iemand een lekker recept om warme peertjes te maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door sapje, 5 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sapje

    sapje Fanatiek lid

    6 sep 2009
    1.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    hoi dames,

    ik wil graag warme peertjes maken voor vanavond.
    maar ik heb geen idee hoe dat precies moet en wat voor peertjes ik hier voor moet hebben.:(
    dus als iemand een lekker recept heeft dan hoor ik het graag en ook graag een beschrijving van hoelang het moet koken etc.

    groetjes sapje
     
  2. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Lekker!

    Stoofperen zijn gieser wildeman die zijn het lekkerste ik maak ze altijd klaar met rode wijn en behoorlijk wat suiker zo vinden wij ze erg lekker!
     
  3. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik maak ze nu van de conference peren uit de tuin van m'n schoonouders. Dat zijn ook handperen, maar als ze nog niet een beetje hard zijn zijn het ook superstoofperen.
    Giesser wildeman is hét stoofperenras.

    peertjes schillen en in 4 parten snijden
    in pan doen met flinke scheut karvan cevitam cassis, wat water en 1 of 2 zakjes vanillesuiker
    aan de kook brengen en 1,5 uur zachtjes laten doorkoken
    klaar!

    het klassieke recept is met een scheut rode port of wijn, niet met limonade, maar als je geen fles drank (open) hebt, is limonadesiroop een lekker alternatief.
    voor een mooie kleur kun je er ook wat bramen bij doen.
     
  4. MK84

    MK84 Lid

    23 jun 2011
    25
    0
    1
    NULL
    NULL
    Ik gebruik ook altijd stoofperen ( maar weet niet of het daar nu het seizoen voor is). De peren schil ik en doe ik heel in de pan, daar giet ik een fles vruchtenwijn (de goedkoopste) bij en dan nog water tot de peren onder staan. Nog een paar kaneel stokjes er bij en dan een uur laten stoven.
    Door de wijn worden de peren mooi gekleurd.
     
  5. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Het seizoen is het nog niet ze hangen nog aan de bomen maar misschien zijn er al wel te krijgen hoor.
    Binnenkort de boom van mijn schoonouders maar eens plunderen :D
     
  6. nikkie83

    nikkie83 Fanatiek lid

    16 jun 2007
    2.054
    2
    0
    tussen hier en daar
    ik doe t met gluhwein , pijpje kaneel vanillestokje (zon "verse") steranijs en suiker alle peertjes schillen stokje eraan laten , recht op in de pan gluhwein en alles erin en dan koken af en toe n beetje water erbij
    en eet het met draadjesvlees en puree zooooooo goddelijk lekker :)

    ik heb ze trouwens nog niet zien liggen had er vanmorgen ook trek in net als boerenkool enzo :)
     
  7. sapje

    sapje Fanatiek lid

    6 sep 2009
    1.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    bedankt voor de recepten dames!
    maar ik wist dus niet dat stoofperen seizoen gebonden zijn hahaha.

    kan ik het anders ook met gewone peren maken of liggen die ook nog niet in de winkel?
     
  8. Bri

    Bri Niet meer actief

    zoals gezegd: conference peren kunnen ook, maar dan moeten ze nog niet helemaal rijp zijn (als ze te zacht zijn, zijn ze niet meer lekker als stoofpeer).
    Koop dus harde peren, die kun je prima stoven.
     
  9. sapje

    sapje Fanatiek lid

    6 sep 2009
    1.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    conference peren zijn dus gewone peren dan weet ik dat ook weer hahaha.

    ga strakjes even naar de winkel om alles te halen, ben beniuewd of het lukt
     
  10. sapje

    sapje Fanatiek lid

    6 sep 2009
    1.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    zo het staat te pruttelen, heb het recept van bri gedaan en dan met conference peren
     
  11. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik zie dat je er al mee bezig bent, maar voor in het najaar als je echte stoofperen hebt en het zulk slecht wer is:

    Peertjes schillen en in 4 stukken doen. Ik doe er meestal ook nog gehalveerde rode pruimen bij zonder pit. Alles in een ovenschaal. Rode wijn, honing, kaneel, vanillesuiker, steranijs en een beetje piment naar smaak erbij (ik hou van heel erg kruidig en zwaar) en dan lekker in een zachte oven (ong. 150 graden) laten pruttelen totdat het zacht en gaar is. Duurt ong. een uurtje. Heerlijk met lobbige slagroom of ijs!
     
  12. nikkie83

    nikkie83 Fanatiek lid

    16 jun 2007
    2.054
    2
    0
    tussen hier en daar
    oooh dat van Juul75 ga ik ook eens proberen :)
     
  13. sapje

    sapje Fanatiek lid

    6 sep 2009
    1.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    nou was lekker hoor!
    de volgende keer ga ik het proberen met echte stoofperen dus zeker voor herhaling vatbaar!
     
  14. Jel

    Jel Niet meer actief

    Wat een handig topic. Ik wil dit ook een keer maken, weet ook niet hoe dat moet. Nu dus wel. :D
     
  15. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Ik lees ook even mee!
     
  16. Gizje

    Gizje Fanatiek lid

    11 feb 2010
    1.661
    0
    0
    Met dit weer krijg ik ook echt trek in dit soort gerechten, mjam
     
  17. sapje

    sapje Fanatiek lid

    6 sep 2009
    1.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik krijg net het c1000 reclame boekje binnen, en de stoofperen van gieser wildeman zijn in de aanbieding volgende week, dus dan ga ik het weer maken ben benieuwd of ik verschil proef.
     
  18. vmb1981

    vmb1981 Bekend lid

    28 jan 2011
    643
    1
    16
    zuid holland
    Als je ze als dessert wilt opdienen. Ipv rode wijn, kan je ook blue curacao gebruiken. Heb je blauwe peren!
     
  19. paradijsvogel

    paradijsvogel Fanatiek lid

    4 aug 2008
    1.789
    0
    0
    Noord-Holland
    ik zag de "echte" stoofperen toevallig gister in de winkel liggen. Heb getwijfeld, maar ze nog niet gekocht... Misschien van de week, want lekker is het wel :D
     

Deel Deze Pagina