Groenten weer lekker maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamanama, 8 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    10 apr 2009
    4.080
    65
    48
    Zoetermeer
    He meiden,

    Wij zijn hier niet van die losse groenten eters.......wel met van die pakken, maar die kan je nou eenmaal niet elke dag eten.
    Wie weet een lekkere manier op bloemkool, boontjes, lof o.i.d. te maken?
    Wij lusten echt geen spruitjes, broccoli of tuinbonen,....voor de rest: brand maar los! ;)
     
  2. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Zoete mais in een beetje boter.
    Sperziebonen met wat aromakruiden.
    Spitskool even roerbakken met wat aromakruiden beetje maggi en beetje sweet chilisaus.
     
  3. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    - rauwe witlof in kleine reeptjes met appel/manderijn/sinasappel-grapefruit*, honingmosterd dressing, pijnboompitten

    - zomerstampot met ijsbergsla/rucola*, aardappel en een zakje stampotkruiden

    - sperzieboontjes met uitgebakken spekjes

    *doorhalen wat niet van toepassing is, het kan namelijk met alle soorten genoemd
     
  4. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    18 apr 2011
    2.753
    1
    0
    Friesland
    Staat nu in de over: gehakt gebraden met stukjes tomaat, broccoli en worteltjes en dan aardappel puree er overheen.
    (De broccoli kun je vervangen door andere groente, zoals paprika ofzo!)

    Gegrilde groente, aubergine, paprika, courgette en dan met zout en olijfolie.
     
  5. Supernurse

    Supernurse Fanatiek lid

    16 aug 2009
    1.837
    0
    0
    daarnaast kun je misschien eens een sausje over de groente doen??
     
  6. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Bloemkool even kort voorkoken en dan in de oven met ham en kaas er overheen.

    Boontje roerbakken met een uitje, knoflook en sojasaus.
     
  7. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    sperzieboontjes beetgaar koken
    afspoelen
    gesnippert uitje doorheen
    tomaten oartjes
    balsamico azijn en verse peper
     
  8. Roes

    Roes Fanatiek lid

    9 okt 2009
    1.791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    cowboy maaltijd: bonen met spek en ui
    spruitjes serveren met satesaus (zo ben ik ze gaan leren eten) of met spek en ui.
    over de bloemkoop/brocoli laten wij vaak kaas smelten
    rauwe andijvie fijn snijden,mengsel maken van (olijf)olie, suiker en sambal en dit door de andijvie heen scheppen (eten als een salade) dit kan uiteraard ook met sla.
    spinazie verwerken in een pasta gerecht of die van de iglo met boursin(of zelf kruidenkaasje toevoegen)
    ik kan nog wel ff doorgaan (ben ooit zelf ook zo'n slechte groenteneter geweest..vandaar)
     
  9. Daro

    Daro Fanatiek lid

    1 aug 2010
    2.548
    0
    0
    West-Brabant
    Ik ben ook niet echt een 'gekookte groenten' eter, maar ik gebruik altijd lekker veel groenten in bijvoorbeeld ovenschotels of pasta. Zonder pakjes, gewoon zelf maken.
    Sperzieboontjes kun je ook na even voorkoken lekker wokken met wat kruiden en bijvoorbeeld krieltjes.
    Spinazie inderdaad met pasta en kruidenkaas.
     
  10. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    Bloemkool roosjes koken....niet te zacht.... de roosjes paneren met ei en paneermeel, en dan nog even bakken in de olie, mmm!

    Plakjes aubergine snijden, boterham dik, ook paneren en bakken.

    Courgette in plakken snijden, olie in een bakje doen met wat peper, zou, knoflook en itlaiaanse kruiden, plakken hiermee insmeren en even grillen in de oven.
     
  11. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    bloemkool doe ik altijd kerriesaus op, spinazie kook ik en maak ik aan met maizena, lekker zacht.

    ijsbergsla is lekker als stampot, met gehaktballetjes in tomatensaus erover.

    Witlof in een ovenschotel met geraspte kaas, prei met rul gehakt en ui, of die maggi pakjes voor ovenschotels, heeeerlijk.

    Er zijn zoveel lekkere groentes en variaties.. Maar ja ben er dol op..
     

Deel Deze Pagina