ojee...spitskool in huis, wat te maken!!!???

Discussion in 'De lounge' started by duveltje, Jul 21, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duveltje

    duveltje Bekend lid

    Nov 6, 2008
    658
    0
    16
    Ok, in het kader van "we eten eens iets anders" heb ik gisteren een spitskool gekocht. Alleen met googelen kom ik bijna alleen maar recepten met kerrie tegen en laat ik daar nu helemaal niet van houden!

    Wie heeft er een heerlijk spitskoolrecept (niet te moeilijk, ben niet een hele erge keukenprinses ;)), ZONDER kerrie, zodat we vanavond heerlijk kunnen smullen!
     
  2. allwoman

    allwoman VIP lid

    Jan 29, 2008
    5,589
    0
    0
    bezig bijtje
    spitskool fijn snijden.

    gehakt in een wok rullen,spitskool erbij,beetje water en 3 of 4 boullionblokjes,lekker doorroeren,slinkt heel erg.
    En samen met witte rijst eten...ik gooi de kool er altijd boven op..;)
     
  3. Roes

    Roes Fanatiek lid

    Oct 9, 2009
    1,791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    en dan lekker wat kerrie(poeder) erbij..
     
  4. Mirella241

    Jun 19, 2011
    34
    0
    0
  5. miffy

    miffy VIP lid

    Jun 15, 2011
    7,746
    418
    83
    Gastouder en Verzorgende IG
    friesland
    gehakt rullen en lekker kruiden,
    spitskool fijn maken en koken
    aardappels koken,
    als de spitskool gaar is bijna helemaal afgieten, beetje vocht bij in laten zitten
    dan gooi je er groentesaus met tuinkruiden bij (wij hebben van silvo) en maak je hier een soort spitskool a la creme van
    daarna gooi je het allemaal bij elkaar in als een stampot, dus je moet ook even stampen
    HEERLIJK!!!!
    ik kook altijd een maaltijd voor 3a4 personen als ik dit maak en het gaat bij ons altijd op, want mijn vriend is er gek op
     
  6. duveltje

    duveltje Bekend lid

    Nov 6, 2008
    658
    0
    16
    Hmmm, daar kan ik wel wat mee! Vooral die van Miffy lijkt me lekker (wij lusten op z'n tijd wel en lekkere stamppot...).
     
  7. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Zo eten wij het ook altijd!:p
    Als extra smaakmaker ketjap door het gehakt.
     
  8. miffy

    miffy VIP lid

    Jun 15, 2011
    7,746
    418
    83
    Gastouder en Verzorgende IG
    friesland
    ik vind het zelf ook echt super makkelijk!!
    de spitskool en aardappelen koken zichzelf wel
    alleen het gehakt moet je wel mee bezig zijn,
    en op het eind even met alles :)
     
  9. Gaby83

    Gaby83 Bekend lid

    Mar 24, 2008
    596
    0
    0
    Twente
    spitskool fijn snijden dan koken. Ondertussen spekjes bakken en eieren koken (1 ei p.p bijv) Als alles klaar is de spitskool afgieten, ei erdoor mengen (fijn hakken/snijden) samen met de spekjes. Lekker met gekookte aardappelen en jus.
     
  10. miffy

    miffy VIP lid

    Jun 15, 2011
    7,746
    418
    83
    Gastouder en Verzorgende IG
    friesland
    klinkt ook erg lekker!!
    doe je het vet wat er bij de spekjes vrij komt er ook doorheen??
     
  11. moi89

    moi89 Bekend lid

    Oct 14, 2010
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    Spitskool fijn snijden en roerbakken met wat geruld gehakt en een gesnipperd uitje, peper, zout en wat italiaanse kruiden. Helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal doen. Vervolgens wat plakjes tomaat en mozerella erop leggen. Dan de rest van het mengsel erop. Dan doe je er aadrappelpuree op en je sluit af met nog wat plakjes tomaat en mozerella. Dan even in de oven totdat de mozerella gesmolten is.
     
  12. sweetlove80

    sweetlove80 Fanatiek lid

    Jun 8, 2011
    1,097
    398
    83
    Female
    Noorden van Holland
    Ik ben half surinaams en wij eten nooit eigenlijk gekookte groenten...altijd wordt alles gewokt en soms met een klein beetje water erbij...sommige groenten koken wij wel een heel klein beetje door zoals spruiten om ze vervolgens te wokken

    Surinaamse spitskool zonder kerrie:

    Kip wassen schoonmaken en goed bakken in olie

    Spitskool wassen...goed laten uitlekken want het laat veel vocht van zichzelf achter
    beetje olijfolie of zonnebloemolie in een pan hieri fruit je een teentje knoflook en een uitje...
    daarna bak je een tweetal tomaatjes dit bak je dan helemaal totdat het zeg maar papperig is geworden.
    Hierbij doe je dan de kruiden wat je lekker vindt, wij gebruiken ipv zout maggiblokjes, of en aromat..beetje zwarte peper..dit wok je door elkaar en dan doe je spitskool erbij...dit roerbak je goed door elkaar...vervolgens de kip erbij en weer verder roerbakken lekker met rijst
     
  13. Gaby83

    Gaby83 Bekend lid

    Mar 24, 2008
    596
    0
    0
    Twente
    Een klein beetje doe ik er door heen. Maar dat is maar net wat je lekker vind.
     
  14. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    Dec 4, 2010
    3,249
    1,009
    113
    Zuid-Holland
    spitskool salade: fijn snijden, mengen met appel partjes, ananas en dressing erover!
     
  15. fontana

    fontana Fanatiek lid

    Jan 1, 2010
    1,288
    0
    0
    zoekende.. maatschappelijk werk of jongerenwerk.
    ergens in t Noorden.
    ik doe de spitskool heel klein snijden en dan aardappels koken. Gekruid gehakt rul bakken, de spitskool daarin roerbakken. Jus erbij en klaar. Heel makkelijk en snel en echt simpel lekker.
     
  16. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    gewoon in stukjes snijden,laten koken met zout ,water afgieten, beetje boter erdoor roeren, beetje meel erover heen om te binden wat melk en nootmuskaat. goed door roeren en lekker eten met aardappels en een lekker stukje vlees!

    dus gewoon a la hollands:D
     
  17. duveltje

    duveltje Bekend lid

    Nov 6, 2008
    658
    0
    16
    Jeetje...het wordt nu gewoon moeilijk kiezen!! Die surinaamse spitskool en die met mozarella uit de oven lijken me ook heerlijk!!

    Dat je met spitskool nog zoveel kunt doen zeg!

    Thanks dames alvast!!
     
  18. sweetamber

    sweetamber Fanatiek lid

    Nov 6, 2008
    1,271
    1
    0
    apothekersassistente
    SPITSKOOLLASAGNE`

    -Lasagnevellen
    -Spitskool
    -1 fles Sugocasa tomatensaus
    -1 teentje knoflook
    -1 grote ui
    -1 beker Creme Fraiche
    -100 gr. Salami
    -geraspte kaas (of Gruyere kaas)

    Spitskool fijnsnijden en 3 minuten blancheren, afgieten en spoelen met koud water. Doe de spitskool, tomatensaus, knoflook, ui en creme fraiche door elkaar. Doe wat op de bodem van de ovenschaal, laagje salami, laagje kaas en een laagje lasagnevellen. Zo doorgaan tot bovenaan en eindigen met een laagje koolmengsel. Dit bestrooien met kaas en dan 35-45 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven.

    Heerlijk, is mijn favoriete lasagne-recept:D:D:D
     
  19. Veronique79

    Veronique79 Niet meer actief

    katenspek in reepjes, bakken in een pan met wat olie, spitskool in reepjes erbij, deksel op de pan, vuur laag zetten en ong. 10 min smoren. Op het eind een beetje nootmuskaat er overheen.
     
  20. Jippie

    Jippie VIP lid

    Feb 3, 2007
    11,784
    776
    113
    Beetje margarine in een wok, daarin spekjes bakken. Spitskool toevoegen en dit meebakken totdat het geslonken is. Er om denken dat het heel snel aanbrandt! Als de spitskool klaar is een papje van melk en twee eetlepels groentesaus toevoegen (Honig).
     

Share This Page