recept voor pindasaus

Discussion in 'De lounge' started by Yelice, Aug 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yelice

    Yelice Niet meer actief

    Door een ander topic over lekkere sate vroeg ik me af of iemand een recept weet voor lekkere pindasaus!

    Hier in Belgie verkopen ze een aantal pakken maar best prijzig en zo flauw.
    En nu ik het hier las wil ik het graag vanavond maken :p als ik de juiste ingredienten in huis heb uiteraard.
     
  2. lautjuhhh

    lautjuhhh Niet meer actief

    -ui
    - 1 teentje knoflook
    -melk
    - ketjap
    -theelepel sambal (afhankelijk van smaak)
    - peper
    -evt. zout
    -pindakaas
    -pinda olie

    ui en knoflook ragfijn snijden
    Ui en knoflook fruiten in 1 eetlepel olie
    ui en knoflook vet er af deppen met stukje keukenpapier + pan ontvetten
    2 eetlepels pindakaas smelten in de pan
    ui en knoflook toevoegen
    melk toevoegen beginnen met 200 ml.. dan toevoegen tot eigen dikte entijdens het toevoegen goed blijven roeren
    ketjap 1 scheut erbij.
    theelepel sambal erdoor
    Snufje peper.

    Even roeren en klaar :d
     
  3. Only me

    Only me Niet meer actief


    mmmzzzz, ik weet wat voor pindasaus ik eet van het weekend :p
     
  4. lautjuhhh

    lautjuhhh Niet meer actief

    haha hij is echt super lekker!!
     
  5. Yelice

    Yelice Niet meer actief

    Hij lijkt mij ook erg lekker! alleen ik heb helaas geen ketjap en sambal in huis :( dus zal dan toch echt moeten wachten tot morgen.
    Volgens mij zijn alle recepten met pindasaus met ketjap namelijk.
     
  6. Penny

    Penny Bekend lid

    Jun 18, 2007
    917
    0
    0
    Zuid Holland
    Heerlijk recept!! Ik maak hem ook min of meer op deze manier.
    Gebruik alleen gewone milde olijfolie om de ui en (geperste) knoflook in te fruiten. Mijn vriend vind de pindakaas met hele stukjes pinda van het AH huismerk het lekkerst dus die gebruik ik ook voor de pindasaus.
    Vind het ook lekker om er nog een eetlepel kokos doorheen te roeren dat geeft t nog net iets extra's.

    mmmmm krijg er direct trek in! :D
     
  7. Vlekje

    Vlekje Fanatiek lid

    Aug 12, 2008
    1,443
    0
    0
    voedingsdeskundige en eigenaresse van: kwestievanv
    Somewhere over the rainbow
    vind die van de aldi heel lekker, maar weet niet of je een aldi in de buurt hebt?

    Wat ik ook nog wel eens maak is
    pindakaas met scheutje melk en scheutje cola. dan goed roeren. verhouding gaat een beetje op gevoel. is ie te dun dan wat extra pindakaas toevoegen.
     
  8. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Even mijn receptje geknot en geplakt..

    Satesaus:

    1/2 pot pindakaas
    2 tenen knofook geperst
    1 theelepen sambal oelek
    4 theelepels bruine suiker
    Sap van een halve citroen
    2 kopjes water
    klein scheutje ketjap manis

    pindakaas met kopjes water in een pan al roerend tot bijna kookpunt brengen. Neem pan van het vuur en voeg knoflook, sambal, suiker en citroensaps toe.
    Voeg indien de saus te dik zou zijn nog een beetje water toe.
    Roer er de ketjap doorheen (naar smaak, dus
    met weinig beginnen)
    Nog even een paar minuten op laag vuur en roer goed door.
     
  9. limmeke

    limmeke VIP lid

    May 28, 2008
    17,318
    0
    0
    ui en knoflook met paar scheppen bruine suiker fruiten.. dan schepje ketoembar erbij.
    ik hou van pittig dus flinke schep sambal
    pindakaas erdoorheen met een klein scheutje kokosmelk
    ketjap erbij en roeren tot mooie saus
    als laatste paar scheutjes gembersiroop
     
  10. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    heb meestal van Wijcko of Verstegen, kant-en-klaar.
     
  11. made

    made Bekend lid

    Jan 5, 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    Ik maak hem altijd zo klaar.

    2 flinke eetlepels pindakaas
    flink wat ketjap manis
    eetlepel sambal badjak
    1 theelepel suiker
    water.

    de pindakaas met ketjap sambal en suiker mengen en dan naar gelieve wat toevoegen voor de dikte die jezelf het lekkerste vind.
     

Share This Page