Camping Italië of zuid frankrijk voor kleine kids

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door miepje21, 18 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miepje21

    miepje21 Actief lid

    20 mrt 2008
    344
    0
    0
    Verzorgende C
    Hoi hoi

    Volgend jaar willen we graag naar Italië (gardameer) of naar zuid frankrijk. Onze kids zijn dan 1 en 3 jaar. Hebben jullie tips voor een mooie camping waar de kids zich lekker kunnen vermaken? En hebben jullie dan ook nog tips om te overnachten? We gaan met de caravan dus in één keer doorrijden is voor ons geen optie omdat we niet hard kunnen rijden

    Groetjes
     
  2. jantina

    jantina Fanatiek lid

    13 aug 2006
    1.551
    0
    0
    Ardeche..
    camping le pomier.

    Maar vrees weld at als je op kort termijn op vakantie wil gaan
    je echt telaat bent voor een leuke camping.
     
  3. miepje21

    miepje21 Actief lid

    20 mrt 2008
    344
    0
    0
    Verzorgende C
    Hoi

    Ja het is voor volgend jaar hoor :D. Dit jaar gaan we naar Hardenberg, naar kinderkampeerdorp de zandstuve. Ik zou volgend jaar graag wat verder weg gaan vandaar dat ik de vraag stel

    Groetjes
     
  4. jettepet

    jettepet Niet meer actief

    Hoi!

    Ik ben net terug uit Italie, camping Del Garda in Peschiera. Erg leuke camping, veel animatie voor de kids en goede zwembaden.
    Wij gaan volgend jaar weer!
    Camping Bella Italia is ook erg leuk.

    Italie rijden wij in 1 keer maar wij hebben dan ook geen caravan.
    Zuid Frankrijk ben ik ook geweest, ik vond het veel te ver rijden zo.n 14 uur, mijn dochter is dan ook geen slaper in de auto.
    In Frankrijk heb je wel veel hotels langs de weg, van goedkoop tot duur.
    Wij hebben overnacht in een hotel maar dit was niks, ze was de hele nacht wakker omdat ze ons hoorde, ze lag natuurlijk bij ons op de kamer.
     
  5. Petra1980

    Petra1980 VIP lid

    12 jan 2008
    5.146
    0
    0
    Accountant
    Den Haag
    In Frankrijk heb je veel formule 1 hotels waarbij je voor 35 euro (2 jaar terug) kan overnachten. Je hebt dan een kamer voor 2 volwassenen en 2 kindjes (maximaal denk ik). Het is verder niet spannend, maar wel schoon en je slaapt voor een normaal bedrag.

    Vorig jaar zijn we naar Italië geweest. Niet naar het Gardameer, maar naar Toscane (wel een gave camping). We rijden altijd in 2 keer dus toen ook overnacht in Zwitserland en dat is dus MEGA DUUR!! Ik weet niet of je hier ook gaat overnachten als je naar het Gardameer gaat, maar ik zou hier zeker rekening mee houden. Ook het eten is daar harstikke duur. Wel een super mooi land.

    Dit jaar gaan wij naar Zuid Frankrijk, naar een camping van Yelloh! Bij de cote d'azur. Nog een paar weken wachten en dan kan ik je vertellen hoe deze camping was ;).

    Succes met zoeken!

    Groetjes Petra
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Haha wilde ik ook gaan zeggen ;). Twee jaar terug gingen wij allebei naar die camping :).

    Wij gaan volgend jaar denk ik weer naar deze camping, is echt geweldig. Groot zwembad (meerdere baden), speeltuin, goed sanitair (al heb je die misschien niet nodig in een caravan, douche denk ik wel?), kinderboerderij, leuke animatie, lekker eten.
     
  7. miepje21

    miepje21 Actief lid

    20 mrt 2008
    344
    0
    0
    Verzorgende C
    Hoi

    Bedankt voor de tips. In Italië lijkt me tot nu toe Bella Italia het mooist. In Frankrijk lijkt me de camping le pommier ook erg mooi hoor! Hoe ver is dit ongeveer rijden? En deden jullie het in één keer of hebben jullie overnacht?

    Nog meer reacties zijn welkom :D;)

    Groetjes
     
  8. wenneke20

    wenneke20 Fanatiek lid

    29 okt 2006
    4.325
    136
    63
    we gaan dit jaar voor 2e keer bella italia we overnachten in oostenrijk,

    wij zijn hemelvaart en pinksteren bij zandstuve geweest hahah
     
  9. mamamuts

    mamamuts Niet meer actief

    Hoi,
    Wij gaan over 3 weken naar de ardeche, camping la Roubine. ongeveer 1100 km.
    Erg geschikt voor kleinere kinderen, waterspeeltuin en mooi peuterbad.
    alleen wel erg geliefd... hij zat afgelopen januari voor het hoogseizoen al vol, dus snel boeken. ;)

    Wij hebben ook een caravan en overnachten op een simpele camping dichtbij de snelweg, zodat de kinderen nog even kunnen spelen en hun energie kwijt kunnen.
    We willen rond 's nachts rond 4.00/half 5 gaan rijden tot een uurtje of 4 in de middag, camping op en de volgende ochtend op ons gemak weer verder. We hopen dan ergens na de middag op de camping te zijn.

    o, ja... je hebt speciale gidsen met overnachtings campings die redelijk dicht bij de snelweg liggen.
    Vroeger overnachtte ik met m'n ouders gewoon in de caravan op zo'n enorme parkeerplaats tussen de vrachtwagens. :$ Ik zou dat nu nooit meer doen hoor.
     
  10. miepje21

    miepje21 Actief lid

    20 mrt 2008
    344
    0
    0
    Verzorgende C
    Hoi

    Bedankt voor de tip! Ik zal eens gaan kijken! Er is ook zoveel keus...je weet gewoon niet wat je moet kiezen...:D:cool::$
     
  11. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Wij zijn vorig jaar in Italië geweest, in Toscane.
    Onze camping heette Park Albatros in San Vincenzo.
    Ik vond het een supercamping voor de kids.

    Wij hebben overnacht in Zwitserland.
    Wel prijzig, maar aangezien ik 1400 km rijden te ver vond zonder overnachting, ben ik wel blij dat we dit hebben gedaan.
     
  12. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
  13. Wilma1978

    Wilma1978 Actief lid

    27 dec 2009
    249
    0
    0
    Wij zijn net terug van onze vakantie. We zijn naar le Pommier geweest en wij gaan er nooit meer naar terug. De camping is te groot, te commercieel, slechte service en slecht toegankelijk. Er zijn heel veel andere campings te vinden die een leukere en gemoedelijkere sfeer hebben dan dat le Pommier heeft.

    Groetjes
     
  14. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    een echte aanrader : camping la ferme du latrois in vendee ( zuid-frankrijk)

    ontzettend mooie camping, leuk zwembad alles en iedereen spreekt nederlands op de camping, wij hadden geboekt bij kokoholidays en dat waren al ingerichte tenten, ideaal !!
    over de hele camping speeltoestellen

    omgeving: ontzettend veel te doen, elke dag marktjes,kastelen bezoeken,soort van ballorig hebben ze in de buurt, mooi strand op 10 km afstand, en ook hebben ze veel waterparken en dierentuinen
     
  15. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Met de caravan is het misschien wel lastig, heb daar geen ervaring mee. Maar verder vond ik het er allemaal prima en juist erg leuk!
     
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Klinkt goed en ziet er leuk uit!
     
  17. Wilma1978

    Wilma1978 Actief lid

    27 dec 2009
    249
    0
    0
    Gelukkig dat jullie het naar jullie zin hebben gehad, Wij hadden er ook heel veel zin in, maar ons is het echt tegen gevallen. Wij stonden beneden (bij de beek) en gelukkig vlak bij het zwembad. De eerste dagen hebben we zonder auto gezeten, naar het restaurant toe lopen was geen optie (b.i.) in verband met de hele steile weg, met de trein ging niet i.v.m. kinderwagen.

    Een paar dagen later was er een wolkbreuk, de plaatsen waar wij stonden waren veranderd in een modderpoel, een paar plaatsen verderop was de riolering overstroomd met alle gevolgen van dien en er is helemaal niemand komen kijken of helpen (ja een man reed rond en zei dat er niets aan de hand was en de vriendelijke dame van de kidsclub (die verder nog nooit langs was komen rijden) riep heeeeeeeeeeeeeel vrolijk goede morgen. Ze is hierna nog een keer langs komen rijden, je raad het al vlak na een behoorlijke bui).

    Verder moet je er voor het zwembad speciale banden kopen á vijf euro, maar als je een kapot exemplaar koopt dan is het pech en moet je gewoon nog een nieuwe kopen.

    Dit zijn een paar voordelen, en je begrijpt het al voor ons geen Pommier meer.

    @TS, voor mijn oudste van zes was het leuk op de camping, het zwembad en de beek vond hij geweldig. Mijn dochter had er niet zo heel veel aan (11 maanden), net als het buurmeisje van 17 maanden.

    De speelplaats ligt ook in het dal zelf en bijna overal vandaan moet je er ver en steil voor klimmen (kan wel met de trein, maar een buggy oid kan eigenlijk niet mee). De meeste plaatsen liggen op een talud waar de kleintjes zo vanaf kunnen rollen. Echt vrij laten spelen en rennen op deze camping vind ik zelf lastig op de leeftijd van jouw kids.
     
  18. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hm dat is wel minder... wij zaten ook beneden, maar zelfs bij hevige regenval geen last. Ook van de steile wegen geen last (het is wel erg steil inderdaad), maar hier dan ook geen bi oid. En de banden bij het zwembad zegt me niets? Maar het is wel 2 jaar geleden dat we er waren en niet in het hoogseizoen. Eva was toen 18 maanden en heeft het toen prima naar haar zin gehad. Er zijn ook veel vlakke plaatsen waar kinderen veilig kunnen spelen, maar in de gaten houden moet je ze sowieso, zeker als er water in de buurt is.
     
  19. Fransa

    Fransa Niet meer actief

    Ik vond Bella Italia dus helemaal niks. Veel te massaal, veel herrie en veel te veel Nederlanders. Opmerking van een medekampeerder; als je je beide armen uitstrekt, kun je bij beide buren het eten van tafel pakken. Zo voelde het wel iig...

    Wij gaan dit jaar naar Leï Suves aan de Côte d`Azur. Kan je over iets meer dan 3 weken zeggen hoe het daar was.
     
  20. aapje79

    aapje79 Fanatiek lid

    11 feb 2010
    1.712
    28
    48
    gelderland
    wij gaan naar Camping Les Ecureuils in vendee. op de site ziet het er leuk uit en bij zoover staan goede beoordelingen. ik ben benieuwd, het wordt de eerste keer frankrijk voor ons.
    vorig jaar zijn we in italie aan de adriatische kust geweest, camping ca'savio. erg leuke camping voor kleine kinderen direct aan het strand.
     

Deel Deze Pagina