Gebruik nu weleens die zakjes Fajita/Burrito mix, maar die vind ik zo zout blergh. Gebruik er dan maar een halve van voor het smaakje. Toch vind ik die typisch mexicaanse smaak wel lekker, waar vind ik iets soortgelijks maar dan met minder zout?
Zelf mengen? Kun je bedenken waar het uit bestaat? Euhm, bijv chilipoeder vermoed ik, en daar heb je veel kwaliteiten in, dat maakt erg uit voor de smaak. En verder vind ik de smaak van limoen en groene pepers uit een pot ook erg mexicaans, maar ik weet niet of dat ook in zo'n mix zit. En dan een beetje uitproberen.
Ik maak zelf een Mexicaanse kruidenmix, erg lekker! Ik zal zo even de verhoudingen voor je posten, even mijn receptenbinder erbij pakken...
Ik maak altijd een portie en wat ik overhoudt bewaar ik in een luchtdicht potje. 4 el chili poeder 2 el gemalen komijn 1 el paprika poeder 1 el cayenne peper of rode peper vlokken 1 el gedroogde oregano 1 el uien poeder 1 el zout 0,5 el zwarte peper Zout kan ook eventueel een halve el. Alles mengen in een kom en klaar zijn je Mexicaanse kruiden! Cacoa toevoegen (1 el) is trouwens ook erg lekker!
Minder mag ook (ik hou namelijk wel van spicy en zeker in Mexicaanse gerechten maar het is helemaal aan jou)
uienpoeder echter nog nooit gezien... essentieel? ps thanks voor de kruidenmix receptje. precies waar ik ook naar op zoek was/ben..
Ik gebruik het altijd. Het is ook overal te koop hier. Anders eens kijken in de supermarkt en anders zonder of vervangen door knoflookpoeder.
Super dit! Ik schuw zo af en toe geen mixjes, maar zelf een kruidenmix maken vind ik leuker. En Noor houdt wel van pittig, dus dit gaan we proberen. Bedankt!
Ik maak ook zoiets, maar dan zonder vaste hoeveelheden en geen uipoeder ... lekkere verse uien + knoflook ... Smaakt prima. Omdat we vaak kaas in de wrap doen, vaak maar heel matig zout.
elena, ja dat is ook zo hihi. Binnenkort even de dingen erbij kopen die ik niet in huis heb. Bedankt! Grappig dat er meer mensen zijn die hiernaar op zoek zijn.
Lotte, bedankt! Wilde even laten weten dat ik net (nu eindelijk pas ) de mix heb gemaakt. De tofu staat er nu in te marineren. Het ruikt al echt mexicaans en heb een beetje geproefd, lekker! Heb alleen wel de chilipoeder weggelaten. Ik kom zeker nog even posten hoe het eindresultaat was!
't was heel lekker maar wel flink pittig. En ik had al geen chilipoeder gedaan. Volgende keer doe ik ook maar de helft cayenne. Verder heerlijk, veel lekkerder dan pakje/zakje! Hhm, het word een beetje een monoloog zo
In heel veel zakjes en pakjes zit E621. Dit is absoluut ongezond voor je kindje. Het heet ook wel : ve-tsin, mononatriumglutamaat, monosodiumglutamaat, smaakversterker of gistextract. Bij de albert heijn kun je in het kruidenvat een potje tacokruiden vinden, hier zit volgens mij helemaal geen zout in maar alleen kruiden. Deze is wel vrij pittig. verder ga ik geloof ik de receptjes die ik ben tegengekomen bij het lezen van dit forum zelf maar eens proberen! succes met koken!