Wat een blunder van het UWV!

Discussie in 'De lounge' gestart door Only me, 13 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Only me

    Only me Niet meer actief

    Ik zat net op Facebook en ineens ontvang ik van mijn ex een bericht. Hij zei dat hij nog steeds post ontvangst en daarin las dat mijn uitkering net stop is gezet.
    Dit is enkel een paar maanden terug al gebeurd, want ik heb inmiddels een goede baan gevonden, gelukkig!

    Nadat ik behoorlijk pissig op hem ben geworden dat hij mijn post blijkbaar nog leest (we hadden de afspraak dat als er nog iets binnen zou komen van de ander, je dat gewoon zou zeggen zodat de ander dat stop kon zetten), bedacht ik me ineens: 'hoe kan dit nu'?

    Ik ben al bijna 6 jaar niet meer bij mijn ex, woon al een aantal jaar samen op ander adres en sta ook zo bij het UWV ingeschreven. Elk gesprek die ik heb gehad, en elke brief die ik ontvangen heb, ontvang ik gewoon hier!
    Ik vind dit echt een blunder van ze en baal bovendien dat mijn ex dus 'stiekem' mijn gehele financiële leven eigenlijk steeds gelezen heeft. Wie zegt dat ze mijn loonspecificaties ook niet per ongeluk dubbel hebben verzonden? Hij reageert (nog) niet terug op die vraag...

    Helaas is het UWV nu niet meer bereikbaar, maar ik weet wie er morgen om 08.00 aan de telefoon hangt.....


    Pff, sorry moest even stoom afblazen.
     
  2. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Nou ja zeg, dat moet idd niet meer kunnen.
    Zou idd morgen ook gaan bellen zeg.
    Veel succes meid.
     
  3. Vosjejemi

    Vosjejemi Bekend lid

    24 jun 2011
    760
    1
    0
    Ja dit vind ik dus ook echt niet kunnen, trietst voor woorden eigelijk.
    een klacht indienen, en morgen om 8 uur meteen bellen.
     
  4. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Ik begrijp wel dat je baalt, dit is niet netjes.
    En ook zeker niet van je ex..

    Goed zo! Erachteraan gaan, hoop voor je dat er morgen wat meer duidelijkheid is.
     
  5. Heel76

    Heel76 Actief lid

    15 jul 2006
    266
    0
    0
    Zuid-Holland
    Herkenbaar,

    Hier ook alle correspondentie in eerste instantie gewoon netjes op mijn huidige adres ontvangen. Gaat de eerste de beste loonspecificatie naar een adres van 5 huizen geleden!!!! Gelukkig wonen daar vrienden van ons, maar man wat was ik kwaad.
    Heb ze dat ook erg duidelijk laten merken. Dat kan toch niet...

    Hier werd ik gewoon afgewimpeld met de mededeling dat ik het nu toch alsnog had gehad ;). Voor hetzelfde geld is het een brief met een oproep of iets dergelijks.

    En in jouw geval ook nog eens je ex die het lekker doorleest. Nee, ik snap je frustratie hierover wel. Succes morgen met bellen.

    Gr Heel76
     
  6. zaterdag

    zaterdag Fanatiek lid

    28 mei 2011
    1.008
    2
    0
    lamlullen zijn het bij het uwv, mijn man heeft er helaas ook mee te maken. Dan niet met adressen maar met tel nrs.
    Krijgt hij weer een brief " wij hebben geprobeerd u telefonisch te bereiken" en als je dan belt, hebben ze weeeeeeeer zijn oude 06 in het systeem staan...zucht.
    en dat dus 10 keer achter elkaar he, terwijl het nieuwe nr iedere keer doorgegeven wordt.

    je hebt gelijk dat je morgen belt, vind het heel slecht!
     
  7. dropfruit

    dropfruit Bekend lid

    4 mrt 2009
    591
    0
    0
    Student
    in een huis
    Klopt..heb er stage gelopen en het is een grote bende daar!
     
  8. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Hier het zelfde maar dan het adres van 8 jaar geleden en ook niet mijn goede nummer.

    Gelukkig woont mijn moeder er nog.
     
  9. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    ik zeg: typisch uwv......................
     
  10. Only me

    Only me Niet meer actief

    Ja, inderdaad. Nadat mijn ex en ik uit elkaar zijn gegaan in 2006, heb ik direct al mijn post laten wijzigen naar mijn ouders hun adres. Ik woonde tenslotte toen weer thuis. Alle post ging ook daadwerkelijk naar mijn ouders toe. Niet van het UWV zelf, maar van Werk.nl.

    Toen mijn ex in 2008 zei ineens weer post te ontvangen, werderom met UWV gebeld. Zij zagen niets in het systeem staan van mijn oude adres, enkel de nieuwe. Mmm, apart dacht ik, maar ok. Het was dik in orde, de post moet elkaar net gekruist hebben.

    Die lui hebben de administratie echt niet op orde lijkt me.
    Was blij eindelijk dat andere leven achter me gelaten te hebben. Een nieuwe vriend, een eigen huis en een prachtig kind.

    En dan wordt je wederom geconfronteerd met je ex. Het ergste is dat hij nog steeds vrijgezel is, drinkt en mij uitlacht via de mail dat ik ingeschreven sta bij het UWV en 2 maanden lang een uitkering heb gehad.

    Ik weet het, ik moet het naast me neerleggen, maar man, wat kan je je soms rot voelen om wat een ander zegt!
     
  11. blinky

    blinky VIP lid

    11 feb 2010
    8.249
    2
    38
    huisvrouw
    ossendrecht
    ik heb ook zo'n verhaal. ik krijg een uitkering via de uwv. mijn schoonmoeder kwam ineens met de mededeling dat er al een maand een brief bij hun thuis stond van het uwv????? voor mij? bij jullie? was nog een belangrijke brief ook waarop ik had moeten reageren. ik begrijp niet hoe ze aan hun adres zijn gekomen. zij wonen in een ander dorp in een andere provincie. ik heb het uwv nooit de naam van mijn man gegeven. mijn schoonvader heeft een andere naam dan mijn man, omdat het zijn stiefvader is en mijn schoonmoeder gebruikt haar meisjesnaam. hoe komen zij dan aan dit adres????? ik heb gebeld en toen kreeg ik doodleuk te horen dat het mijn eigen schuld was, want ik zou hebben doorgegeven dat ik een paar maanden bij mijn schoonouders zou gaan intrekken en zou toen ook hun gegevens hebben doorgegeven. nou als ik al ergens anders zou gaan intrekken is het nog altijd bij mijn eigen ouders hoor. ik ben zo woest geworden, maar heb nooit een excuus gekregen. ik vind het eng en raar. het geeft voor mij aan dat zij mijn hele prive situatie en zelfs die van mijn schoonouders helemaal hebben doorgespit en dat nu ws nog steeds doen
     
  12. Daro

    Daro Fanatiek lid

    1 aug 2010
    2.548
    0
    0
    West-Brabant
    Hier hetzelfde!! Ik heb er een klacht over ingediend want ik vind het belachelijk!! Iedere keer het tel nr doorgeven en iedere keer krijgen we weer dezelfde brief dat ze ons telefonisch niet kunnen bereiken :x

    Toen mn man weer ging werken heb ik dat netjes doorgegeven. Eerst telefonisch en toen ook nog via een wijzigingenformulier. Toch bleef de uitkering maar komen, nog 3 maanden erna. Ik heb de eerste 2x gebeld en nogmaals een wijzigingenformulier ingevuld, daarna niet meer want het hielp toch niks. Krijgen we maanden later een telefoontje (op mijn nummer, want hem hadden ze niet kunnen bereiken, zie verhaal hierboven) dat er een beschikking aan komt dat we de teveel ontvangen uitkering moeten terugbetalen. Logisch, ik had ook niet anders verwacht want we hadden geen recht op dat geld. Maar we willen het wel in termijnen terug betalen want dat komt ons beter uit. 3 telefoontjes verder is dat eindelijk gelukt, al mogen we er wel rente over betalen. Okee dat snap ik, we kiezen er immers zelf voor om in termijnen terug te betalen. Maar vervolgens word ik weer opgebeld door zo n muts die zegt dat we een boete krijgen omdat we het niet op tijd hebben doorgegeven dat mn man weer aan het werk was!!! :x:$

    Ik heb ze dus even goed duidelijk gemaakt dat ik die boete dus niet ga betalen, al moet ik daarvoor een bezwaarprocedure starten of uiteindelijk mn rechtsbijstandsverzekering inschakelen!!! Stelletje idioten daar!

    En nu zit ik zelf sinds 1 sep in de WW. Krijg ik op twee weken daarvoor op donderdagmiddag een brief, die ik op donderdagavond pas las aangezien ik toen nog gewoon aan het werk was, of ik op vrijdagochtend om 9 uur langs wilde komen. Eh ja wat denk je dat mn baas daarvan gaat vinden? Ik heb bij mn aanvraag toch doorgegeven vanaf wanneer ik werkloos zou zijn? Dus ik om 9 uur netjes afbellen, krijg ik te horen dat ik wel erg laat afbel :x;)
    Vervolgens wil ik een nieuwe afspraak maken, maar mn werkcoach kon door de telefoon nog geen tijd en datum noemen. Schijnbaar beheert ie zn eigen agenda niet ofzo? Ik zou een brief krijgen. Die brief nooit gekregen, belt ie me aan het eind van de week op dat ik niet op de afspraak verschenen ben! Ik uitgelegd dat ik nog wachtte op een brief, hoe kan ik nou naar een afspraak komen als ik niet weet wanneer? "oh ja dan is er een misverstand" Ja het misverstand is dat jij je werk niet doet ja!!

    Sorry voor mn lange verhaal maar wat fijn om ff mn frustraties te uiten!
     
  13. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Hou op over het uwv, verschrikkelijke instantie. Daro, ik had het mooi niet terug betaald hoor.. jeetje dat jij daar zoveel moeite voor moet doen om het hun aan hun verstand te brengen en ze reageren er niet eens op, om dat aan te komen zetten dat jullie boete moeten betalen omdat jullie teveel ontvangen hebben.. moet niet gekker worden daar! Heb je opgeschreven wanneer je gebeld hebt, en kopieen van die wijzigingsformulieren? Anders misschien op de telefoonspecificatie terug kijken? Ik zou hier niet mee accoord gaan, tis hun fout... (al weet ik natuurlijk wel dat je het toch niet mag houden ;) ), maar ben me nu gewoon plaatsvervangend kwaad aan het maken :p).
     
  14. ik1988

    ik1988 Lid

    6 jun 2011
    87
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb ook uitkering. en het uwv kan een hele hoge boom in als het aan mij ligt.
    2 jaar geleden kreeg ik een brief dat ik op gesprek moest komen om te kijken of ik kon werken. in die tijd volgde ik een opleiding en dat ook netjes aan het uwv doorgegeven (zelf jobcoch). ik had gebeld naar de persoon die mij ook wou spreken. en uitgelegd dat ik 5 dagen naar school ging en dat dat over zou gaan op stage van 4dagen en 1 dag school. maar uwv had niets in het systeem staan en als ik niet zou verschijnen op de afspraak dat dan mijn uitkering gestopt werd. dus ik toch maar heel braaf naar het gesprek kreeg ik een ander, die mij heel leuk wist te vertellen dat ik niet op dit gesprek hoefde te komen aangezien ik een opleiding volgde. en het wel in het systeem stond.

    nu 2jaar later zit ik al een jaar thuis. werk vinden ho maar. krijg afwijzingen na afwijzingen omdat ik een uitkering heb. en meer werken dan 8 uur kan ook niet, want als ik 8 uur ga werken ga ik er 200 op vooruit maar als ik bijvoorbeeld 12 tot 30 bij werk ga ik 250 op achteruit aan wat ik nu heb.

    ik heb me er bij neergelegd en ik blijf wel thuis zitten. want 30 uur pw werken trek ik lichamelijk niet
     
  15. Only me

    Only me Niet meer actief

    Wow, wat een hoop reacties van ontevredenheid over het UWV zeg! Waarom doen ze er toch niets aan!

    Ik ben vanmorgen teruggebeld en ze zeiden dat alles ter plekke is aangepast. Ik hoop het nu echt. Ben heel boos geworden aan de telefoon omdat dit soort fouten NIET mogen voorkomen. Mijn ex heeft dus al die tijd mijn brieven gekregen. Niet alles, maar wel belangrijke die ik had moeten ontvangen!

    Wat een prutsers!
     
  16. mamavanKeano87

    mamavanKeano87 Fanatiek lid

    13 feb 2009
    1.491
    1
    0
    Schoonheidsspecialiste
    pffff zou binnekort toch eens weer bellen en vragen welk adres ze stan hebben....wat een sufkutten zeg...
     
  17. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    Ik heb het ook een keer gehad, tijdens de zwangerschap. Ik zat toen afwisselend in de ziektewet/uitkering/wazo (? ik weet het allemaal niet meer). Dat leverde natuurlijk een hoop post op. Tot ik ineens post leek te missen. Ik heb altijd mijn huidige adres gebruikt, daarvoor woonde ik vanaf 2001 in een appartement en daarvoor, van 1997-2001 in een studentenflat. Bleek mijn uwv post daar te liggen??? Dat adres had ik nooit opgegeven daar, hoe komen ze dan op het absurde idee dat ik daar woonde? Ik heb ook altijd netjes alles doorgegeven aan de gemeente, dus echt iedereen weet dat ik daar al 10 jaar niet meer woonde!
     
  18. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Ik zou ook nog eens even bellen ja, om het even te checken.

    Via mijn stage ook grove fouten gezien bij het uwv:
    slachtoffer van huiselijk geweld met uitkering, sturen ze de brief met oproep voor afspraak dubbel, een naar haar en de ander naar haar ex die dus tot die tijd niet wist waar ze was.
    Ze ging nooit alleen naar de afspraken, maar nam altijd iemand mee, nou dat was haar geluk, haar ex stond haar op te wachten bij het uwv.... :x

    Heb nu zelf een uitkering en hoe blij ik ook ben dat het er is, hoop ik ook dat ik er snel weer vanaf ben!
     
  19. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    idd nog een keer checken binnenkort. Hoor ook veel slechte verhalen over het UWV. Vind dit dan ook weer erg slordig van ze. Heel goed dat je boos bent geworden. ook erg kinderachtig van je ex om jouw post te gaan lezen trouwens
     
  20. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    Ze maken daar enorm veel fouten, dr zal vast ook wel veel goed gaan...

    Zo had ik zelf 3jr geleden een wazo uitkering. Mijn contract liep in mijn zwangerschapsverlof af. Tot die tijd kreeg ik gewoon loon, daarna de wazo.
    In oktober kreeg ik ineens een groot bedrag op rekening. Ik bellen, van klopt dit wel? Het ging nl over een periode dat ik ook nog bij mijn werkgever loon kreeg. Ja het klopte allemaal, was gewoon nog iets waar ik recht op had.
    Niet dus, het was dus het geld dat mijn werkgever had moeten krijgen... Maar dat bleek pas in december... Toen hadden we het al uitgegeven (konden we toch nog op vakantie) Ik zei, dan stort ik het bedrag wel terug, nee dat kon niet want dat moest ik dan zelf maar onderling met mijn werkgever regelen ... right...
    uiteindelijk ben ik daar nog steeds van aan het terugbetalen...

    Achterbuurvrouw, bleek al drie jaar maandelijks teveel wa-jong te krijgen, moest ze allemaal terugbetalen... Tsja als leek heb je er echt geen verstand van, van waar je recht op hebt. Het was zelfs zoveel dat ze moest terugbetalen dat ze met man en kind weer bij haar ouders moest gaan wonen...

    En dan geven ze als excuus dat je eigen verantwoordelijkheid hebt...
    en dan begin ik maar niet over de belastingdienst...
     

Deel Deze Pagina