Hoi Verloskundige, Ik heb vanavond poffertjes gegeten bij een poffertjeskraam (gewoon verse dus) maar sommige waren nog niet helemaal gaar. Ik stond er eigenlijk pas achteraf bij stil dat er natuurlijk in het beslag rauw ei zit.. Is dit schadelijk? Het beslag was nog een beetje nat/papperig. Dus het is niet helemaal goed doorgebakken geweest. Hoeveel kwaad kan dit? Kan ik hierdoor een Listeria besmetting oplopen? Groetjes Marjolein
Hoihoi, De kans is heel klein, maar probeer in het vervolg er toch wel op te letten dat alles goed doorbakken is! Imke
Bedankt, ik ben met alles eigenlijk heel strikt, maar hier had ik eigenlijk helemaal niet over nagedacht.. Er kan dus in rauw ei ook listeria zitten. Ik was verder aan het lezen op het forum en las dat er alleen een kans in zit dat je salmonella ervan krijgt, en dat dit verder niet schadelijk is voor de baby. Hoe kom ik er achter als ik wel listeria heb opgelopen van deze poffertjes? Kan ik bloed laten prikken morgen bij de dokter? Marjolein