Door een ander topic over lekkere sate vroeg ik me af of iemand een recept weet voor lekkere pindasaus! Hier in Belgie verkopen ze een aantal pakken maar best prijzig en zo flauw. En nu ik het hier las wil ik het graag vanavond maken als ik de juiste ingredienten in huis heb uiteraard.
-ui - 1 teentje knoflook -melk - ketjap -theelepel sambal (afhankelijk van smaak) - peper -evt. zout -pindakaas -pinda olie ui en knoflook ragfijn snijden Ui en knoflook fruiten in 1 eetlepel olie ui en knoflook vet er af deppen met stukje keukenpapier + pan ontvetten 2 eetlepels pindakaas smelten in de pan ui en knoflook toevoegen melk toevoegen beginnen met 200 ml.. dan toevoegen tot eigen dikte entijdens het toevoegen goed blijven roeren ketjap 1 scheut erbij. theelepel sambal erdoor Snufje peper. Even roeren en klaar :d
Hij lijkt mij ook erg lekker! alleen ik heb helaas geen ketjap en sambal in huis dus zal dan toch echt moeten wachten tot morgen. Volgens mij zijn alle recepten met pindasaus met ketjap namelijk.
Heerlijk recept!! Ik maak hem ook min of meer op deze manier. Gebruik alleen gewone milde olijfolie om de ui en (geperste) knoflook in te fruiten. Mijn vriend vind de pindakaas met hele stukjes pinda van het AH huismerk het lekkerst dus die gebruik ik ook voor de pindasaus. Vind het ook lekker om er nog een eetlepel kokos doorheen te roeren dat geeft t nog net iets extra's. mmmmm krijg er direct trek in!
vind die van de aldi heel lekker, maar weet niet of je een aldi in de buurt hebt? Wat ik ook nog wel eens maak is pindakaas met scheutje melk en scheutje cola. dan goed roeren. verhouding gaat een beetje op gevoel. is ie te dun dan wat extra pindakaas toevoegen.
Even mijn receptje geknot en geplakt.. Satesaus: 1/2 pot pindakaas 2 tenen knofook geperst 1 theelepen sambal oelek 4 theelepels bruine suiker Sap van een halve citroen 2 kopjes water klein scheutje ketjap manis pindakaas met kopjes water in een pan al roerend tot bijna kookpunt brengen. Neem pan van het vuur en voeg knoflook, sambal, suiker en citroensaps toe. Voeg indien de saus te dik zou zijn nog een beetje water toe. Roer er de ketjap doorheen (naar smaak, dus met weinig beginnen) Nog even een paar minuten op laag vuur en roer goed door.
ui en knoflook met paar scheppen bruine suiker fruiten.. dan schepje ketoembar erbij. ik hou van pittig dus flinke schep sambal pindakaas erdoorheen met een klein scheutje kokosmelk ketjap erbij en roeren tot mooie saus als laatste paar scheutjes gembersiroop
Ik maak hem altijd zo klaar. 2 flinke eetlepels pindakaas flink wat ketjap manis eetlepel sambal badjak 1 theelepel suiker water. de pindakaas met ketjap sambal en suiker mengen en dan naar gelieve wat toevoegen voor de dikte die jezelf het lekkerste vind.