He meiden, Wij zijn hier niet van die losse groenten eters.......wel met van die pakken, maar die kan je nou eenmaal niet elke dag eten. Wie weet een lekkere manier op bloemkool, boontjes, lof o.i.d. te maken? Wij lusten echt geen spruitjes, broccoli of tuinbonen,....voor de rest: brand maar los!
Zoete mais in een beetje boter. Sperziebonen met wat aromakruiden. Spitskool even roerbakken met wat aromakruiden beetje maggi en beetje sweet chilisaus.
- rauwe witlof in kleine reeptjes met appel/manderijn/sinasappel-grapefruit*, honingmosterd dressing, pijnboompitten - zomerstampot met ijsbergsla/rucola*, aardappel en een zakje stampotkruiden - sperzieboontjes met uitgebakken spekjes *doorhalen wat niet van toepassing is, het kan namelijk met alle soorten genoemd
Staat nu in de over: gehakt gebraden met stukjes tomaat, broccoli en worteltjes en dan aardappel puree er overheen. (De broccoli kun je vervangen door andere groente, zoals paprika ofzo!) Gegrilde groente, aubergine, paprika, courgette en dan met zout en olijfolie.
Bloemkool even kort voorkoken en dan in de oven met ham en kaas er overheen. Boontje roerbakken met een uitje, knoflook en sojasaus.
sperzieboontjes beetgaar koken afspoelen gesnippert uitje doorheen tomaten oartjes balsamico azijn en verse peper
cowboy maaltijd: bonen met spek en ui spruitjes serveren met satesaus (zo ben ik ze gaan leren eten) of met spek en ui. over de bloemkoop/brocoli laten wij vaak kaas smelten rauwe andijvie fijn snijden,mengsel maken van (olijf)olie, suiker en sambal en dit door de andijvie heen scheppen (eten als een salade) dit kan uiteraard ook met sla. spinazie verwerken in een pasta gerecht of die van de iglo met boursin(of zelf kruidenkaasje toevoegen) ik kan nog wel ff doorgaan (ben ooit zelf ook zo'n slechte groenteneter geweest..vandaar)
Ik ben ook niet echt een 'gekookte groenten' eter, maar ik gebruik altijd lekker veel groenten in bijvoorbeeld ovenschotels of pasta. Zonder pakjes, gewoon zelf maken. Sperzieboontjes kun je ook na even voorkoken lekker wokken met wat kruiden en bijvoorbeeld krieltjes. Spinazie inderdaad met pasta en kruidenkaas.
Bloemkool roosjes koken....niet te zacht.... de roosjes paneren met ei en paneermeel, en dan nog even bakken in de olie, mmm! Plakjes aubergine snijden, boterham dik, ook paneren en bakken. Courgette in plakken snijden, olie in een bakje doen met wat peper, zou, knoflook en itlaiaanse kruiden, plakken hiermee insmeren en even grillen in de oven.
bloemkool doe ik altijd kerriesaus op, spinazie kook ik en maak ik aan met maizena, lekker zacht. ijsbergsla is lekker als stampot, met gehaktballetjes in tomatensaus erover. Witlof in een ovenschotel met geraspte kaas, prei met rul gehakt en ui, of die maggi pakjes voor ovenschotels, heeeerlijk. Er zijn zoveel lekkere groentes en variaties.. Maar ja ben er dol op..