Groente op de BBQ

Discussie in 'De lounge' gestart door Minny, 19 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Wij gaan zondag bbq-en :)
    We zijn niet zo van die doe het zelfers wat betreft sate en hamburgers, dus alles kant en klaar, haha. Maar zoek nu nog wat leuke dingen voor erbij.

    Iemand bijvoorbeeld ervaring met puntpaprika's op de bbq? Hoe maak je dit klaar?
    En verder hebben we naast het vlees en vis kartoffelsalade en gemengde sla. Wil wel wat meer groente!!!
     
  2. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Aubergine en courgette in plakken en grillen
    Zoete aardappels in folie en dan poffen
    Groene asperges
    Maïskolven eerst koken en dan even grillen, daarna wat boter en zout erop
     
  3. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    Je zou aubergine en courgette kunnen grillen op de bbq. Gewoon in plakken (niet te dun) snijden en erop leggen.
    Die paprika's kan je er prima opleggen, meestal peuter ik dan nog wel weer het velletje eraf (die verteert toch niet)

    Suikermaiskolf erop is ook lekker :D en tomaat kan ook heel prima (doormiddensnijden en dan eerst de vlakke kant roosteren, dan de bolle kant) :D

    ik zou ze wel even heel licht invetten met een beetje olie en regelmatig de groentes draaien.
     
  4. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ja die aubergine lijkt me lekker. Maar moet daar nog iets over heen? Of gewoon alleen op de bbq leggen?
     
  5. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Ik doe altijd plakjes courgette (en dat kan ook met aubergine denk ik) vlak voor t bbqen in een bakje met een beetje olie en peper en zout. even lekker met je handen omhusselen zodat overal een beetje oliemengsel zit..

    En dan idd op de lekker hete bbq. zo gaar en lekker als groente erbij!

    Idd gepofte aardappels zijn ook lekker. wij koken altijd hele aardappels in de schild (even goed schrobben onder de kraan voor t koken) en dan kan je ze zo in een beetje aluminiumfolie doen en dan op de bbq. of even insnijden en dan bijv. kruidenboter ertussen en dan op de bbq.

    we hebben ook wel s spiesjes gemaakt met alleen ui en champignon.. gewoon voor lekker voor bij het vlees! :)
     
  6. Ienieminie

    Ienieminie Bekend lid

    8 apr 2007
    727
    0
    0
    Leerkracht Basisonderwijs
    Ook lekker: aubergine wassen, gewoon in zijn geheel op de bbq. Als hij dan beetje donker is en je hem flink in kunt 'duwen' eraf halen. En dan opensnijden en uitlepelen. Ook heeerlijk!
     
  7. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ik heb qua vlees en vis trouwens dit:

    koolvisfilets in aluminiumfolie met tomaat en kruiden
    hamburgers (broodje erbij)
    chipolataworstjes
    satestokjes

    Is dat wel genoeg soorten?
     
  8. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Ik zou zeggen, ZAT! maar dat is ook persoonlijk.. lust iedereen alles? zijn er erg grote eters, zoja heb je dingen dubbel? ;)

    Je hebt er ook een hoop extra bij dus je eet je niet alleen vol aan vlees dus ik denk dat je wel goed zit hoor! :)
     
  9. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    Ik maak altijd spiesjes met stukjes paprika, courgette, aubergine, cherrytomaatjes enz.
     
  10. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ja we hebben er ook best veel bij.
    Wij geven voor het eerst een bbq voor een paar vrienden, dus ben er een beetje onzeker over, hahah...
     
  11. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    We maken nu van Ramon Beuk's recepten een groentespiesje van gourgette en paprika. Gewoon lekker warm erbij...
     
  12. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Een spies met hele champignons....mmmm
     
  13. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Champignons en aardappels zijn ook erg lekker op de bbq!
     
  14. glimworm

    glimworm Niet meer actief

    Weet je wat ook errug lekker is op de BBQ?

    ananasschijven en halve abrikozenbolletjes

    hmmmm, water loopt me nu al uit de mond! :D
     
  15. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Je kunt heel eenvoudig zelf spiesjes maken..

    Kip en ananas is erg lekker..

    Satévlees en dan om en om aan de prikker, bijv champignons-vlees-paprika-vlees- ui-vlees.

    Groentespiesjes: champignons,ui, paprika, courgette.

    Rauwkost met dipsausje?
     
  16. siepie

    siepie Fanatiek lid

    28 apr 2010
    3.424
    3
    38
    Wij hebben een speciale soort schaal / pan voor op de bbq hier doen we dan de volgende groenten in:
    paprika
    tomaat
    uie
    champignon
    prei
    Heerlijk is het!
     
  17. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    ik gooi altijd een mengsel van aubergine/gourgette/stukjes tomaat/ uit/knoflook/olijfolie op de in een zelfgemaakt bakje van alufolie en dat zet ik op de bbq,lekker laten sudderen. erg lekker.
     
  18. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    Folie vullen met een beetje tauge, ui, champignon, knoflook en paprika alle kleuren. Folie dichtvouwen en dan lekker gaar laten worden op de bbq, heerlijk.:D
     

Deel Deze Pagina