Wij gaan zondag bbq-en We zijn niet zo van die doe het zelfers wat betreft sate en hamburgers, dus alles kant en klaar, haha. Maar zoek nu nog wat leuke dingen voor erbij. Iemand bijvoorbeeld ervaring met puntpaprika's op de bbq? Hoe maak je dit klaar? En verder hebben we naast het vlees en vis kartoffelsalade en gemengde sla. Wil wel wat meer groente!!!
Aubergine en courgette in plakken en grillen Zoete aardappels in folie en dan poffen Groene asperges Maïskolven eerst koken en dan even grillen, daarna wat boter en zout erop
Je zou aubergine en courgette kunnen grillen op de bbq. Gewoon in plakken (niet te dun) snijden en erop leggen. Die paprika's kan je er prima opleggen, meestal peuter ik dan nog wel weer het velletje eraf (die verteert toch niet) Suikermaiskolf erop is ook lekker en tomaat kan ook heel prima (doormiddensnijden en dan eerst de vlakke kant roosteren, dan de bolle kant) ik zou ze wel even heel licht invetten met een beetje olie en regelmatig de groentes draaien.
Ja die aubergine lijkt me lekker. Maar moet daar nog iets over heen? Of gewoon alleen op de bbq leggen?
Ik doe altijd plakjes courgette (en dat kan ook met aubergine denk ik) vlak voor t bbqen in een bakje met een beetje olie en peper en zout. even lekker met je handen omhusselen zodat overal een beetje oliemengsel zit.. En dan idd op de lekker hete bbq. zo gaar en lekker als groente erbij! Idd gepofte aardappels zijn ook lekker. wij koken altijd hele aardappels in de schild (even goed schrobben onder de kraan voor t koken) en dan kan je ze zo in een beetje aluminiumfolie doen en dan op de bbq. of even insnijden en dan bijv. kruidenboter ertussen en dan op de bbq. we hebben ook wel s spiesjes gemaakt met alleen ui en champignon.. gewoon voor lekker voor bij het vlees!
Ook lekker: aubergine wassen, gewoon in zijn geheel op de bbq. Als hij dan beetje donker is en je hem flink in kunt 'duwen' eraf halen. En dan opensnijden en uitlepelen. Ook heeerlijk!
Ik heb qua vlees en vis trouwens dit: koolvisfilets in aluminiumfolie met tomaat en kruiden hamburgers (broodje erbij) chipolataworstjes satestokjes Is dat wel genoeg soorten?
Ik zou zeggen, ZAT! maar dat is ook persoonlijk.. lust iedereen alles? zijn er erg grote eters, zoja heb je dingen dubbel? Je hebt er ook een hoop extra bij dus je eet je niet alleen vol aan vlees dus ik denk dat je wel goed zit hoor!
Ja we hebben er ook best veel bij. Wij geven voor het eerst een bbq voor een paar vrienden, dus ben er een beetje onzeker over, hahah...
We maken nu van Ramon Beuk's recepten een groentespiesje van gourgette en paprika. Gewoon lekker warm erbij...
Weet je wat ook errug lekker is op de BBQ? ananasschijven en halve abrikozenbolletjes hmmmm, water loopt me nu al uit de mond!
Je kunt heel eenvoudig zelf spiesjes maken.. Kip en ananas is erg lekker.. Satévlees en dan om en om aan de prikker, bijv champignons-vlees-paprika-vlees- ui-vlees. Groentespiesjes: champignons,ui, paprika, courgette. Rauwkost met dipsausje?
Wij hebben een speciale soort schaal / pan voor op de bbq hier doen we dan de volgende groenten in: paprika tomaat uie champignon prei Heerlijk is het!
ik gooi altijd een mengsel van aubergine/gourgette/stukjes tomaat/ uit/knoflook/olijfolie op de in een zelfgemaakt bakje van alufolie en dat zet ik op de bbq,lekker laten sudderen. erg lekker.
Folie vullen met een beetje tauge, ui, champignon, knoflook en paprika alle kleuren. Folie dichtvouwen en dan lekker gaar laten worden op de bbq, heerlijk.