hoi dames, ik wil graag warme peertjes maken voor vanavond. maar ik heb geen idee hoe dat precies moet en wat voor peertjes ik hier voor moet hebben. dus als iemand een lekker recept heeft dan hoor ik het graag en ook graag een beschrijving van hoelang het moet koken etc. groetjes sapje
Lekker! Stoofperen zijn gieser wildeman die zijn het lekkerste ik maak ze altijd klaar met rode wijn en behoorlijk wat suiker zo vinden wij ze erg lekker!
Ik maak ze nu van de conference peren uit de tuin van m'n schoonouders. Dat zijn ook handperen, maar als ze nog niet een beetje hard zijn zijn het ook superstoofperen. Giesser wildeman is hét stoofperenras. peertjes schillen en in 4 parten snijden in pan doen met flinke scheut karvan cevitam cassis, wat water en 1 of 2 zakjes vanillesuiker aan de kook brengen en 1,5 uur zachtjes laten doorkoken klaar! het klassieke recept is met een scheut rode port of wijn, niet met limonade, maar als je geen fles drank (open) hebt, is limonadesiroop een lekker alternatief. voor een mooie kleur kun je er ook wat bramen bij doen.
Ik gebruik ook altijd stoofperen ( maar weet niet of het daar nu het seizoen voor is). De peren schil ik en doe ik heel in de pan, daar giet ik een fles vruchtenwijn (de goedkoopste) bij en dan nog water tot de peren onder staan. Nog een paar kaneel stokjes er bij en dan een uur laten stoven. Door de wijn worden de peren mooi gekleurd.
Het seizoen is het nog niet ze hangen nog aan de bomen maar misschien zijn er al wel te krijgen hoor. Binnenkort de boom van mijn schoonouders maar eens plunderen
ik doe t met gluhwein , pijpje kaneel vanillestokje (zon "verse") steranijs en suiker alle peertjes schillen stokje eraan laten , recht op in de pan gluhwein en alles erin en dan koken af en toe n beetje water erbij en eet het met draadjesvlees en puree zooooooo goddelijk lekker ik heb ze trouwens nog niet zien liggen had er vanmorgen ook trek in net als boerenkool enzo
bedankt voor de recepten dames! maar ik wist dus niet dat stoofperen seizoen gebonden zijn hahaha. kan ik het anders ook met gewone peren maken of liggen die ook nog niet in de winkel?
zoals gezegd: conference peren kunnen ook, maar dan moeten ze nog niet helemaal rijp zijn (als ze te zacht zijn, zijn ze niet meer lekker als stoofpeer). Koop dus harde peren, die kun je prima stoven.
conference peren zijn dus gewone peren dan weet ik dat ook weer hahaha. ga strakjes even naar de winkel om alles te halen, ben beniuewd of het lukt
Ik zie dat je er al mee bezig bent, maar voor in het najaar als je echte stoofperen hebt en het zulk slecht wer is: Peertjes schillen en in 4 stukken doen. Ik doe er meestal ook nog gehalveerde rode pruimen bij zonder pit. Alles in een ovenschaal. Rode wijn, honing, kaneel, vanillesuiker, steranijs en een beetje piment naar smaak erbij (ik hou van heel erg kruidig en zwaar) en dan lekker in een zachte oven (ong. 150 graden) laten pruttelen totdat het zacht en gaar is. Duurt ong. een uurtje. Heerlijk met lobbige slagroom of ijs!
nou was lekker hoor! de volgende keer ga ik het proberen met echte stoofperen dus zeker voor herhaling vatbaar!
Ik krijg net het c1000 reclame boekje binnen, en de stoofperen van gieser wildeman zijn in de aanbieding volgende week, dus dan ga ik het weer maken ben benieuwd of ik verschil proef.
Als je ze als dessert wilt opdienen. Ipv rode wijn, kan je ook blue curacao gebruiken. Heb je blauwe peren!
ik zag de "echte" stoofperen toevallig gister in de winkel liggen. Heb getwijfeld, maar ze nog niet gekocht... Misschien van de week, want lekker is het wel