december 2007 mama's deel 4

Discussie in 'De mama's' gestart door Nelly, 7 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pareltje2212

    pareltje2212 Fanatiek lid

    17 mei 2007
    1.262
    233
    63
    huismoeder
    Leusden
    @Nelly, hopelijk voel je je inmiddels wat beter.

    @Alieke, wat een leuke foto's van je meiden.

    @voor de 'wenkindjes' wat geweldig dat onze kindjes het allemaal zo leuk lijken te vinden op school. Eliora heeft nu 2 wenochtenden gehad en ze vindt het een feest. Ze komt thuis met hele verhalen en durfde gelijk de eerste ochtend al in de kring te vertellen. Dat laatste heeft ze absoluut niet van mij, maar zeker weten van haar vader en de rest van die kant van de familie ;) Helaas is ze nog niet helemaal zindelijk, ze plast wel op de wc, maar poept er nog niet en ze draagt nog een luierbroekje. Zijn jullie kindjes wel allemaal zindelijk en zo nee, hoe gaan jullie en de juf er dan mee om?

    Vanmiddag heeft ze generale repetitie van de kerstmusical van de kerk waar ze dit jaar voor het eerst in mee mag doen. Ook dat vindt ze helemaal leuk. De musical wordt op kerstavond en de avond van eerste kerstdag opgevoerd.

    Ze is er nu ook helemaal mee bezig met jarig zijn; "Mama, wie komen er op mijn kinderfeestje, mag die en die ook komen? Krijgt oom en tante ook wel een uitnodiging? Mama, ik wil een paarse taart voor de kinderen en een perentaart voor de grote mensen. (dat laatste is afhankelijk hoeveel mensen er echt gaan komen). Wanneer gaat u de slingers ophangen en moet u nog cadeautjes voor mij kopen? " Dit is slechts een bloemlezing van haar opmerkingen en vragen over haar aanstaande verjaardag. Zijn jullie kindjes er ook zo mee bezig?

    Met Nathanja gaat het ook goed; ze kan inmiddels loszitten en dat gaat steeds beter en langer. Alleen wat ik wel een beetje jammer vind, is dat ze overdag flink tijd tussen de voedingen kan laten en 's avonds/'s nachts er niet veel meer tijd dan 3,5 uur tussen kan. Maar verder gaat het lekker met de meiden.
     
  2. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    pareltje, leuk om te lezen hoe Eliora overal mee om gaat. Ze is best een stoere meid zo te horen. Senna is alleen in de nacht nog niet zindelijk, overdag al een lange tijd. Tot een paar maanden geleden had hij nog wel regelmatig een ´ongelukje´, maar dat gebeurd nu nog zelden.

    Alieke, leuk he dat verschil in karakter tussen je kindjes! Ik zie het ook duidelijk bij Senna en Evi.

    Sanneke, ja die rotletters van mijn toetsenbord...
    Je zou ook in een deuk liggen als je me hier af en toe gefrustreerd op die toetsen ziet hengsten!
     
  3. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Juffie, hoe gaat het met je?
     
  4. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Senna heeft vandaag op de ijsbaan in het centrum geschaatst. Eerst wilde hij niet, maar toen ik liet zien op wat voor schaatsjes hij mocht (van die onderbindertjes) leek het hem wel leuk. Hij vond het geweldig en het maakte hem niet uit dat hij vaak op zijn gat lag! Erg leuk om te zien hoe enthousiast hij was.

    Zijn er vandaag eigenlijk nog jarigen?
     
  5. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Dianne en Gerda, gefeliciteerd met jullie grote jongens Bas en Nick! Ook alweer 4 jaar en bijna naar school.
     
  6. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Even de jarige(n) feliciteren, dan zo goed en kwaad als het kan de boel hier opruimen. Wat een puinhoop hebben de meiden ervan gemaakt... Mijn hoofd staat op springen, dus het moet in etappes. 'k Ben nog steeds niet de oude. Moe, hoofdpijn, keelpijn, buikpijn... Wanneer gaat het over?! Manlief moet vanavond scheidsen en heeft daarna een personeelsfeest, dus ik sta er vanavond alleen voor.
    Ondertussen ben ik ook nog aan het wachten tot Evelien klaar is met haar smoesjes. Vanavond is het nog gebleven bij "ik wil sokken aan" en "ik moet plassen" bovenaan de trap. Allebei de keren heb ik haar van onderaan de trap naar haar bedje gedirigeerd, dus het zijn echt smoesjes. 'k Ben benieuwd wanneer ze opgeeft. Meestal komt ze een keer of vier nog uit bed met een excuus, wel zo'n heel lief onschuldig stemmetje, maar daar trappen we mooi niet in.

    gerda79: HARTELIJK GEFELICITEERD met Nicks vierde verjaardag! Leuke dag gehad?
    Hoe gaat het nu met je?

    Haha, ik hoor weer blote voetjes op het novilon over de babyfoon...
     
  7. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Oh, da's nieuw. Geen excuus, alleen een reactie op mijn "opdracht" dat ze in haar bedje moet gaan liggen. "Jaaaah, doe ook..." Flapdrol.
     
  8. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    @sanneke: schaatsen is ook niet mijn favoriete sport!
    Toch nog leuk gehad?

    @olga: jammer dat Senna's eerste wenochtend zo rommelig was. Maar wel leuk dat hij er zo trots over vertelde!
    Bah, wat een akelig nieuws van je vriendin. Weet je alweer meer?
    Wauw! Geweldig om te lezen hoe Senna ging schaatsen! Heb je foto's gemaakt?

    @Alieke: waaaaauw, wat een leuke foto's (kaart) van je meiden! Merry Christmas to you too! Jeetje, Dana is precies onze Evelien. Die ontzettend ondeugende twinkeloogjes! En dat zwembadverhaaltje, hier precies hetzelfde! Alleen lijkt Annabel heel erg op mij en Evelien meer op haar papa.
    Fijn dat Maey nu beter slaapt. Wat een klein spookje, dat ze alleen bij jou wil zijn!
    Wanneer krijg je de uitslagen van het bloedprikken?
    En kan/wil je Loïs niet laten overblijven op school? Scheelt je ook weer wat gehaast.

    @pareltje2212: super dat Eliora school zo leuk vindt. Jammer dat ze nog niet zindelijk is. Hier op school hebben ze bij plasongelukjes reservekleertjes, maar bij poepongelukjes worden de ouders gebeld om te komen verschonen. Annabel is sinds haar 2,5 zindelijk, maar toevallig was ze vandaag zo druk aan het spelen, dat ze te laat op de wc was voor haar poepje. We hebben het poepje streng toegesproken, haha...
    Leuk dat Eliora al met een musical meedoet! En heerlijk dat ze zo bezig is met haar verjaardag. Gaat snel he...
    En die kleine uk laat er ook geen gras over groeien... Beetje balen van het ritme, maar dat trekt op een gegeven moment wel weer bij.

    Hier trouwens ook akelig nieuws gehoord. Mijn oude buurjongen en zijn vrouw waren begin januari uitgerekend, maar het kindje was afgelopen week gehaald, omdat er iets met het hoofdje niet klopte. Dat werd in de 32e week ontdekt. 't Hoofdje was veel te groot en de kleine schijnt in de baarmoeder een tia gehad te hebben. Ze dachten eerst vanwege de grootte van het hoofdje aan een tumor, maar dat werd later uitgesloten. Hij ligt nu in de couveuse met alle toeters en bellen en de vraag is, hoe ernstig gehandicapt hij is en of hij het overleeft. De keizersnede schijnt heel complex te zijn geweest, want ze wilden het hoofdje zo min mogelijk belasten.

    Nu ff puinruimen.

    Doei!
     
  9. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Nelly, ah wat een boefje die Evelien. Heel grappig al die smoesjes, maar na een lange dag zit je daar toch echt niet op te wachten he!
    Het schaatsen was eigenlijk een spontane actie, en dus hadden we geen camera bij de hand jammer genoeg...
    Bah, wat een heftig bericht over je oude buurjongen. Zo zie je maar dat er altijd op wat voor moment dan ook iets kan gebeuren tijdens de zwangerschap. Gelukkig denk je daar over het algemeen niet de hele tijd over na.

    Buik baby van mijn vriendin is nog uitgebreid onderzocht in het WKZ. Alle organen zien er prima uit en verder duidt niets op afwijkingen of iets dergelijks. Maar de witte vlekjes in darmen zijn nog steeds te zien. Dit kan uiteindelijk helemaal niets te betekenen hebben of nog wegtrekken. Maar er bestaat door die plekjes nu dus wel 2 procent kans op Down syndroom of taaislijmziekte. Dus geheel onbezorgd zijn ze nu niet meer. Ze maken nu ongeveer 10 keer zoveel kans op een kindje met Down dan normaal gesproken in deze leeftijdscategorie.
     
  10. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Ohoooh, te laat...

    Beate: HARTELIJK GEFELICITEERD nog met H's vierde verjaardag gisteren!
    Hebben jullie die thuis gevierd of zijn jullie al in Afrika?

    olga: tja, Evelien is er eentje met een eigen gebruiksaanwijzing...
    Jammer dat je geen foto's van het schaatsen had. Maar wel lekker genoten!
    Fijn dat er geen afwijkingen zijn geconstateerd bij je vriendins buikbaby. Dan is het dus "gewoon" afwachten en hopen dat de kleine niet bij die 2% hoort.

    Liefs,
    Nelly
     
  11. Beate

    Beate Fanatiek lid

    13 apr 2007
    2.202
    0
    0
    Thanks Nelly! We hebben het hier gevierd. Het was een superleuke dag. Ze wordt zo groot en wijs; heerlijk! Zaterdag vliegen we naar Afrika, dus druk bezig met de voorbereidingen. Spannend!!!
     
  12. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Beate, ojee...helemaal vergeten gisteren...
    Maar alsnog gefeliciteerd met H!

    Meid, ik wens je heel veel plezier en een super geweldige vakantie toe in Afrika! Ik vind je zo stoer!
     
  13. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    beate, van harte met H!! En alvast veel pleizer in frik (help, mijn toetsenbord heeft Olg-kuren... hij slaat de a soms over...)
     
  14. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Ninien, gefeliciteerd met Nina´s 4e verjaardag!

    Ha ha Sanneke!
     
  15. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    @Beate: oooh, bij jou gaat het ook ineens hard he. Wat gaat die ontwikkeling van de kids toch snel. Spannend, zaterdag al naar Afrika. Succes met de voorbereidingen en geniet lekker van jullie vakantie!

    @sanneke: haha, ik dacht eerst dat "frik" een of ander Afrikaanse term was ofzo. *proest* Hopelijk blijft de olga-besmetting boven de rivieren! Hihi...

    @ninien: HARTELIJK GEFELICITEERD met de vierde verjaardag van Nina! Leuke dag gehad?

    Hier vandaag weinig bijzonders te vertellen. Fysiofitness ging voor geen meter, maar ik ben ook een goeie week ziek geweest. Dat heeft er flink ingehakt. 'k Heb wel netjes mijn oefeningen gedaan, maar allemaal een standje lager. De fysio stond er ook wel van te kijken, dat was hij niet gewend van mij.
    Ik ben redelijk opgeknapt, maar ik ben nog wel ontzettend moe. Soms nog hoofdpijn en mijn keel voelt ook nog niet 100%. Maar dat gaat vast wel goedkomen.
    Morgenochtend wil ik even met Evelien terug naar de huisarts. Ik smeer nu al ruim drie weken voorgeschreven zalf voor haar (ontstoken) eczeemplekken, maar die gaan maar niet weg. Soms lijkt het iets rustiger, maar er is niet echt verandering.
    Oh, 't is echt genieten met Annabel! Wat ontwikkelt ze zich toch snel. Nu gaat ze met mij mee naar mijn werk, omdat ze niet meer naar het kdv gaat en school pas 9 januari begint. Heerlijk die 1 op 1 tijd. Dat moet ik eigenlijk ook eens doen met de jongste twee. Ha, mijn eerste voornemen voor het nieuwe jaar!

    Liefs,
    Nelly
     
  16. Thanx Nelly..

    We hebben gisteren alleen opa en oma op visite gehad, zelfs papa was er niet, vanwege enorme drukte op zijn werk.

    Maar afgelopen zondag was het groot feest.
    Ze is goed verwend!

    En ze is nu echt 4 ...zoals ze zelf zegt :D
     
  17. Thnx :)
     
  18. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Mirre gefeliciteerd met je 4e verjaardag! Salapio, gefeliciteerd met je grote meid! Fijne dag vandaag!
     
  19. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    Salapio, van harte met je meisje!!!!
     
  20. amber1978

    amber1978 VIP lid

    7 mei 2007
    5.956
    0
    0
    docente Biologie
    Somewhere
    Mirre gefeliciteerd met je verjaardag !!

    Alle kids die al jarig zijn geweest Proficiat ! Morgen is Jesse aan de beurt :)
     

Deel Deze Pagina