Ja dat zou ik ook graag doen, deed ik vroeger altijd samen met mijn moeder en dat was eigenlijk nog leuker dan het trakteren zelf. Maar hier mogen we op de creche dus geen zelfgemaakte eetbare traktaties uitdelen, ze moeten voor de inspectie overal productienummers en houdbaarheidsdatums hebben, erg jammer. Belize, bedankt voor de foto's, heb ze nu wel gekregen.
Terwijl je zou denken dat vers toch het allerbeste voor kinderen is. Ik ben niet van plan om iets heeeeeel zoets te maken met snoep, meer in de volkorenkoek variant met fruit erdoor ofzo. Dat kan je echt niet zo kant en klaar met een productnummertje krijgen ook. @belize: waar woont die vriendin en kan ze ook goed koken en wat is haar netwerk? wel even aftasten natuurlijk of ik meteen er concurrentie bij heb voor ik officieel begonnen ben natuurlijk
ze gaat franse keuken doen,haar idee is met potje mee eten. wat ze voor zichzelf kookt gaat ze veel meer van maken en mensen die zelf niet willen koken mogen eten wat zij op die dag gemaakt heeft. ja ze kan wel goed koken, want ze eet ook niet zomaar iets(hoeft nie gezond te zijn hoor, maar klassiek lekker zeg maar. net als ik. ik kan ook lekker koken, maar wel op de manier hoe het hoort, zeg maar, niet gezonder maken dan het hoort te zijn, traditioneel goed eten is vaak ook heel erg gezond!
Grappig zo dacht ik ook te beginnen maar niet specifiek de Franse keuken... er zal wel eens een gerechtje uit de franse keuken worden meegenomen, maar niet specifiek dus. Leuk om te lezen
Ams en pasja...ja dat gaat helemaal goed komen met de kleintjes maar is wel vervelend om dat gevoel te hebben..je bent heel blij dat je kleintje eindelijk gezond en wel geboren is en tegelijkertijd ben je verdrietig voor de ander.. En pasja ik ben 1 x thuis bevallen ( zonder pijnbestrijding en ingescheurd en geknipt ) en 1x dus met de keizersnede maar toch zou ik dan liever voor de natuurlijke bevalling gaan...ten 1e vind ik het veel mooier en heel bijzonder en je hebt gelijk de kleine op je borst en ik vind het herstel veel sneller gaan en minder pijnlijk dan bij een keizersnede...maar doet natuurlijk ook pijn daarbij had ik de 2e x ook heel veel last van naweeën OMG echt geen pretje ...
je moet wel van koken houden om zoiets te beginnen. ik kan wel koken, omdat ik erg selectief ben met eten, maar ik hou echt niet van koken.
Dat is idd hetzelfde wat mijn vriendin zegt, die had een totaalruptuur en mocht de 2e keer niet meer natuurlijk bevallen, maar zou veel liever ook de 2e natuurlijk doen voor het herstel erna. Helemaal met een rondlopende dreumes is het nl fijn als je snel zou herstellen..
Ja, heb er ook weleens over gedacht, vind het heerlijk om te koken! Maar hier zou er denk ik geen markt voor zijn...
Daarom hoop ik zo dat ik natuurlijk kan bevallen. Ik heb het er bij J. heel moeilijk mee gehad dat ik het niet zelf heb afgemaakt. Ben ik nu wel redelijk overheen maar ik hoop dat ik deze zwangerschap wel anders kan afsluiten. Lijkt me inderdaad ook makkelijker qua herstel.
dan is het echt iets voor jou zo een werk. af en toe recepten uitwisselen mejosje! ja, die vriendin heeft al enorme kookgerei in t huis, gaf vroeger vaker graag dinner voor vrienden, tegenwoodig alleen voor familie kook ze. maar ze houdt dus van die gerechten die n dag in de owen of t vuur moeten liggen enzo, en daar maak je dan grote pot, is niks om voor 2 personen of 1 persoon te koken dat soort dingen. zo eet je dan dagen lang n gerecht(waarvan ik de naam nooit kan leren in frans). of vaak niet, weg gooien dan tja. ik vind half uur voorbereiden en misschien 1 uur kooktijd echt max. dus ik heb steeds mijn eigen gerechten uitgevonden als eenvoudigere versies van het echte ding.
Ik kan alleen maar zeggen te grappig... ik pb je even de domeinnaam die ik voor mezelf heb vastgelegd dan snap je het vast
ik ben al op, gekleed, heb mijn koffie op etc en tim is nog steeds in bed.ik denk dan hij is waarschijnlijk ziek.ik ben gewoon niet gewend dat hij rond de klok slaapt.
Pasja..daar hoef je je toch absoluut niet schuldig of rot over te voelen..je hebt je energie straks hard nodig en dat moet je niet in die nare gevoelens verliezen je doet het 9 maanden zo goed.. en het beste wat je kan doen voor je kleine maar helaas heb je het niet voor het zeggen hoe je gaat bevallen....gelukkig dat je ook op die manier kan bevallen anders hadden wij een groot probleem gehad ( met die placenta previa ) probeer gewoon te accepteren hoe het komt want het ligt niet aan jou...
@LH: Wat lief dat je dat zegt. Ik probeer er ook open in te staan. Maar in mijn achterhoofd heb ik het gevoel dat ik toch weer een ks krijg. Nou ja, als het niet anders is dan maar zo. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat ik een gezond en compleet kindje krijg. En die bevalling is dan een bijzaak. Ik doe ook mee met recepten uitwisselen.
kip kerrie met kikkererwten en rijst. je maakt rijst apart(koop tosya rijst bij de turk, in margarine n beetje vermicelli bakken en dan n kopje rijst per persoon, ook n minuutje bakken, voor 1 kopje rijst 2 kopjes heet water en n beetje zout toevoege roeren,dan deksel op) kipfile in stukjes in een kom, n beetje olie, n beetje citroensap,veel knoflok(geperst)veel kerrie poeder,australisch gember saus uit supermarkt (of fijn geraspt gember, n beetje suiker of honing), peper en zout, roeren en stand by heel veel uien, fijn gesneden, bakken in n beetje olie, wanneer die n beetje bruinig zijn kipfile toevoegen en bakken(laat kip niet bruin worden, n blik kikkererwten toevoegen (zonder vocht uit t blik, dus eerst door n zeef halen) roeren totdat t warm is, kokosmelk(romige kokosmelk, ni uit blik maar cartonne verpakking)toevoegen. wanneer t kookt 5 mn op laagvuur. rijst op t boord en dan kipkerrie van hierboven er bovenop dan lekker eten maar! ik heb t in het turksnederlands geschreven omdat ik zo moe ben...