoontje)
     
  12. banjabes

    banjabes Fanatiek lid

    29 jun 2008
    2.134
    0
    0
    Ik ben vandaag samen met mijn meisje naar hoek van holland gereden. Gewoon spullen mee, tentje op, schepjes mee, goed insmeren en spelen maar. Heerlijk! Lijkt een hoop gesleep, maar je kan met de buggy een heel stuk lopen en daar hang ik van alles aan. Hoef maar een paar meter echt te slepen.
     
  13. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Wat had ik vandaag graag hier naar het strandje gewild!!!
    Maar helaas, echt balen, een paar weekjes terug zijn hier een paar honden overleden aan blauwalg (Almeerderstrand, aan de randmeren).
    Dat strand is sindsdien dus leeg, je kan er niet meer het water in. En al zéker niet met kleine kindjes. :(
     
  14. joycje

    joycje Fanatiek lid

    21 aug 2009
    1.079
    0
    0
    Sjonge jullie brengen me op een idee. Wij hebben hier in de buurt twee natuurplassen. Rijkerswoerd en slijk ewijk. En het is natuurlijk hartstikke leuk om daar met hem naartoe te gaan.. Spullen mee en eens kijken hoe hij zich daar vermaakt..

    Nog wel een vraag.. M. is nogal van het "water" drinken. In bad en in het zwembad. Mocht hij wat binnenkrijgen van de natuurplas hoe schokkend is dat dan??
     
  15. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ligt aan de soort plas joycje, maar zou het proberen te voorkomen.
     
  16. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.499
    3.163
    113
    zwemjuf
    zuid-holland

    bad en zwembad water is een stuk lekkerder dan buitenwater volgens mij... je hebt kans dat z'n buik naderhand in opstand komt als hij echt gaat drinken..

    onze oudste is ook een drinker (ik denk nog steeds eigenlijk) - 1 uur na de zwemles (van een half uur) moest ik altijd écht haar luier verschonen, want deed ik het na 2 uur, dan was hij overgelopen... en nu moet ze na de zwemles vóór we het gebouw uitzijn, ook altijd al 2 x plassen (en een flinke plas :p ) . Maar in griekenland in de zee dronk ze niets, maar ja, zee-water is natuurlijk écht vies. Dat deed ze 1x en toen kotste ze gelijk :p
     

Deel Deze Pagina