Hallo dames, ik heb even een vraagje: Net met moeite een broodje naar binnen gewerkt met schouderham. Pas bij de laatste hap bedenk ik me ineens dat dit pakje ham inmiddels een week open is en het dus niet echt goed meer is (ljikt me) Omdat ik al niet helemal fit ben zullen symptomen mij niet direct opvallen. Wat nu te doen? Ben inmiddels 36 weken zwanger en wil natuurlijk niet dat het nu nog mis gaat. Heeft dit ook invloed op de baby? Graag hoor ik van jullie...
denk ook dat het wel meevalt, daarnaast krijgt je kindje er niks van als jij voedselvergiftiging oploopt, je lichaam gooit dan alles eruit en jij wordt er ziek van maar je kindje krijgt er niks van mee.
Was de ham ook over datum, of alleen een week open? Smaakte het op zich wel goed nog? Moeilijk... ik zou het zelf even aankijken en als je het niet vertrouwd de ha, vk of gyn bellen voor advies.
Thanx voor de snelle reacties Hij was alleen een week open en de houdbaarheidsdatum op zich was tot 27-1-2012. Zag er ook nog niet groen uit.... Zal rustig af blijven wachten dan maar. Misschien valt het allemaal wel mee. En boven de pot hangen kan altijd nog (al is dat niet mijn favoriete bezigheid
haha ham die bedorven is meurt de koelkast en verpakking uit, die wil je echt niet eten ik denk dat het wel mee valt allemaal. Misch even goed wat water drinken zodat alles je lichaam uit kan gaan bij het plassen.
Als het echt bedorven was, dan had je dat denk ik wel geroken. Als je echt een voedselbesmetting of -vergiftiging hebt opgelopen, zul je binnen 48 uur overgeven en/of diaree krijgen Verder: de tht-datum geldt alleen als die verpakking nog dicht is. In de instellingskeukens waar ik werkte werd alles wat open was na 2-3 dagen weggegooid. Ook al was het nog goed. Moet volgens de HACCP-regels, warenwet.
ja zit wel goed zoals al gezegd je ruikt t wel en ruik je t niet, zie je t wel, het krijgt dan zo groenige parelmoerachtige vieze glans kortom niks aan t de hand
Ik kan je even gerust stellen mocht de ham toch hartstikke bedorven zijn ( volgens mij had je dat geproefd hoor!) Maar met oud en nieuw heb ik 8 uur achter elkaar staan overgeven. Echt achter elkaar, vandaar dat mijn man even de huisartsenpost heeft gebeld of het een voedselvergiftiging zou kunnen zijn en dat ik zwanger ben. Ik ben uiteindelijk langs geweest om zwangerschapsvergiftiging uit te sluiten maar dat was het gelukkig niet. Waarschijnlijk toch een voedselvergiftiging en dit kon absoluut geen kwaad voor de baby. Alleen zorgen dat je genoeg drinkt. Je mag 36 uur zonder drinken, anders moest ik bellen. Gerustgesteld? En heb je inmiddels al alles eruit gegooid?
Ik heb ook een voedselvergiftiging gehad bij een zwangerschap van 22wk. Voor mij was het niet fijn. Uren in de wc doorgebtacht, kotsend en aan de diaree. Gelukkig kon het geen kwaad voor mijn zoontje. Maar het was geen fijne ervaring.
Nee, het was alles behalve fijn! Ik ben geloof ik nog niet eerder zo ziek geweest! Daarna deed mijn hele lichaam nog pijn vast het uren lange spugen. Maar wilde alleen zeggen dat het geen kwaad kan voor je baby. En dat is uiteindelijk het belangrijkste toch?!
Mwah, als het bedorven was had je het wel geroken/geproefd denk ik. Zo heeft mijn vriend een keer een paar happen gehad van een (nota bene!) diepvries pizza (was in Cuba) met daarop ham. We vonden het beiden raar ruiken/smaken (zuur) maar ach...wat kan er mis zijn met een diepvriespizza? Dus hij heeft toch nog een paar happen genomen. ZIEK!!!!!!!!! Niet normaal! Het begon ongeveer 16 uur later, op de teugreis. Zo zielig voor hem! Maar kortom, als jij je ham nog lekker hebt opgegeten en het smaakte goed: now worries!