Haha ja ik zeg het tegen iedereen die wil beginnen met taarten maken. Ik heb zelf pas geleden een workshop gedaan, was echt ontzettend leuk en heel leerzaam! Er is vast wel iemand in de buurt die ze geeft.
Jeetje wat heb ik gisteravond gelachen zeg... Mijn beste vriendin die ook sinds de workshop bezig met taartjes maken is, belde me gisteravond helemaal gestressed op, met: "IER.. Ik word helemaal gek!!!! Gaan die eieren bij jou ook zo schuimen?! Ik begrijp er helemaal niks van, het lukt maar niet!!!" Even het gesprekje. Ik dus: "Eh... Schuimen? Huh? Wat bedoel je?" Zij: "Ja gewoon schuimen!!!" Ik: "Lieverd wat ben je nu precies aan het doen?" Zij: "Ja ik sta die eieren te mixen!!" Ik: "Eieren te mixen?" Zij: "Ja eieren te mixen!!" Ik: "Alleen de eieren?" Zij: "Jaahaa... Dat staat toch op de verpakking" Ik: "Huh? Wat staat er dan?" Zij: "Ja alle ingredienten 10 minuten mixen" Ik: "Hahahahaha... Ja alles bij elkaar!!!" Dus toen lagen we samen eventjes helemaal dubbel van het lachen. Omdat ze al 2 biscuits verpest had door dat ze alles apart had gemixed. (begrijp nu nog steeds niet hoe ze er bij kwam dat je serieus water 10 minuten moet mixen en droge biscuit mix... ) Gelukkig smste ze me later dat, toen ze het goed had gedaan, haar biscuit heel goed was gelukt.
zo ff voorstellen: ik ben dus Nachtzon, beter bekend als Cindy, 29 jaar jong, mama van ondertussen 3 prachtige kinderen (justin is 10, denise is 8, en jolien een maand en half bijna),werk eigenlijk als nagelstyliste en massagetherapeut in Harelbeke in België, maar aangezien ik nu nog in moederschapsverlof ben heb ik van mijn passie/hobby mijn beroep gemaakt, wil dus zeggen dat vanaf Januari ik mijn zaakje CakeDelicate officieel opstart. Ik geef workshops in cupcakes en taarten versieren. Gisteren voor de eerste keer een prinsessentaart gemaakt, hier een fotootje...vind het niet mis voor de eerste keer, al ben ik iemand die wel meer op details let... maar ben allang blij als ik de basis onder de knie heb... Ik heb voor die prinsessentaart geen workshop gevolgd
@ Nachtzon Welkom! En inderdaad ontzettend goed zeg voor een eerste prinsessentaart!! Ik post deze foto ff voor mijn vriendin... (die alles 10 minuten los wou mixen ) Ach.. Ze smste me dat ze haar eerste taart officieel als mislukt verklaard, ze vind hem lelijk Ze was inspiratieloos. Ik denk ik laat hem ff aan jullie zien. Het idee vind ik heel lief, de kleurtjes vooral enzo. Ze heeft het probleem dat ze vaak luchtbellen krijgt. Haar allereerste taart tijdens de workshop was echt ontzettend strak vergeleken met deze taart. Dus denk dat ze gewoon haar dag ff niet had.
Ik vind m heel mooi !! Zeg dat maar tegen haar. Ik zie niet eens luchtbellen maar dat kan ook door de foto komen
@nachtzon Welkom in dit topic. Gezellig weer een bakster die gaat mee schrijven en posten Wel een vraagje, je woont in België en gaat ook je bedrijf daar opstarten ? Hoor de laatste tijd namelijk dat daar erg strenge regels zijn hiervoor. Je moet hiervoor dus een aantal benodigde opleidingen volgen om in de bakkers wereld van start te gaan. Kijk dus goed wat de criteria zijn in belgie want het schijnt niet makkelijk te zijn. In ieder geval veel succes ermee !! Grappig trouwens dat je ''naam bijna het zelfde is als mijn bedrijfsnaam''
@Iris Hij is toch leuk geworden En iedereen heeft wel eens van die dagen dat het niet wil lukken zoals je plant. volgens mij heb ik dat met de datum 5 juli haha. vorig jaar op die dag mijn eigen bruidstaart gemaakt en niet tevreden. Dit jaar weer op die dag begonnen en laat ik het zo zeggen die taart is in de vuilnisbak verdwenen Volgend jaar is dat dus een verplichte vrije dag voor mij haha
hihihihi, zie het echt voor me! En dan het meel.... POEF! hele keuken onder het meelstof...! maar, de taart ziet er toch prima uit voor een van de eerste? Niks mis mee hoor!
@ Nachtzon, mooie prinsessentaart hoor, zeker voor een eerste keer! En begrijp ik het goed dat je 3 kids hebt waarvan de jongste nog een babytje is, en dat je nu in een paar maandjes het decoreren gaat leren en een zaakje start? dat lijkt me heftig zeg!! Ga je dat combineren met je andere werk? Succes in elk geval!
hey meiden, ik ken de criteria's, maar ze zijn makkelijk te omzeilen Zo kan je dus bvb de muffins en cake beslagen bij de bakker kopen en dan versieren en zo heb je dus al de wetgeving van de "ambacht" omzeild niet dat ik dat voortdurend doe, maar voor taarten en muffins op bestelling dus wel. Sas, ik decoreer al jaren taarten (wel dan met marsepein en zeker niet zo eenvoudig als met fondant ) of met room/roomboter... Zelfstandig ben ik enkel maar omdat je er een btw nummer voor nodig hebt. Ik heb idd een babytje, en al 2 oudere kids, maar het lukt tot nu toe super De workshops worden weekeinds gegeven en dan is manlief er voor de kleine Ik ben wel van plan het verder te combineren met mijn ander werk vanaf december is er een plaatsje in de kinderopvang voor onze meid en dan ga ik weer 3/4 in de verkoop werken, en in bijberoep zelfstandig als nagelstyliste/massagetherapeut, met workshops in de weekeinds (en bestelde taarten in de avond ) Voor andere mag dit mss druk klinken, maar ik ben graag een bezige bij en heb er echt probs mee dat ik nu zo moet stillzitten (mijn dochter was 4 weken te vroeg via keizersnede, had al sinds de 30ste zwangerschapsweek weeën en moest me koest houden wat dus niet echt goed gelukt is en nu mag ik dus weer niet teveel doen ivm de keizersnede, niet dat ik luister, maar ach )
@Nachtzon Goed dat je de regelgeving weet Gisteren was ik jarig en 1 jaar getrouwd dus natuurlijk tijd voor taart. Ik wou graag een keer een topsy turvy proberen maar die is in de prullenbak terecht gekomen. Gauw nog even een taart gemaakt voor de visite en dat is deze geworden. Niet heel bijzonder maar toch wel leuk geworden.