Taart/Cupcakes

Discussie in 'De lounge' gestart door MissACEEB, 6 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissACEEB

    MissACEEB Bekend lid

    26 feb 2009
    508
    0
    0
    Hello baking lady's


    Ik ben ook een koekenbakster,
    Wil alleen heeeel erg graag tips...

    Als je fondant gebruikt, en daarop speciale vormen fondant weer wilt opplakken, wat gebruik je als ''lijm''? suikerwater? ei?

    Ook wil ik voor een vriendin cupcakes maken,
    Recept heb ik, maar hoe krijg je fondant op cupcakes? iemand tips?

    Tnx!

    X
     
  2. Darlagirl

    Darlagirl Niet meer actief

    ik gebruik gewoon water gemengd met wat poedersuiker.

    en wat betreft de cupcakes, ik maak ze altijd plat aan de bovenkant ( meestal zijn ze dat wel ) en rol mijn fondant dan goed uit en druk bijvoorbeeld met een glas de rondjes eruit en maak dan dingetjes erop.
     
  3. mijn3ekindje

    mijn3ekindje Actief lid

    24 feb 2011
    303
    0
    0
    Ik gebruik een mengsel van opgeklopt eiwit met poedersuiker
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik gebruik ook poedersuiker met water als lijm, maar je kunt ook tylose gebruiken. Met cupcakes doe ik het ook zoals darlagirl zegt. Ik plak de marsepein dan op de cupcake met wat jam of botercreme.
     
  5. MissACEEB

    MissACEEB Bekend lid

    26 feb 2009
    508
    0
    0
    Oke, dank jullie..
    En ik heb tot nu toe 2 aart vullingen gebruikt, botercreme met oreo's en jam met slagroom..
    Hebben jullie nog andere (makkelijke) smaken die jullie gebruiken?

    Spannend vind ik die cupcakes, ik heb ze nog nooit gemaakt.. wil voor mijn vriendin zwart en witte chanel cupcakes maken...
     
  6. MissACEEB

    MissACEEB Bekend lid

    26 feb 2009
    508
    0
    0
    Wat is de verhouding, hoeveel water op hoeveel poedersuiker?
     
  7. Darlagirl

    Darlagirl Niet meer actief

  8. MissACEEB

    MissACEEB Bekend lid

    26 feb 2009
    508
    0
    0
    Schieten me nu allemaal nog meer dingen door t hoofd, ik heb tot nu toe altijd fondant op poedersuiker uitgerold, maar dan blijft er wel echt een witte laag erop, hoe lossen jullie dat op, een speciaal mengsel erover uitstrijken?

    Bedankt voor de link, ik ken die site idd ook, maar kan maar moeilijk keuze maken in wat nou niet al TE heftig is, zo erg vullend...
     
  9. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik rol uit op een siliconenmat of ik spray mijn glazentafel in met bakspray. Ik gebruik nooit poedersuiker.

    Ik gebruik als vulling ook vaak geklopte ganache (gelijke delen slagroom en chocolade)
     
  10. mijn3ekindje

    mijn3ekindje Actief lid

    24 feb 2011
    303
    0
    0
    Als je met een ander stuk vondant de fondant op de taart gladstrijklt gaat de witte laag. Er ook af. Ik heb vandaag trouwens als vulling frambozen gepureerd met 1 eetlepel suiker dan door een zeef in een pannetje doen warm maken in een pannetje 3 blaadjes gelatine erdoor echt heel lekker fris
     
  11. Nen87

    Nen87 VIP lid

    17 sep 2008
    6.469
    10
    38
    Nog een tip om je cupcakes plat te krijgen: bakpapiertje erop als ze uit de oven komen en dan een snijplank erop. Ik plak de fondant erop met jam. Als ik die fondant weer wil versieren, gebruik ik speciale eetbare lijm.
    Verder lekkere vulling: slagroom met verkruimelde bastognes (ik klop er wel klopfix doorheen zodat het wat steviger is. Hoef dan meestal nieteens dijkjes te spuiten.

    Verslavend he? :D
     
  12. MissACEEB

    MissACEEB Bekend lid

    26 feb 2009
    508
    0
    0
    Wat leuk om alle tips te lezen!
    Dankjullie!

    Zijn er ook dames die met een smoother werken?
    Ik doe alles met de hand..

    Zijn er ook dames die in de omgeving van Heerlen/Brunssum wonen die het leuk vinden om zoiets eens samen te doen?
     
  13. Nen87

    Nen87 VIP lid

    17 sep 2008
    6.469
    10
    38
    Ik gebruik wel een smoother. Puur om te voorkomen dat er per ongeluk een beschadiging in komt. Ben altijd al blij als ik die enorme dunne lap fondant over mn taart heb liggen haha
     
  14. MissACEEB

    MissACEEB Bekend lid

    26 feb 2009
    508
    0
    0
    Heb al vaak gehad dat hij scheurde, net op laatste stukje... grr..
    Altijd zwetende handen, haha! Bedankt voor je reactie...
     
  15. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ik ben ook net pas begonnen gebruikte eerst altijd marsepein maar die vinden de kinderen te zoet

    heb al verschillende vullingen gemaakt zo als bokkepoot vulling en chocolade,aarbei,oreo en appel hihi
    was best lekker allemaal

    ga van de week eens fondant halen en dan eens flink aan de gang hopelijk dat het mij lukt om eens moois te maken..
    wat is een smooter haha:)
     
  16. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Als ze marsepein zoet vinden dan denk ik dat fondant helemaal te zoet is. Marsepein is nog gemengd met amandelen namelijk, fondant is echt puur suiker.
     
  17. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    o haha dan eh hebben ze pech haha
    hopelijk vinden ze het wel lekker
    vind marsepein ook zo plakken en fonant moet dat niet zo hebben zeggen ze:)
     
  18. Laris

    Laris Fanatiek lid

    27 jun 2008
    1.917
    2
    0
    Ik gebruik ook weleens icing om fondant mee vast te plakken en dat gaat prima.
     
  19. MissACEEB

    MissACEEB Bekend lid

    26 feb 2009
    508
    0
    0
    Hoe laten jullie het zo glimmen, ik vind mijn fondant vrij dof vaak..
     
  20. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Glimmen kun je volgens mij met een gedoseerde toepassing van hete stoom doen.
     

Deel Deze Pagina