Hi, Ik wil zelf Sinterklaas chocolaatjes gaan maken, willen jullie even meedenken? Ik zat te denken aan uitsteekvormpjes en daar dan gesmolten chocola in te gieten, wat mini smarties erop en dan laten afkoelen. Maar krijg ik de chocola dan nog wel uit de vorm? En waar kan je uitsteekvormpjes kopen van Sinterklazen enzo? Alvast bedankt voor het meedenken!
pfoe, best lastig! Het leukste is een workshopje volgen bij De Lelie in Delft, maar ja het is natuurlijk wel kort dag. Misschien dat Dille&Kamille vormpjes heeft.... die hebben best veel. Wat helpen kan is de chocolade in de koelkast doen of vriezer, dan krimpt het in de vorm en krijg je het er iets makkelijker uit als het goed is! En je chocolade niet te heet laten worden (38/39 graden) anders gaat het schiften. Veel succes!
Mijn moeder maakt zo ook chocolaatjes voor sam. Sam is gevoelig voor koe melk. Dus maakt zij van repen rijstemelk chocola verschillende vormpjes.
Dat chocola smelten zal wel lukken, ik heb toen Lisa geboren was ook zelf chocolaatjes gemaakt met gestampte muisjes erop, maar ik had gewoon rondjes gemaakt op bakpapier, dat lukt natuurlijk niet als ik Sinterklaasjes wil maken . Goede tip van in de koelkast zetten! Iemand nog enig idee waar ik vormpjes kan kopen? Dille&Kamille zit hier volgens mij niet echt in de buurt, zal eens kijken.