Kraamzorg adviseerde hier om warm kraanwater te gebruiken. Ik zelf vind dat niks. Nu doe ik koud water in de magnetron en dan het poeder erbij. Maar het scheelt ook dat deze voeding niet schuimt als je het schud. Als je kindje in het ziekenhuis wordt opgenomen wordt er ook gewoon voor 24 uur voeding klaargemaakt hoor.. Hier in 2 verschillende ziekenhuizen in ieder geval wel. Zelf begin ik daar niet aan want het scheel zoooo weinig qua tijd. Alleen die paar schepjes die je erin moet doen. Comfort voeding is wat anders.. Dat is gewoon het makkelijkste met half gekookt water, dan de schepjes en dan aanvullen met koud water. Gelijk op temperatuur en het werkt goed voor het indikken. Comfort voeding zou ik ZEKER NIET van te voren maken en dan in de koelkast bewaren. De dikte wat hoort bij comfort voeding raakt dan echt uit balans...
hier in het ziekenhuis hebben ze van die kant en klare flesjes die worden verdeeld over n paar kindjes die dezelfde voeding krijgen (kwam er ook achter dat het zkh geen borstvoedingscertificaat van t WHO heeft dus dat zal de reden wel zijn denk ik )
Dat gebeurd hier dan weer niet. In 1 kan met de naam van het kindje erop. En elke 24 uur wordt nieuwe gemaakt.
Hier heeft het ziekenhuis wel het borstvoedingscertificaat van de WHO en gebruiken ze ook kant en klare voeding in potjes van nutrilon Hier raadde kraamzorg aan om de voeding gewoon met warm water uit de kraan te maken. Slechts ƩƩn voeding per keer en niet voor een hele dag.
Een ziekenhuis dat voedselveiligheid voor bsbies serieus neemt gebruikt zoveel mogelijk kant en klaarvoeding. Die is namelijk i.t.t. poedermelk WEL steriel, en daarom veel veiliger!
hier in het ziekenhuis maakte ze het ook in van die flesjes per keer klaar. wij maakten het zo waterkoken en laten afkoelen en dan in de magnatron maar we vergaten steeds water te koken, dus zaten we steeds met te heet water dat we weer moesten aflaten koelen in een bak met koud water. warm /kraanwater ben ik geen voorstander van voor zo'n klein kindje. zou het ook niet klaar maken voor heel de dag staat echt op het pak dat het niet mag en niet goed is en zeker niet twee keer opwarmen. wat is de moeite om het ter plekke te maken? nu hebben we een waterkoeler bij babywalz gekocht en koken dn het water gieten dan daar doorheen en het is precies de goede temperatuur.
Ik heb een waterkoker die je in kan stellen op temperatuur. Ik stel hem in op 40 graden, en dan giet ik het zo in het flesje. Daarna het poeder erbij en dan is het klaar. Ideaal.
Wij maken meestal melk voor 3 flesjes tegelijk klaar in een maatbeker. Met koud water uit de kraan, poeder erbij, goed roeren. Dan verdelen over drie flesjes en in de koelkast. Voor gebruik hoeft het flesje dan alleen maar even in de magnetron, vooral 's nachts erg gemakkelijk met slaapdronken hoofd... Wij gebruiken Kruidvat biologisch, dat moet volgens de verpakking ook met koud water worden gemaakt.
Voor opvolgmelk kan dat inderdaad, mits het niet langer dan 8 uur in de koelkast staat. Voor kinderen jonger dan 6 maanden moet je echt per fles aanmaken. Al snap ik eerlijk gezegd ook niet echt het gebruiksgemak van van te voren poeder oplossen.
Zo te lezen heeft iedereen een andere manier. Ik ben weer afgestapt van de bewaarbeker, gebruik friso comfort tegen spugen en krampjes. Nu doen wij water wat net van de kook af is mengen met koud water uit de koelkast welke eerder is gekookt is, poeder erbij en klaar. Comfort mag namelijk alleen met voorgekookt water, volgens de verpakking. Bedankt voor de reacties!
ik neem gewoon spa water, poeder erbij en even in de micro. ben wel van belgie en bij mijn weten doen de meeste dat hier zo, staat ook zo op de verpakking. is snel klaar op een paar sec gr
Hallo Kaatjejannie, Mag ik vragen welke waterkoker jij hebt? Lijkt me wel makkelijk om zo de flessen klaar te maken. Bedankt!
Wij deden en doen het zo: altijd stonden de bakjes met poeder al klaar voor de hele dag. We deden dan koud water in de fles, aantal seconden in de magnetron, poeder erbij, roeren (later schudden) en klaar! Duurt nog geen 1,5 minuut als je dit doet. Maar hoe oud is je kindje? Klaar maken en in de koelkast zetten wordt volgens mij niet meer gedaan/ geadviseerd. Maar je moet doen wat goed werkt voor jullie. Maar per fles klaarmaken valt reuze mee vind ik!
Vanaf 6 maanden mag je het gewoon van te voren maken. Bij baby's jonger dan 6 maanden wordt het afgeraden.
Dit staat op de info-site over Comfort: Comfort moet met water wat net van de kook af is klaargemaakt worden. Zo lost het Johannesbroodpitmeel goed op en werkt de voeding het best. Dus niet het water van te voren mengen, maar eerst het poeder oplossen in het hete water en dan het koude water erbij! Maar mischien is het moeilijker een andere moeder op een forum te geloven. Je kunt ook even met de hulplijn van de fabrikant bellen: Vragen? Elk kindje is uniek, daarom is persoonlijk advies vaak het beste. Ons voedingskundig team helpt je graag! 0800-0227434
Op de verpakking staat toch dat je eerst het water moet warmmaken en dan het poeder erbij? Of hebben ze in Belgiƫ een andere gebruiksaanwijzing voor hetzelfde poeder