Ik zou echt eens naar de directie gaan en vragen waar ze mee bezig zijn. Zoiets kunnen ze helemaal niet verplichten. Ze kunnen niet voor ouders beslissen dat ze even 300 euro neerleggen voor een reisje. En anders maar een onvoldoende, jammer dan, dan wete je wel waarom het een onvoldoende is.
In belgie bestaat daar zelf een wet voor: de maximumschoolfactuur. Zoveel mag de school voor uitstappen vragen per jaar en geeneurocent meer, ze mogen wettelijk zelfs niet meer vragen (bedrag is ook niet zo hoog hoor). O als ik een puber was, bleef ik ook gewoon naar school gaan met een vervangprogramma. Onvoldoendes kreeg je daar niet voor. Dus NEEN, ik vind niet dat ze dit kunnen maken
Rare gang van zaken zo! Dit kunnen ze toch niet verplichten ??? Ik weet nog toen ik zelf op de middelbare zat, konden we kiezen wel of niet mee te gaan maar dit was zeker niet voor studie punten! Dit was gewoon een fun reis een aantal dagen Oostenrijk (helaas liep het voor mij niet zo goed af hahahaha) Maar we hebben ook een aantal dagen belgie, frankrijk enz gehad....en je kon altijd kiezen of je mee ging je of nee, zo ook met schoolreisjes..... Ik zou zeker de directie is bellen, en om opheldering vragen....
Vind dit heel raar eerlijk gezegt! Kan me ook niet voorstellen dat dit 'verplicht' is en je anders een onvoldoende krijgt! Bij ons was het zo dat als je niet mee wou, je die dagen gewoon onder lestijd op school was en andere dingen kon gaan doen. Overigens hadden we ook potjes voor gezinnen die het niet breed hadden of het niet konden betalen. Zo kan elk kind mee. Het bedrag word dan gedeeltelijk of helemaal vergoed door de school. Dit gelde ook voor elk uitje, dus één dag weg of een paar dagen.. Zakgeld moest je uiteraard wel zelf verzorgen.
Nee, beetje belachelijk dat het kind wat om welke reden dan ook niet mee kan een onvoldoende krijgt. Dat ze geld vragen voor de reis tot daaraantoe, maar ik denk in deze tijden dat vele ouders het niet kunnen betalen, of zichzelf ervoor in de schulden gaan steken, dat kan toch niet de bedoeling zijn lijkt me. zou indd ook eens naar de directie stappen, mischien samen met andere ouders ?
Er zijn heel veel middelbare scholen die excursies ( een dag of meerdere dagen ) maken. Meestal hoort het bij een eindexamenopdracht of bij een profielvak. Soms is het gewoon voor de leuk. Als het doel uit maakt van een examenopdracht of een profielvak, is het verplicht. Dingen die voor de leuk zijn, zijn niet verplicht. Soms biedt een school een vervangende opdracht ivoor thuisblijvend aan. In de schoolgids staan de excursies en kosten vermeld. Ouders die het niet kunnen betalen, kunnen bij hun gemeente een tegemoetkoming studiekosten aanvragen. Andere ouders zullen hier voor moeten sparen. In de schoolgids kun je, als het goed is, alle informatie lezen. Zo niet, vraag het dan eerst aan de mentor van je kind (je hoeft niet direct de directeur te benaderen). Kom je er niet uit, dan kun je altijd nog vragen naar de bouwcoordinator of directeur. Succes!
ik weet uit ervaring dat de school een soort potje heeft met geld voor de mensen die het niet kunnen betalen en dat word dan uit dat potje gehaald gaat hier bij onzer scholen wel en ik heb 2 kinderen ieder op een andere school zitten ik zou voor een gesprek gaan
Wat ik me afvraag is wat de toegevoegde waarde van zo'n tripje is. Dat je kind door een museum shokt dat virtueel ook te bekijken is? Wat kan ze daar doen dat ze niet hier kan doen om een voldoende te krijgen? Ik werk in het volwassenenonderwijs en wij moeten onze lessen ook aanpassen zodat het zo goedkoop mogelijk is (hele dagen roosters om reistijden te verminderen, kortere lessen want minder docenten, etc. etc.). Zo'n idioot dure lesformat lijkt me echt overdreven in deze tijd. Ik zou de school erover benaderen en als dat niet werkt de media.
Meen je dit serieus??? Een museum digitaal bewandelen? Wel eens gehoord van 'beleving'? Je staat er versteld van hoe weinig jonge mensen nog in real life in musea, parken, groenvoorzieningen, culturele hoogstandjes, gebouwen met geschiedenis etc. komen. Ik vind het fantastisch dat scholen dit nog doen! En ja, het kost geld. Maar zoals eerder vermeld, kunnen ouders die weinig geld hebben hulp van de gemeente of school krijgen. Scholen moeten hier protocollen voor opstellen en beleidsplannen voor maken. Het is niet zomaar bedacht omdat ze tijd over hebben. En mensen, niet direct de directeur willen opzoeken. Een mentor kan wellicht helpen en zo niet, dan hoeft de bouwcoordinator of directeur pas geraadpleegd te worden.
hier was dat ook net zo. we konden kiezen uit Berlijn, Londen, en als je niet wou of het niet kon betalen moest je gewoon die dagen op school een ander project maken waarvoor je een cijfer kreeg
Nou ik zal het allemaal eens navragen, maar in de brief die ik vorige week kreeg werd er niets verteld over gespreid betalen (ook wel laat voor een gespreide betaling, maar goed) en ook niets over een regeling voor mensen die het niet konden betalen. Als je niet mee gaat is het een onvoldoende en klaar. Ik ga morgen, als die kleine op het kdv zit, eens even bellen met de school en om opheldering vragen. Bedankt voor alle reacties.
belachelijk en eigenlijk best moeilijk te geloven, heb je dit op papier, ik kan me zo voorstellen dat je zoon graag naar Parijs wil en thuis verteld dat hij een onvoldoende krijgt als hij niet meegaat. persoonlijk had ik dit even nagevraagd op school en tevens gevraagd of er niet een vervangende opdracht is. ik vind het echt niet kunnen als het wel echt waar is en dan zou ik een klacht indienen want dan moet je dus betalen voor een cijfer? betalen of zakken? dat mag echt niet! zo zwart wit is het vast ook niet.
Ja, ik meen het serieus, anders schreef ik het niet op . Het zou ook al prachtig zijn om kids de "beleving" dichter bij huis (en dus goedkoper) te geven en daarmee rekening te houden met het feit dat 300 euro voor maart voor veel gezinnen niet haalbaar is. Je zou ze ook naar het Rijksmuseum (ook prachtig) kunnen sturen of naar Rotterdam waar een prachtig museumpark is, of bijv. een dagje Brussel of Binnenhof. Dat kost zeker weten geen 300 euro en heb je toch de beleving. Ik vind het prachtig als kinderen naar ballet en opera gaan, musea bekijken en ook eens de natuur zien... maar niet voor 300 euro omdat ze anders een onvoldoende krijgen. Dat kan veel goedkoper.
Hoi, Op de school waar ik werk kun je kiezen tussen 5 dagen londen of 5 dagen oostenrijk. Dit is niet verplicht, ouders die dit niet kunnen betalen nemen contact op met ons en daar wordt een regeling mee getroffen of idd de gemeente. Ouders krijgen trouwens aan het begin van het jaar al een brief hierover, het wordt ook aan het eind van het 3e jaar met ouders besproken (en staat in het boekje). Ik zou het heel schrijnend vinden dat iemand die niet meekan omdat de ouders het niet kunnen betalen ook nog eens een onvoldoende zou krijgen. Ik vind niet dat je zoiets kunt vergelijken met een digitaal museum, onze vierdejaars komen over het algemeen veel sterker terug uit Londen, ze zitten in een gastgezin, moeten veel Engels spreken en deze kinderen scoren ook beter voor hun mondeling, puur omdat ze over een drempel moesten en nu Engels durven te praten. Ik vraag me trouwens af of ze dit kunnen verplichten, volgens mij mogen ze zo'n uitje alleen verplichten als het bij het reguliere lesprogramma hoort en dat reguliere lesprogramma moet gratis zijn.. op het basisonderwijs is in elk geval wel zo. Ik zou inderdaad eerst contact opnemen met de mentor. succes!
@zilvervosje; waarschijnlijk zijn binnenlandse uitstapjes ook aan bod geweest in de eerste jaren op het voortgezet onderwijs. Cultuurl en geschiedenis vind je overal, zelfs op de hoek van de straat. Daarvoor hoef je niet ver weg. Maar voor verrijking van jezelf en saamhorigheid met een groep is het niet verkeerd om eens buiten de landsgrenzen te kijken. Maar daar ging de start van dit topic niet over. TS geeft aan dat ze contact op neemt met de school om informatie in te winnen. Lijkt me verstandig.
Een onvoldoende als je niet mee kunt? Onvoorstelbaar. Laat er een vervangende opdracht (project over Parijs, kunstgeschiedenis etc) aan vast zitten voor de achterblijvers zodat ook zij een voldoende kunnen krijgen. Ik snap niet dat scholen in deze slechte tijden kunnen eisen dat je voor een voldoende ruim 300,- op tafel moet leggen.