even een keer omgekeerd. wie heeft wel genoeg te besteden

Discussie in 'De lounge' gestart door Eefke84, 10 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.054
    1.164
    113
    Centrum België
    Zó erg is het hier ook niet hoor :p
    Denk niet dat er heel veel vrouwen zich slachtoffer van "het systeem" voelen...
     
  2. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Hihi nee ik zie België echt niet als achtergebleven gebied hoor, en zie daar de vrouwen ook zeker niet als slachtoffer, wees maar niet bang. Maar ik vind het wel super dat mijn man bijna net zoveel bij de kinderen is als ikzelf en dat we ze niet naar de opvang hoeven te brengen, that's all. Eigenlijk is dat zelfs voor Nederlandse begrippen al niet erg doorsnee. Kan me ook niets schelen trouwens, wij genieten er erg van. ;)
     
  3. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    En dat is toch echt het belangrijkste! :D

    En over de vraag of 'ik lekker doe wat ik wil en geniet van alle lusten'.. zo ervaar ik dat persoonlijk helemaal niet. Wij hebben een bepaald doel, we willen graag emigreren. Mijn man is een workaholic, heeft zijn zaak en een baan. 6 van de 7 dagen in de week is hij niet voor 21.00 thuis en al vroeg de deur uit. Hij vind zijn werk heerlijk, als hij het een tijdje rustig heeft raakt hij verveeld en gaat op zoek naar dingen die hij kan doen.
    Ik ben straks met 3 kinderen onder de 4 jaar de hele dag alleen. Doe het huishouden, 4xpw psz waar ik ook help, verzorg de kids, kook, haal alle boodschappen (te voet want heb geen auto), doe de administratie. Heb bijna geen tijd om lekker dingen voor mezelf te doen eigenlijk. Straks gaat mn dochter naar school, mn zoontje naar de psz. Om 11 uur is mn zoontje klaar, om 12 uur heeft mn dochter pauze en die moet om 1 uur weer op school zitten en dat in combinatie met een baby.. moet dat nog echt even zien te plannen allemaal!;)
     
  4. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja, mijn man vindt zijn werk heel leuk. Als ik het zo hoor, lijkt het mij ook heel leuk. Maar hij is leidinggevende en deelt zelf zijn uren met zijn team in. Wat ik al eerder zei: hij ziet zijn zoon sowieso in de ochtend enkele uren en omdat ons zoontje pas laat naar bed gaat (we houden hem niet op voor papa, maar hij slaapt s' middags nog heel goed) eten we altijd met het gezin en gaat papa met hem douchen, dat is feest!

    Nee, die druk ervaart mijn man helemaal niet. In functie en beloning is hij er de afgelopen jaren alleen maar op vooruit gegaan en ook dit jaar zal er een loonsverhoging aankomen. Mijn man werkt voor een goedlopende grote MN.
    Mocht hij zijn baan kwijtraken, kan hij zo ergens anders aan de slag; hij wordt platgebeld door headhunters.

    Egoisme is zowel mij als mijn man vreemd. En als thuisblijfmama 'alleen maar de lusten van het leven hebben', die is goed! Ik heb ook weleens geschreeuwd dat ik gewassen en gestreken naar kantoor wil en heerlijk in alle rust mijn billen op een bureaustoel te rusten wil leggen om vervolgens nog net zo fris en fruitig naar mijn niet vies-geworden huis terug te gaan! Klinkt toch net zo idioot, zeg nou zelf!
    Helaas mankeer ik nogal wat en helaas is mijn zoontje ook niet kerngezond. Hij is daarnaast een heel druk en energiek baasje. Ik zou soms willen dat ik niet plat hoefde als hij s' middags sliep en ik verder kon werken aan die zaken waar mijn interesses liggen. En al lig ik niet plat, dan is er altijd nog wel wat op te ruimen of schoon te maken. Of mijn dieren hebben schone hokken nodig; ook zij gaan voor mij.
    Ik heb 2 jaar nachtvoedingen gedaan en mijn zoontje is altijd vroeg wakker (momenteel tussen 05.30 en 06.00 uur).
    Je moet de thuisblijfmama dus niet zo romantiseren hoor; ik plof vaak om 20.30 uur uitgerangeerd neer op de bank; gun mezelf nog een kop thee en mijn man nog een knuffel en de dag is weer voorbij. Ook dan dus vaak niet meer de puf om nog interessante artikelen te lezen of te schrijven.

    De keuze wie er werkt was hier heel snel gemaakt; man kan niet pt werken (laat zijn functie niet toe), ik kan niet ft werken (vanwege gezondheisdklachten), man verdient 2x zoveel als ik zou verdienen; simpel dus! Bovendien ben ik beter in verzorgen en opvoeden en is dat niet iets wat mijn man ambieert. Hier dus nooit geen strijd of negatieve gevoelens daarover.
     
  5. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Dat herken ik wel - als werkende mama, dan - ik vond het écht hard werken thuis! Dat begon 's ochtends om 7 uur (als het niet eerder was) met mijn rondje wasmachine, droger, vissen, katten, afwasmachine, flesje maken, kindje uit bed, eten geven, spelen, verschonen, kolven, kindje op bed, opruimen, ontbijten/lunchen, boodschappen en.... en zo maar door... man, ik werd er gek van.

    Gek genoeg kan ik nu echt genieten van de ochtenden dat ik om 7 uur met mijn rokje en mijn hakjes op het station sta met een dampende kop thee. Heerlijk... ik blijf schoon en hoef lang niet zo hard te werken als thuis ;)

    Hoewel... dat geregel tussen "mijn dag/jouw dag" en "wie haalt haar op, heb jij nog schoon ondergoed, shoot de luiers zijn op" is ook wel heftig. Al het huishouden moet in de weekenden of op de papa/mamadagen. Dat is ook wel hard werken.
     
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
  7. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Idd Bosi, dan reageer ik netjes op TS, maar de reactie (en niet alleen die van mij) vallen in het niet in het 'gekift' over vrouwen die thuis blijven en wie werkt, wel geëmancipeerd, niet geëmancipeerd, blablablabla.

    Ach ja...
     
  8. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Sorry, ik reageerde op de "wat is het je waard"... of nee... op de "ik kan thuisblijven, maar dat is ook geen luxe"....

    Nee, jullie hebben gelijk.... we dwalen af....

    En terug naar geld hebben/uitgeven.... :D
     
  9. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    En daarom geef ik het geld uit dat mijn man verdient!!:D

    Wij hebben het zeker niet slecht. Houden geld over aan het einde van de maand, kunnen sparen en gaan twee maal per jaar op vakantie. Een keer naar NL en de tweede keer in eigenland wat zeker geen straf is:D
    We hebben ons eigen huis kunnen bouwen en helemaal nieuw kunnen inrichten. Niet met design meubelen maar gewoon met dat wat wij mooi vinden.
    We leven fijn en hebben geen tonnen op bank maar wel genoeg om lekker van te leven en dat doen we dus ook!!:)
     
  10. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Ppff nou, een gemiddelde dag op mijn werk is minder zwaar/vermoeiend dan een dag thuis met mijn hyperactieve zoontje en het huishouden :D.
    Lekker achter mijn bureau hartstikke leuk werk doen, beetje van overleg naar overleg. Tis bijna uitrusten :D.
    Ik zou echt kapot gaan als ik elke dag van de week moest doen wat ik op mijn vrije dagen doe.
     
  11. 078mama

    078mama Niet meer actief

    Ik kan wel zeggen dat ik voldoende te besteden heb. 5 vakanties per jaar, mooi huis, 2 auto's en nooit rood staan. Ik vind het heerlijk maar het is niet zaligmakend! Ik heb ook weleens een maandje of 2 bijna niks gehad en dat stoorde me wel heel erg. Ik kon er niet tegen om constant na te denken over geld. Door mijn werk en dat van mijn man hoeft dat gelukkig niet meer. Ik heb wel heel veel respect voor mensen die het met veel minder moeten doen. Lijkt me echt niet altijd makkelijk om constant nee te moeten zeggen tegen je kinderen of tegen jezelf.

    Over werken of niet. Voor mij is het heel simpel. Ik heb een goede baan en daar heb ik heel hard voor gewerkt. Ik vind uitdaging in mijn werk en krijg daar dan ook ruim voor betaald. Ik zou het een vreselijk slecht voorbeeld vinden voor mijn kinderen als ik thuis zou gaan zitten met mijn opleidingen en kennis. Ik vind het heel erg belangrijk om een goede en leuke moeder te zijn. Ik doe alles voor mijn kinderen maar moet ook dingen voor mezelf doen. Ontwikkelen op zakelijk niveau is iets wat ik voor mezelf moet doen. Ik word daar een betere vrouw van maar zeker ook een betere moeder! Ik heb het echt geprobeerd hoor om thuis te blijven maar pffff het leek soms wel alsof iedere dag hetzelfde was. Andere invulling maar zelfde gevoel.

    Ik vind het heel erg belangrijk dat iedereen een bijdrage levert aan een goede en gezonde economie en ook aan een goed gezinsleven. Daarom is de combo parttime werken en moeder zijn heel erg goed voor mij. Maar goed, ik respecteer ieders keuze! Wil niet zeggen dat ik hem altijd snap.
     
  12. LiLaLief

    LiLaLief VIP lid

    1 jan 2009
    6.729
    0
    0
    boekhoudkundig medewerkster/zangeres
    Gelderland
    Totally agree.. ik vind een dag thuis met peuter en huishouden ook veel zwaarder dan een dag buitenshuis werken!
    Sinds ik veel kantoorwerk heb in ons eigen bedrijf heb ik geen baan meer buitenshuis (mijn kantoor is aan huis en er wordt nog een hal gebouwd achter ons huis om in de toekomst het bedrijf te vestigen) maar ik mis dat écht wel.

    EDIT: ik reageer ook offtopic, sorry!
     
  13. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
  14. sweetlove80

    sweetlove80 Fanatiek lid

    8 jun 2011
    1.097
    398
    83
    Vrouw
    Noorden van Holland
    Wij hebben het gelukkig ook goed, dit is zeker anders geweest daarom waarderen wij het nu ook zo. 1 jaar geleden zaten wij nog diep in de schulden en bang voor deurwaarders aan de deur. door een erfenis van een familielid zijn wij in een keer uit onze schulden gekomen en hebben wij genoeg reservers om ook onze (klein)kinderen van te laten genieten.
    dus wij gaan 1x per 6 weken een weekendje weg in een huisje of hotel. 1x per jaar een verre reis
    daarnaas lekker boodschappen doen halen wat je maar wilt
    daar in tegen weet ik wat het is om niets te hebben dus wij hebben ook al 2 gezinnen (goede vrienden) van ons geholpen financieel.
    daar in tegen steun ik ook gehandicapte fondsen (mijn zoon is zelf zwaar gehandicapt) en zal ik altijd iemand helpen als ik kan
     
  15. Sherry

    Sherry Niet meer actief

    Hier ook niks te klagen :D Allebei een goede baan. Zelf werk ik parttime en heb er nog een eigen bedrijf naast. Dus werk veel maar ook vanuit huis :)

    Maar moet wel zeggen dat ik eigenlijk niet zo om spullen geef.. ;) Is niet altijd zo geweest. Maar is begonnen tijdens de zwangerschap. Toen ben ik in eens alles weg gaan gooien omdat het in de weg lag..

    en een man die alles achter zijn ass laat slingeren
     
  16. klavertje4

    klavertje4 Bekend lid

    15 jun 2009
    788
    5
    18
    NULL
    NULL
    hier hebben we het ook best wel ruim 1.25 modaal.
    maar we hebben dan ook nog geen kind(eren) als ze deze wel gaan krijgen gaan we het zeker zwaarder krijgen. daarom ben ik nu al aan sparen om als ze jarig zijn enzo wel een mooie kado te kunnen kopen.

    en nog even lekker genieten.
    We kunnen wel een 1x 250 euro uit geven per maand maar dan hou het toch op.

    maar we zijn nog jong en hebben toch erg goed voor elkaar leuke auto mooie koopflatje allebei goede banen en nog aan het studeren
     
  17. 0lifantje

    0lifantje Actief lid

    7 jan 2012
    258
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ontopic: ook wij hebben het goed. Man werkt 5 dagen en ik 3 en allebei een heel goed salaris ivm hoge functies.

    Offtopic: ik zou het niet anders willen dan werken. De 2 dagen dat ik thuis zit verveel ik mij dood. Pff voel me echt nutteloos, sorry. Ik geniet wel van mijn kleine hoor als ik thuis ben, ze is ruim een jaar. Dagen zijn hetzelfde als je thuis bent. En zoveel huishoudelijke werk is er ook niet dat je er een dagtaak aan hebt, hier niet iig. Maar ieder zijn ding.

    Ontopic: ik geniet van mijn (financiele) onafhankelijkheid! Lekker shoppen en doen wat je wilt... :)
     
  18. Triskele

    Triskele Niet meer actief


    ja dat doe ik ook gewoon van mijn man zijn geld, krijg nooit commentaar (ja dat ik juist meer moet kopen haha) dus zo KAN het ook natuurlijk...
     
  19. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.839
    2.704
    113
    't Gezellige Brabant
    Wij hebben het ook goed. We leven niet helemaal naar wat we hebben, omdat we de afgelopen 3 jaar heel veel hebben gespaard. Nu kunnen we wel een huis kopen zonder dat er een verbouwing meegefinanciert hoeft te worden en dat vind ik een fijn idee. We profiteren van onze overwaarde en wonen straks leuk tegen lage lasten.
    Desondanks hebben we samen voor de zwangerschap wel veel gereisd naar verre bestemmingen en wat tussendoorvakanties binnen Europa. We hebben 2 auto's voor de deur staan. Met een kleine op komst zal er wel e.e.a. veranderen, ook omdat mijn contract niet verlengd word. Als we straks verhuisd zijn, wil ik wel weer een baan zoeken. Het is voor ons het extraatje om net even wat ruimer te leven en ons spaarsaldo lekker aan te vullen.
     

Deel Deze Pagina