Bij het huis wat wij kochten was een levensverzekering ook verplicht. Door mijn ziekteverleden was dat nog niet zo gemakkelijk. Veel verzekeringen namen mij niet aan óf tegen een absurd hoge premie. Gelukkig op het laatste moment (anders was ons huis naar een ander gegaan) is het rond gekomen en hebben we een verzekeraar gevonden die mij tegen normale premies wilde verzekeren (verhoging van 5 euro in de maand t.o.v een 'normaal' iemand - prima te doen dus) .
wij betalen per maand zo'n 164,- (82 per persoon), als er 1 van ons (maakt niet uit wie) komt te overlijden is het hele huis vrij van hypotheek
Wij betalen 150,- per maand voor beiden. Als 1 van ons komt te overlijden, wordt de hypotheek afbetaald. Wij hebben een relatief goedkope woning(starterswoning) maar omdat we allebei een chronische ziekte hebben(astma en darmziekte, niks schokkends), is het wel absurd duur.
Dat is geen levensverzeking, maar een overlijdingsrisicoverzekering. Deze zijn inderdaad goedkoper, maar je dekt enkel een risico en bouwt verder niks op.
Van het geld dat je niet meer voor de hypotheek hoeft te betalen . Gewoon een kwestie van goed rekenen van wat je nodig hebt als één komt te overlijden en op basis daarvan een verzekering afsluiten. --- Wij hebben onze levensverzekering een paar maanden geleden stop gezet en laten uitbetalen. Nu hebben we een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Ik vond dit op de korte termijn, i.v.m. de maandlasten toch wat aantrekkelijker.
Jullie moeten er wel aan denken dat een levensverzekering altijd uitkeert bij leven en bij overlijden.. De levensverzekering waar jullie het over hebben is vaak een combinatie van een overlijdensrisicoverzekering, welke uitkeert bij overlijden van 1 van jullie, anderzijds bouw je waarde op d.m.v. sparen of beleggen om na 30 jaar je huis af te betalen aan de bank (afhankelijk welke hypotheekvorm je hebt spaar of beleg je.) Het aflossingsvrije deel blijft van de bank... Omdat je ook nog waarde opbouwt zijn de kosten van de verzekering hoger. Een losse overlijdensrisico is vaak inderdaad niet zo duur, maar die keert alleen bij overlijden uit. Ik werk in deze branche dus zodoende!
Wij betalen ook 180 per maand. als een van ons komt te overlijden is het huis vrij van hypotheek dus hoeft de ander geen hypotheek meer te betalen.
Kan iemand mij helpen? Ik heb geen flauw idee wat in onze situatie het beste is :O Mijn vriend en ik hebben in december een huis gekocht.. Nou ja, alleen mijn vriend, de hypotheek en het huis staan allebei alleen op zijn naam. Dit omdat het makkelijk van alleen zijn inkomen kon én omdat ik een Wajong-uitkering heb en je daarmee vrijwel geen hypotheek kunt afsluiten.. Nu heeft alleen mijn vriend een levensverzekering in de hypotheek zitten.. Maar aanstaande woensdag gaan we trouwen en binnen een paar weken gaan we dan eindelijk verhuizen naar ons huis.. Hoe zit het dan met een levensverzekering? Zou ik er dan ook een moeten hebben? Of een overlijdensrisicoverzekering ofzo? Wie heeft er verstand van en kan mij helpen?
Inderdaad, er worden hier een aantal zaken door elkaar gehaald. Werk zelf ook in deze branche en er wordt nu appels met peren vergeleken.
Hiervoor kunt je het beste een afspraak maken met een adviseur waar de hypotheek is verstrekt. Deze kan inzichtelijk maken hoe het zit als een van jullie komt te overlijden.
En dat goed rekenen gaat zo vaak verkeerd als er daadwerkelijk een van de partners komt te overlijden en wat de gevolgen dan zijn.
ik vind het een dure verzekering die van 42 euro per maand. Ik en mijn man betalen beiden minder dan 10 euro per maand voor een ton pp bij overlijden. Bij PGGM.
volgens mij worden hier idd 2 dingen door elkaar gehaald. Wij betalen 100 pp per maand overlijdensrisico. Als 1 vd 2 komt te overlijden komt 1 deel vd hypotheek vrij (dacht het spaargedeelte, krijg ook steeds een overzicht van wat al is opgebouwd) Omdat mijn man meer verdient en ik het dan net te krap zou hebben als hij overlijdt hebben we daarnaast een levensverzekering voor 100.000 euro voor als hij overlijdt. Hiervan kan ik dan extra hypotheek aflossen en/of extra kosten dekken. Kost 21 euro per mnd. De overlijdensrisico was verplicht door hypotheekverstrekker en moesten lijsten over gezondheid invullen. Voor de levenverzekering moest mijn man gekeurd worden. Hopelijk is het allemaal niet nodig.
Wij betalen zo'n 49 euro (ik) en mijn man zo'n 59 euro ongeveer.. En bij ons wordt en dan ook iets van 150 uitgekeerd als manlief komt te overlijden.. Ik vond het destijds ook erg ingewikkeld.. Vanavond hebben we ook een gesprek met een andere hypotheekadviseur aangezien onze rentevast periode af gaat lopen . Dus ben benieuwd hoe we er voor staan en wat er anders of beter kan .
Bij ons wordt alles afgelost als 1 van ons overlijd. Wel zo'n prettig idee. Wij hebben geen onderscheid gemaakt in inkomen, mijn vriend zou in zn eentje wel de lasten kunnen dragen, maar daar tegenover moet ie dan wel ineens voor 5 dagen (en soms avonden en weekenden) oppas regelen, wat natuurlijk ook kosten met zich mee brengt. Of minder werken, wat ook geld kost natuurlijk.
Wij betalen in totaal 50 euro voor de levensverzekeringen. Bij ons is het zo dat als mijn man komt te overlijden, de gehele hypotheek (volledig spaar) wordt afgelost, zodat ik in het huis kan blijven wonen en als ik kom te overlijden wordt 50% afgelost. Hij kan het nog wel prima betalen nml. maar het geeft wat extra ruimte voor hem dan.
je kan altijd meer gaan werken om dit probleem op te vangen, bedoel als het moet dan moet het. verder hebben we ook nog een levensverzekering waarvan we de eerste piriode dan wel door moeten komen en dus de geen die overblijft wat geld extra heeft. wij hebben dus een levensverzekering en overlijdingsrisico verzekering. als ik of mijn partner overlijdt wordt het huis voor een groot deel afgekocht. hierdoor heb je tenminste zekerherheid dat je in je huis kan blijven wonen. wij betalen trouwens samen voor bijde verzekeringen iets van 100 euro per maand. was eerst 150 maar zijn overgestapt. wij moesten deze verzekering afsluiten om een hypotheek te kunnen krijgen. volgens mijn spelen verschillende factoren mee met de prijs die je moet betalen. Je moet namelijk een gezondheidsverklaring invullen en vanuit daar kijken ze of ze je willen verzekeren en als je meer risico loop vroegtijdig te overlijden dan betaal je ook meer. bijv overgewicht, suikerziekte, handicap (willen ze vaak niet verzekeren) etc