Wij blijven allebei hetzelfde aantal uren werken. Nu maak ik 2 dagen in de week gebruik van een gastouder, en 1 dag kdv. Dit wordt per 1 januari 3 dagen gastouder, omdat dit een stuk goedkoper is! (en we er natuurlijk nog 2 kindjes bij krijgen volgend jaar , voor de tweeling komt er een gastouder aan huis.
Ik ga minder werken, doordat mijn man goed verdient gaat mijn hele salaris zo wat naar de opvang, beetje zonde dus.
Ik ben er toevallig net mee bezig, maar zo op het eerste oog lijkt het niet rendabel om te stoppen, zelfs niet om minder te gaan werken. Ik denk dat we er zo'n 100 tot 150 euro per maand op achteruit gaan en ik verdien véél meer dan dat. Even héél makkelijk gerekend.... Nu doen we 3 dagen per week opvang. Dit kost ons nu ongeveer 300 per maand. (Dit is NA aftrek van kinderopvangtoeslag). Worst case scenario gaan we straks 500 euro zelf betalen (de werkgever blijft namelijk het verplichte deel van 33% betalen, dus alleen het deel van de overheid valt weg). Als ik helemaal stop met werken, dan bespaar ik uiteraard die 500 euro, maar ik verdien véél meer dan 500 euro per maand, dus zou ik er zwaar op achteruit gaan als ik zou stoppen. Voor een dag minder, dat zou ik goed moeten berekenen, maar dat is een best complex. Daarnaast kan dat niet bij mijn huidige baas, dus zou ik ook nog eens moeten gaan jobhoppen... Nee, voorlopig blijf ik gewoon werken, zoals ik dat nu doe...
Ik blijf gewoon werken - ik werk niet alleen om geld, maar vooral omdat ik daar een persoonlijk doel mee heb. Maar ik sta natuurlijk niet te juichen bij nog hogere kdv rekeningen. Het heeft echter niks met mijn keuze om te werken te maken. Ik zie het ook niet alsof MIJN salaris voor opvang bestemd is. Het is toch ook mijn man zijn kind? De opvang is net als alle andere rekeningen een gezamelijke kostenpost. Het is nog geen achtste van ons inkomen, het wordt misschien iets meer, maar ik vind het wel normaal om voor goede opvang te betalen.
Heb niet gestemd, omdat ik het nog niet weet. Heb nog geen definitieve berekening gemaakt (durf niet). Maar ik denk erover na hetzelfde te doen als Luna. Ben ook op zoek naar een andere baan die iets beter verdient. En dan op de go dagen en kdv dag laten vervallen.
Wij blijven gewoon hetzelfde werken. Wij gaan 60euro pm meer betalen dan dit jaar, daar merken we niet zoveel van. Het gaat ook nog maar om 9 maanden, daarna hebben we geen betaalde opvang meer nodig.
Wij hebben zitten rekenen en kwamen tot de conclusie dat het grootste deel van mijn salaris opgaat aan de opvang en mijn reiskosten. We hebben besloten dat ik stop met werken en thuis blijf bij de kindjes.
Ik ga dus minder werken zodra de oudste naar school gaat. Dan gaat de jongste nog 2 ipv 3 dagen naar de opvang. Want 3 dagen blijven gaan én de naschoolse opvang regelen voor de oudste op de vrijdag (wat dus een hele middag is de eerste vier jaar) valt duurder uit dan op de vrijdag te blijven werken. Helaas...
ik werk maar weinig (waarvan 1 dag in het weekend om de week) - en de kinderen gaan 1 dag in de week naar het kdv omdat 1 dag de minimale afname is. Door het weinige aantal uren, gaan wij straks nét geen 2x zoveel betalen... Ik moet op m'n werk eigenlijk 2 a 3 uurtjes in de week bij zien te krijgen - want dan is het verschil maar 20 euro in de maand, in plaats van 130 !! conclusie: Wij hebben nog niet besloten. Ik kan niet zonder mijn werk (i.v.m sociale contacten etc) - maar ik moet nu bijleggen op het kdv (10 euro ongeveer) in plaats van dat ik geld verdien... dus tja, dat weiger ik uit principe eigenlijk ook te doen.
Ik zat even logisch na te denken. Voorbeel uit mijn naaste omgeving. Beide ouders werken. Zij werkt voor ong 700 netto per maand. Ze hebben een gastouder. Totaal betaald de overheid ongeveer 1100 euro aan die gastouder. Waarom zegt de overheid dan niet, meid blijf lekker thuis. Krijg je van ons 700 euro. Dat scheelt de overheid 400 euro!
Omdat de overheid arbeidsparticipatie wil bevorderen, meer mensen aan het werk is beter voor de economie. Snap daarom die bezuiniging ook niet...
Hier ook flexopvang, maar gewoon per dagdeel hoor. (maakt voor ons verder niet uit, ben allang blij dat het flex kan) Ik heb niet alles doorgelezen, maar ik baal er zo van dat er nog steeds geen uitwerking van de nieuwe regels bekend is. - Ik heb inkomen vanuit mijn reguliere werk, en inkomen vanuit een bijzondere functie. Inkomen vanuit mijn bijzondere functie is een stukloon (vergoeding zonder uren die eraan gekoppeld zitten) in de nieuwe wet staan een stukje dat er voor dit loon wel toeslag kan worden verkregen, maar dat er dan uitgegaan wordt van de normuren van de betreffende functie. Ik ben nu al vanaf begin oktober bezig mijn normuren te achterhalen, maar ze weten het gewoon niet! En de gevolgen zijn nogal dramatisch. Ook omdat ik nog een deeltijdstudie volg (wel opvang voo rnodig heb, maar geen toeslag voor kan krijgen) heb ik die uren van mijn 2e baan gewoon nodig, anders krijg ik ong. 2 dgn opvang per maand niet meer vergoed. IK WIL HET WETEN! - dochter gaat per 1-1-2012 naar de BSO ipv KDV, wanneer kunnen we nu eindelijk wijzigingen indienen voor 2012. zucht. Anders kan ik dat straks weer terug betalen.
Als we het goed berekend hebben gaat de kinderopvang ons 25 euro per maand meer kosten. Valt me mee dus. En vanaf juni gaat onze oudste naar school!
Beide ouders werken. Zij werkt voor ong 700 netto per maand. Ze hebben een gastouder. Totaal betaald de overheid ongeveer 1100 euro aan die gastouder. Waarom zegt de overheid dan niet, meid blijf lekker thuis. Krijg je van ons 700 euro. Dat scheelt de overheid 400 euro![/QUOTE] Omdat je rekent met de 700 euro die zij netto in het handje krijgt. Hier bovenop betalen zij en werkgever en flinke smak extra diverse belastingen en zorgverzekeringsafdracht en dergelijke. Daarbij voegt ze als het goed is als ze werkt waarde toe (kan ook zonder werk, zo bedoel ik het niet, maar bedoel dat je meer oplevert dan 700 die je in je hand krijgt).
Wij blijven gewoon werken, wel heb ik het aantal weken NSO verlaagd naar geen opvang in de zomervakantie. Scheelde bruto toch zo'n 100 euro in de maand en zo compenseren we het duurder worden van de kinderopvang. Mijn jongste zit op een medisch kinderdagverblijf daar hoef ik dit jaar nog niet naar om te kijken, volgend jaar even wachten wat er gebeurt met het PGB... Daar zijn ze ook flink aan het bezuinigen... In de zomervakantie nemen we toch wel vrij... en opa's en oma's willen dan ook wel bijspringen. Dus dat redden we wel, mijn man en ik werken 5 dagen en 3 dagen...
Omdat je rekent met de 700 euro die zij netto in het handje krijgt. Hier bovenop betalen zij en werkgever en flinke smak extra diverse belastingen en zorgverzekeringsafdracht en dergelijke. Daarbij voegt ze als het goed is als ze werkt waarde toe (kan ook zonder werk, zo bedoel ik het niet, maar bedoel dat je meer oplevert dan 700 die je in je hand krijgt).[/QUOTE] Tjsa sommige dingen zijn heel krom, ik betaal aan een medisch kinderdagverblijf ( wat ik helemaal vergoed krijg via PGB) 800 euro meer in de maand dan dat ik zelf verdien, ik heb al gedacht om te stoppen maar ja dan krijg ik het PGB niet om brood van te kopen O ja het kdv is voor 2 dagen en ik werk er 3 hij gaat ook nog 1 dag naar opa en oma...
Wij blijven het zelfde werken. Mijn ouders passen gemiddeld 1 dag per week op en ons zoontje gaat minimaal 1 hele dag per week naar het kdv. Als ik word aangenomen ga ik komend jaar beginnen met een opleiding. 2 jaar 36 uur werken/leren. Ik ga dan dus van 20 naar 36 uur. Daarna a.s.a.p. weer naar 20 a 24 uur. Tijdens de opleiding gaan mijn ouders meer opassen. Helaas kan mijn vriend niet parttime werken anders zou dat een oplossing zijn tijdens mijn studie. Dus waarschijnlijk 2 jaar op een houtje bijten. Maar goed dat de vakantie in mei 2012 al voor het grootste deel betaald is