Ik eet gelukkig geen vlees. Wel vis af en toe maar dat probeer ik te beperken ivm bedreigde vissoorten.
Hmm vlees ik hou echt van vlees en wij eten dus ook echt iedere dag vlees. Aardappels, groente, vlees maar 1x per week. De rest pasta en rijst maar altijd met vlees, zonder vlees dan mis ik iets... En ik schaam me er niet voor, vind het heerlijk!
Wij zijn niet vegetarisch, maar beperken het eten van vlees wel zoveel mogelijk. 2 a 3 keer per week staat er een biologisch vlees op het menu, maar ik moet zeggen dat ik dat puur voor manlief doe. Voor mijzelf hoeft het absoluut niet. Maar even voor degenen die absoluut weigeren om minder vlees te eten: voelen jullie je dan helemaal niet een ienieminie-beetje verantwoordelijk voor de manier waarop wij met onze wereld omgaan? Even afgezien van het dierenleed: 20% van de CO2 uitstoot is afkomstig uit de vlees-industrie. Daarnaast is er 6 KILO graan nodig om een koe 1 kilo in gewicht toe te laten nemen. In zuid-amerika wordt op enorme schaal oerwoud ontbost om soja-plantages aan te leggen. De hoeveelheden diervoeder die worden geproduceerd zijn zo gigantisch, dat er in de wereld geen honger meer geleden zou hoeven worden als het onder de bevolking verdeeld zou worden. In Afrika gaan kinderen letterlijk dood van de honger, doordat wij, fatsige, egoïstische Westerlingen ons dagelijks stukje vlees niet willen minderen. Echt waar, kan hier zo bloedlink van worden!!! :x
Ik houd van vlees, zou zonder kunnen, maar wil het niet. Ik vind het veel te lekker en heb ook ervaren dat vleesloos eten ook lekker kan zijn. Wij eten 5/6 dagen aardappelen groente en vlees en de andere dag(en) pasta/rijst (en dat ook met vlees). Al het vlees is even welkom en ik verwelkom evenzeer mijn fazant, eend, gans, duif, wild zwijn en hert. En die zijn hier op de veluwe volop verkrijgbaar in het seizoen. Dat wil helemaal niet zeggen dat ik niet nadenk over het het milieu, de bio industrie of het voedselprobleem. Ik deel alleen de mening van sommigen niet. En ja, wij lassen heus wel eens een vleesloosdagje in, maar dat zet volgens mij weinig zoden aan de dijk hoor. En ik zal nu wel een hoop kritiek krijgen en daar is niets mis mee, maar ik wil zelfs graag mijn jachtakte halen.
ik dacht altijd dat het grootste probleem was dat er TE veel geproduceerd werd.... en dat dus dieren "nutteloos" sterven. over vlees eten: ik ben van mening dat wij niet voor niets "alles eters" zijn... ons gebit is zelfs daar op gebouwd... anders hadden we wel alleen "maalkiezen" gehad.. en wat magen extra...
Die hebben geen honger DOOR ons hoor, ons consumeren heeft weinig met hun tekort te maken, ik snap je point wel op andere vlakken maar goed soyabossen worden juist ook weer op gang gezet omdat iedereen minder vlees gaat eten en soyaproducten dus die is ook erg dubbel. Natuurlijk kan het wel wat minder maar ik vind dit een beetje overdreven eigenlijk.
Ach nee joh! van oudsher is de mens een planteneter! Toen we uitvonden hoe we vuur moesten maken, zijn we pas vlees gaan eten. Kijk maar naar onze neven: de apen. Ook dat zijn grotendeels vegetariers. Ons darmenstelsel is ingericht om plantaardig voedsel te kunnen verteren. En wij hebben niet voor niets snijtanden. En onze hoektanden (zoals bij vleeseters) zijn niet eens ontwikkeld.
Eens. Afrika heeft kweet niet hoeveel vruchtbaar land ter beschikking om op te verbouwen. Het is alleen de (het gebrek aan) infrastructuur die het onmogelijk maakt om de mensen van eten te voorzien.
Natuurlijk wordt er ook soja voor onze consumptie geproduceerd, maar wij hoeven niet 6 kilo soja te eten om 1 kilo aan te komen.... Dus dat scheelt nogal wat!
nee wij eten onze eigen beesten en die worden niet vet gemest en staan het hele graas seizoen gewoon in de wei in winter krijgen ze kuil van eigen land en mais.slachten doen we ook zelf daarbij weet je hoeveel mensen er werk en dus inkomen hebben dankzij het eten van vlees. dit zijn boeren loonwerkers slachterijen verwerkers inpakkers chauffeurs en zo zijn er nog meer mensen die er inkomsten van hebben. als iedereen 50% minder vlees zou eten dan hebben we ook 50% minder van die mensen nodig en 50% minder weilanden en akkers dus wat krijg je dan dan word nederland nog verder vol gebouwd omdat de boeren hun land niet meer kunen betalen en het dus verkopen aan gemeente of provicie. en veel boeren gaan over de kop omdat ze het niet meer rond krijgen
Beetje afgezaagd, want dan zouden mensen meer andere dingen ter vervanging gaan eten en zou daar meer personeel voor gevraagd worden. Bijvoorbeeld voor het maken van vleesvervangers. Bovendien, het biologische verbouwen en verzorgen van dieren (kan even geen betere woorden vinden, maar je snapt 'm wel ) is toch arbeidsintensiever? Dan heb je hier meer mensen voor nodig die wegvallen door het minderen van de bio-industrie, wat vanzelf zou moeten gebeuren als men steeds minder bio-industrievlees zou eten.
Eerste alinea, je hebt toch niet dagelijks een stuk vlees nodig? Met 3 of 4 keer in de week vlees heb je echt geen vleesvervangers nodig. En dat tweede is toch alleen maar mooi?
Ik sluit me helemaal aan bij Migga! Over dat boeren in NL geen werk meer hebben als wij bewuster over onze vleesconsumptie en de gevolgen daarvan gaan nadenken is inderdaad heel triest. Maar ik vind het ook heel triest hoe die zelfde boeren (afgezien van de biologische boeren) met onze landbouwgrond (gif, kunstmest) en de dieren (bio industrie) omgaan. Laat ze switchen naar biologisch! Is duurzamer en beter voor mens en dier.
waarom een gezond product duurder maken, doe dan maar de friet, snoep e.d. want dat levert nog een gezondheidsrisico op... Wat ze misschien wel kunnen tegengaan is de "kiloknallers" zeg maar maar voor de rest is een goed stukje vlees alles behalve ongezond voor je.