Hoi, Mag je diepvriesgroente na het koken weer opnieuw invriezen (na het afkoelen natuurlijk)? En diepvriesgroente mag je toch direct vanuit de vriezer in de pan gooien? Het hoeft toch niet eerst te ontdooien, voordat je het gaat koken? Groetjes!
Oke, op de tweede vraag heb ik al antwoord. Staat gewoon op de verpakking. Je mag gewoon de bevroren groente in de pan doen.
En op je eerste vraag: diepvriesgroente opwarmen en daarna weer invriezen, zou ik niet doen. Heeft met bacteriegroei te maken, en met verlies van vitamines. En je hoeft idd niet eerst te ontdooien, beter van niet zelfs meestal.
Dankjewel voor je antwoord. Ik had wel wat informatie gevonden, maar dat was nogal tegenstrijdig. Volgens de ene bron kon het geen kwaad om groente opnieuw in te vriezen, mits het echt goed gekookt was. In de andere bron was te lezen dat je het beter niet opnieuw kunt invriezen. Nou ja, we nemen gewoon maar geen risico's, dus ik vries het niet opnieuw in. Ik neem aan dat je het na het koken wel in de koelkast kunt zetten en de dag erna opnieuw kunt opwarmen? Hmm, ik ga over dingen twijfelen, waarover ik normaal nooit twijfel, maar nu gaat het om hapjes voor mijn baby, dus dan ben ik extra voorzichtig.
Ook dat zou ik liever niet doen. Heb daar niet echt een rationele onderbouwing voor, maar 't voelt voor mij niet helemaal goed om diepvriesgroente als kliekje te bewaren voor een baby. Welke groente heb je in gedachten?
hmmmm, nog nooit uit de diepvries gemaakt. ik zou toch proberen om een afgepaste hoeveelheid te maken. De rest kun je eventueel daarna zelf nog opeten, maar m'n baby zou ik het toch niet meer voorzetten. Misschien reageert er ook nog iemand anders, met een andere kijk op de zaak.
Ik heb zelf nooit baby prakjes/hapjes opnieuw opgewarmd. Gewoon vanuit gevoel. Ook nooit ingevroren. Heb altijd zelf vers gemaakt, wat hij at dat at hij en de rest ik of weg gooien en de volgende dag weer nieuw. Wat je zelf al zei, het zijn nog zulke ukkies, beter alles op safe en lekker fris en vers!
Ik heb pas een halve kilo (verse) worteltjes gekookt en snel daarna (binnen een uur) ingevroren in ijsblokjes. Ik had dat overal als tip gelezen, dus volgens mij moet dat wel kunnen. Ik had vanmiddag 2 kleine porties bloemkool gemaakt, 1 voor eind van de middag en 1 voor morgen. Heb 1 portie toch maar weer door de gootsteen gespoeld. Het idee dat dat bakje dan minimaal 24 uur in de koelkast staat, vind ik toch niet zo fijn. Maar goed, 1 van die porties staat nu nog in de koelkast en ga ik dus straks opwarmen.
Ik gebruik weleens diepvriesgroenten als ik geen verse heb. Zoals snijboontjes of sperziebonen ofzo, maar ook spinazie. Over spinazie zijn de meningen helemaal verdeeld, maar wat betreft andere groenten zie ik zelf eerlijk gezegd geen verschil met vers. Onze meid krijgt haar warme hap op de opvang en vaak maak ik het de dag ervoor en dan zet ik het in de koelkast en moeten ze het op de opvang dus weer opwarmen... Opnieuw invriezen doe ik hier nooit.
Voordeel van diepvriesgroente is dat je kleine hoeveelheden per keer eruit kunt halen en bereiden. Ik zou dan niet nog meer bewerkingsstappen aan toevoegen: vriezen-koken-afkoelen-vriezen-ontdooien-verwarmen Klinkt mij allemaal te veel voor een eetlepeltje bloemkool dat je vers (of uit diepvries) in 5min hebt gekookt. En dan smaakt het ook het lekkerst.
Toen onze meid alleen nog pure groentes at (zonder aardappel/rijst/pasta etc), gaf ik 3 dagen achter elkaar dezelfde groente. Dit kookte ik vaak in 1 keer en verdeelde het in 3 porties. Meestal gaf ik 1tje vers en de andere 2 zette ik in de koelkast voor de 2 dagen erna.
Babyproject, wij zijn net begonnen met groentehap (nog geen fruit) en geven ook 3 dagen achter elkaar hetzelfde. Dus eerst 3 dagen wortel gedaan en nu 3 dagen bloemkool proberen. Mag je klaargemaakte groentehap nog 2 dagen in de koelkast bewaren? Ik vind zelf 1 dag eigenlijk al te lang. Adi, zo op een rijtje zijn het inderdaad wel veel stappen! Wij eten niet zo vaak diepvriesgroente, maar voor nu vind ik het handig om wat verschillende groentes op voorraad te hebben, zodat we altijd iets in huis hebben. Het viel me inderdaad op dat het echt zo gaar is, dus het is een kleine moeite om per dag iets te maken voor haar.
Bij "gewone" restjes/kliekjes is de standaardregel max. 2 dagen in de koelkast, dus ik heb dit altijd aangehouden eigenlijk. We gebruikten goed afsluitbare potjes.
Oke, 2 dagen dus. Hmm, ik heb net het andere portie bloemkool ook weg gedaan en besloten dat ik zo meteen gewoon wat vers ga maken en dat gelijk ga geven. Ik las namelijk dat bloemkool (eenmaal bereid) snel bederft in de koelkast. Tsja, wat is snel? Gewoon maar geen risico nemen. Bedankt voor jullie reacties!
Hahaha, ja gewoon doen wat je gevoel je ingeeft! Als je zelf elke dag in de mogelijkheid bent om het vers te maken, waarom niet Ik heb laatst ook groentehappen uit de diepvries weggegooid (was gemaakt met verse groente...), omdat ik er geen goed gevoel bij had (vriezer had een tijdje niet goed dichtgezeten).
Ja, het voelde toch niet goed. We zijn net begonnen ermee, dus voorzichtig aan beginnen. Pfff, ben af en toe lekker handig bezig, haha!
Ik heb de babycook van Beaba. Ideaal als je bijv. meerdere dagen achter elkaar eerst hetzelfde wil geven. Je haalt bijv. een paar roosjes van de bloemkool af en kookt het in de babycook (evt met een klein aardappeltje) Fijn maken en klaar is het! Dan kun je de volgende dag gewoon weer een beetje van de bloemkool pakken en vers klaarmaken.
ik zou zo niet durven zeggen of het mag. Ik denk het wel eigenlijk, omdat ik bij huishoudkunde (spw) altijd geleerd heb, dat je opnieuw mag invriezen mits er een bereiding aan vooraf gegaan is. Een voorbeeld, als jij een kilo gehakt invriest in porties en dan met een portie een pan macaroni maakt kun je dat ook weer invriezen, omdat de eens bevroren gehakt nu gebakken is geweest. Ik ga ervanuit dat het met diepvriesgroenten ook zo werkt.