Ja en het glazuur van m en m's ,smarties en van roze koeken word gemaakt van meelwormen. Sinds ik dat gezien heb is mijn roze koek verslaving over.
Tja, hier wel een keer een mini kippenei gehad van de kippen van m'n ouders. Super schattig klein eitje van hooguit 3cm. Gekookt, dop er af, en ik neem een hap. Zat er dus een kuiken in! Heeft echt weken geduurd voor ik weer een ei heb gegeten, sindsdien neem ik dus ook niet zomaar een hap van een gekookt ei, snijd em altijd doormidden!
Ik weet niet precies hoe de vork in de steel zit (zal ik even na moeten vragen aan vriendlief straks) maar zijn oom die werkt al jaren in een slachthuis waar ook van alles verwerkt wordt, waar onder dus frikandellen. En die heeft ooit eens verteld wat er nu werkelijk waar in zo'n ding zit.. En veel van de dingen waar van verteld wordt dat ze er in zitten, die zitten er ook in! Uiers bijv zitten er wel degelijk in..
Rode kleurstof (karmijn, meen ik) wordt gewonnen uit de schildjes van schildluizen, niet gemaakt van meelwormen. Ik weet niet of je het minder vies vind, maar het zit in elk geval anders dan je hier zegt. Ik eet ze gewoon hoor. Meelwormen heb ik trouwens ook wel eens gehad, wel gefrituurd en dan zijn ze best lekker. Beetje nootachtig van smaak; lekker dus voor iemand met een notenallergie! Wat ik niet zo goed snap, is waarom uiers of tong zo veel goorder om te eten zouden zijn dan spier of vet van de billen. Ik eet vlees, ik wil best weten waar het vandaan komt en ook nog wel zien hoe het gemaakt wordt. Een uier lijkt me niet lekker om op te kauwen (substantie), maar als het vermalen in een kroket of frikandel zit eet ik er geen hap minder om. En tong heb ik al heel lang niet meer gegeten, maar vroeger aten wij thuis best vaak tongeworst. Rolpens ook trouwens, is toch een van de magen van een koe. Heerlijk vond ik dat! Behalve paling, zijn garnalen volgens mij ook aaseters (oftewel ze leven van kadavers). Dit is ook de reden waarom ze in de koshere keuken niet gebruikt worden.
ik heb eens een hard stuk in mijn frikandel gehad. ben nog steeds genezen Met hamburgers idem, 100% rundvlees, maar ze zeggen niet welk stuk van de koe erin zit En het vieze woord separatorvlees = karkasvlees. dat vind je op de blikjes knakworsten. Bij de lunch toevallig 2 eitjes gehad. lekkurrrrr
koeitong in rode saus met puree vind ik trouwens heeeerlijk Schildluis kun je idd op de verpakking herkennen aan 'karmijn' of E120
Dat van die frikandellen is gewoon de grootste onzin hoor. Is gewoon restvlees zeg maar. En wat dan met de braadworst; het vliesje om een braadworst is ook een darm zeg maar. Of het is nu kunstmatg, dat weet ik niet maar vroeger iig wel. Moet zeggen dat ik vroeger een hele tijd geen eieren heb gegeten want als het gele hard was dacht ik altijd dat het een kuiken in wording was hahaha
Jak dat van die paling wist ik niet. Van de week nog 1 gehaald bij de visboer. Na ja denk dat ik er volgende week toch weer 1 ga halen. Maar het idee dat hij lijken eet is best wel behoorlijk ranzig. Brrr
moet je eens gehakt eten van de C1000 daspas ranzig!!!! Heb daar 1 zomer gewerkt op de slager afdeling en daar werd al het vlees dat al verkleurd was of overdatum was uit de koeling gehaald, word vervolgens gemengt met vers vlees en dan de gehakt molen in en weer een nieuwe datum op het pakje smakelijk eten!
bah bah bah dan zou ik ook niks meer bij de Jumbo halen! En de oude taarten bij de hema wordt het slagroom afgeschraapt en nieuwe opgespoten! Enne veel E nummer zijn insekten heb ik me laten vertellen...
nou idd haha Ik weet niet of het waar is maar als ik bij de lidl gehakt haal dan blijft het makkelijk goed, zelfs over de datum, bij de Emte of Jumbo (ergens anders kom ik niet echt) dan haal ik vaak de datum geeneens!! dan is het al bruin en meurt enorm, dat vind ik echt belachelijk terwijl ik zo snel mogelijk de koelkast in zet. Weet je wat ik ook echt slecht vind, supermarkten die spullen zoals bv Shoarma invriezen (of "aanvriezen" ) en dan in de winkel zetten, zie je vaak het frostaagje nog zitten maar je mag nooit geen ontdooide producten opnieuw invriezen maar dat zetten ze er niet op! Dus dan gaat het veel sneller over de datum e.d.
Ik kan me niet voorstellen dat ze dat nog doen. Dat is volgens mij wettelijk verboden om bedorven producten te verkopen. *wordt nu een beetje angstig :x *
Dat is dus echt zo! Heb ook een half jaar bij de c1000 gewerkt. Zowel bij de slagerafdeling als de vleeswaren. En indd, als er verkleurd gehakt was of bijna over datum dat werd dan met speciale gekleurde kruiden weer opnieuw gemengd (of heel soms met vers gehakt) en weer opnieuw verpakt! Was daar erg verbaasd over!