Ok, in het kader van "we eten eens iets anders" heb ik gisteren een spitskool gekocht. Alleen met googelen kom ik bijna alleen maar recepten met kerrie tegen en laat ik daar nu helemaal niet van houden! Wie heeft er een heerlijk spitskoolrecept (niet te moeilijk, ben niet een hele erge keukenprinses ), ZONDER kerrie, zodat we vanavond heerlijk kunnen smullen!
spitskool fijn snijden. gehakt in een wok rullen,spitskool erbij,beetje water en 3 of 4 boullionblokjes,lekker doorroeren,slinkt heel erg. En samen met witte rijst eten...ik gooi de kool er altijd boven op..
Wij maken dit wel eens: Recept - Babi ketjap met Chinese kool en rijst - Albert Heijn Kan natuurlijk ook met spitskool. Errug lekker !
gehakt rullen en lekker kruiden, spitskool fijn maken en koken aardappels koken, als de spitskool gaar is bijna helemaal afgieten, beetje vocht bij in laten zitten dan gooi je er groentesaus met tuinkruiden bij (wij hebben van silvo) en maak je hier een soort spitskool a la creme van daarna gooi je het allemaal bij elkaar in als een stampot, dus je moet ook even stampen HEERLIJK!!!! ik kook altijd een maaltijd voor 3a4 personen als ik dit maak en het gaat bij ons altijd op, want mijn vriend is er gek op
Hmmm, daar kan ik wel wat mee! Vooral die van Miffy lijkt me lekker (wij lusten op z'n tijd wel en lekkere stamppot...).
ik vind het zelf ook echt super makkelijk!! de spitskool en aardappelen koken zichzelf wel alleen het gehakt moet je wel mee bezig zijn, en op het eind even met alles
spitskool fijn snijden dan koken. Ondertussen spekjes bakken en eieren koken (1 ei p.p bijv) Als alles klaar is de spitskool afgieten, ei erdoor mengen (fijn hakken/snijden) samen met de spekjes. Lekker met gekookte aardappelen en jus.
Spitskool fijn snijden en roerbakken met wat geruld gehakt en een gesnipperd uitje, peper, zout en wat italiaanse kruiden. Helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal doen. Vervolgens wat plakjes tomaat en mozerella erop leggen. Dan de rest van het mengsel erop. Dan doe je er aadrappelpuree op en je sluit af met nog wat plakjes tomaat en mozerella. Dan even in de oven totdat de mozerella gesmolten is.
Ik ben half surinaams en wij eten nooit eigenlijk gekookte groenten...altijd wordt alles gewokt en soms met een klein beetje water erbij...sommige groenten koken wij wel een heel klein beetje door zoals spruiten om ze vervolgens te wokken Surinaamse spitskool zonder kerrie: Kip wassen schoonmaken en goed bakken in olie Spitskool wassen...goed laten uitlekken want het laat veel vocht van zichzelf achter beetje olijfolie of zonnebloemolie in een pan hieri fruit je een teentje knoflook en een uitje... daarna bak je een tweetal tomaatjes dit bak je dan helemaal totdat het zeg maar papperig is geworden. Hierbij doe je dan de kruiden wat je lekker vindt, wij gebruiken ipv zout maggiblokjes, of en aromat..beetje zwarte peper..dit wok je door elkaar en dan doe je spitskool erbij...dit roerbak je goed door elkaar...vervolgens de kip erbij en weer verder roerbakken lekker met rijst
ik doe de spitskool heel klein snijden en dan aardappels koken. Gekruid gehakt rul bakken, de spitskool daarin roerbakken. Jus erbij en klaar. Heel makkelijk en snel en echt simpel lekker.
gewoon in stukjes snijden,laten koken met zout ,water afgieten, beetje boter erdoor roeren, beetje meel erover heen om te binden wat melk en nootmuskaat. goed door roeren en lekker eten met aardappels en een lekker stukje vlees! dus gewoon a la hollands
Jeetje...het wordt nu gewoon moeilijk kiezen!! Die surinaamse spitskool en die met mozarella uit de oven lijken me ook heerlijk!! Dat je met spitskool nog zoveel kunt doen zeg! Thanks dames alvast!!
SPITSKOOLLASAGNE` -Lasagnevellen -Spitskool -1 fles Sugocasa tomatensaus -1 teentje knoflook -1 grote ui -1 beker Creme Fraiche -100 gr. Salami -geraspte kaas (of Gruyere kaas) Spitskool fijnsnijden en 3 minuten blancheren, afgieten en spoelen met koud water. Doe de spitskool, tomatensaus, knoflook, ui en creme fraiche door elkaar. Doe wat op de bodem van de ovenschaal, laagje salami, laagje kaas en een laagje lasagnevellen. Zo doorgaan tot bovenaan en eindigen met een laagje koolmengsel. Dit bestrooien met kaas en dan 35-45 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven. Heerlijk, is mijn favoriete lasagne-recept
katenspek in reepjes, bakken in een pan met wat olie, spitskool in reepjes erbij, deksel op de pan, vuur laag zetten en ong. 10 min smoren. Op het eind een beetje nootmuskaat er overheen.
Beetje margarine in een wok, daarin spekjes bakken. Spitskool toevoegen en dit meebakken totdat het geslonken is. Er om denken dat het heel snel aanbrandt! Als de spitskool klaar is een papje van melk en twee eetlepels groentesaus toevoegen (Honig).