Ik ga vanavond lekker balletjes gehakt maken, maar ben opzoek naar wat lekkere recepten. Dus; Hoe maak jij je balletje klaar(ingredienten)??
Gemengd gekuid gehakt, curry erdoor, ballen maken, nog even door paneermeel rollen eventueel een gesnipperd uitje erdoor, maar zonder is ook heel lekker Ook lekker zijn ze met tacokruiden door het gehakt (zakje)
peterselie en ui door de hakmolen fijnmalen. door de gehakt samen met zout, zwarte peper en knoflookpoeder en dat helemaal in het gehakt mengen. Dan lekker bakken
Ik vul gehakt sowieso altijd aan met paneermeel/brood en ei. Daarnaast kruiden en zout en peper. Vaak mix ik er ook gehakte groente doorheen (Thijmen is niet zo'n groente eter, en mijn vriend wil gehakt niet te vlezig ). Je kunt het natuurlijk zo fancy maken als je wilt * italiaanse ballen met italiaanse kruiden, gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas * griekse balletjes met oregano, kaneel, tijm en een blokje feta in het midden ... etc
Gehakt kneden met ei, beschuit,zout, peper, nootmuskaat. Dan curry er door heen en ketjap, gewoon beetje op gevoel. Simpel maar heel lekker!
· 400 g rundergehakt · 2 eetlepels ketjap manis · 2 eetlepels grove mosterd · 1 afgestreken eetlepel zout* · 1 theelepel cayennepeper · 2 kleine eieren · 80 g paneermeel · 3 eetlepels boter · 1 pot vleesfond (380 ml) 1. Bereiden Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden. Dit recept heb ik een keer van de AH site gedownload, echt heerlijk!
Deze zijn lekker: Recept - De gehaktbal van het team van De Librije - Albert Heijn Haha. ik zie dat dat hetzelfde recept is als hierboven!
ik gebruik altijd lekker los gehakt van de plus of van de slager, dan een zakje silvo gehaktkruiden, soms een heel fijn gesnipperd uitje en een teentje knoflook erdoor mengen. een eitje en een scheutje koffiemelk... lekker kneden en niet al te grote ballen van draaien..... en dan lekker bakken... wij eten dat vaak met spinazie en gekookte aardappelen.... hmmmmm
Ik hou van gehaktballen alleen heb een hekel om ze te maken. Ze worden bij mij nooit gaar van binnen. Heb echt al alles geprobeerd maar de buitenkant is onderhand dan zwart en van binnen nog rauw ( en nee heb niet het vuur te hoog staan dan) Heeft iemand daar een tip voor?
Ik gebruik tegenwoordig het recept van mijn schoonmoeder. Die maakt echt DE lekkerste gehaktballen. De hoeveelheden zijn op gevoel! -ei -flink wat ketjap manis -scheutjes worchestersauce -flink wat maggi -nootmuskaat -zout -witte peter Ik vond het maar raar dat ze er maggi in deed, maar dat maakt het echt lekkerder
Nadat ze goed bruin zijn een scheut water erbij. Als je ze steeds op het vuur in de boter laat bakken dan worden ze idd zwart
Ik snij altijd een uitje fijn en een tomaatje heel fijn deze doe ik door de gehaktbal zodat je geen droge bal krijgt ik doe er dan nog zout zwarte peper, zoete ketjap, theelepel sambal, een ei en paneermeel doorheen ik bak ze dan in een beetje boter met olie..(olie maakt gaar van binnen en boter schroeit de buitenkant dicht) als ze lekker bruin zijn op middelmatig vuur dan haal ik de gehaktballen erbij en maak een jus van uien tomaten en kruiden..beetje water bij de ballen er nog een kwartier bij stoven en klaar!
Hmm geen idee want mijn vriend maakt ze altijd. Hij volgt geen recept ofzo.. Soms doet hij er sambal/ui bij.
Gehakt half om half in een bowl, eitje erbij, paneermeel, peper, zout, knoflook poeder en gehaktkruiden! Jammie jammieee.. Wel eerst ff goed kneden haha
Ik heb 2 recepten voor gehaktballen. Kleine gehaktballetjes met tomatensaus: 1 kilo rundergehakt vermengen met een fijn gesnipperd uitje en en stuk of 6 a 7 teentjes knoflook. Dan balletjes maken van ongeveer de grootte van een bonk (grote knikker dus) en dan door de bloem. Bakken in olijfolie. Voor de saus gebruik je tomaten en peper, zout en eventueel wat italiaanse kruiden. De saus doe je over de balletjes en dan smullen maar. De gewone gehaktballen maak ik door gehakt te mengen met een eitje en gehaktkruiden met uitjes. Dan bakken zodat de buitenkant goed bruin is. Dan wat water in de pan erbij voor een justje.