Als de kleur van de olie donkerder wordt. En wanneer/hoevaak ligt er aan wat er in gebakken is. Bij gepaneerde producten is dat eerder dan bij ongepaneerde producten.
Ik doe na elke frituurbeurt de olie terug in de fles, maak de frituur schoon. Ik gebruik die olie 5-10 keer, afhankelijk van hoe donker het is en of er veel restdeeltjes inzitten. ( bijvoorbeeld van kroketten bakken)
Ligt er aan, het kan zijn dat dit na 4 beurten is maar het kan ook zijn dat het pas na 6 beurten is, het gaat er niet om hoe vaak je hem gebruikt maar het gaat erom hoe vies je olie is, zolang ik de bodem nog kan zien gebruik ik hem.
Hier ook! Maar we gaan voornamelijk af op de geur. Je ruikt frituur altijd wel, maar als hij echt overduidelijk gaat ruiken dan verschonen we hem.
na een keer of 5.. we gebruiken de vloeibare frituurolie van de lidl.. kost weinig en zeer handig in gebruik is echt super super schadelijk om te lang door te gaan met frituurolie, is zelfs erg kankerverwekkend
Ik heb de mijne afgelopen maand flink gepoetst Vaatwastablet met water ff aanzetten en dan poetsen maar en hij blinkt weer. Smaken de patatjes weer heerlijk. Verder kijken we naar de olie en als we spikkeltjes krijgen op de patat moet het ververst worden.
dat varieert van wat we erin gedaan hebben, tussen de 5 en 10 beurten. Als de olie eruit gaat, maken we ook meteen de hele pan schoon. Van dat vaatwastablet is wel een goede tip. Die doe je erin met water en dan hoe warm zet je hem aan???
ik zet de waterkoker aan...schud dit water in de frituur doe er een hele tablet in en de frituur aanzetten....zo wordt je mandje mooi schoon en je bak!
Wat doe je als je weerstand in de bak zit? Ik veeg de weerstand meestal met keukenrol af, bak en mandje gaan in de vaatwasser. Hoe vaak hangt af van wat er in gebakken wordt. alleen frieten gaat het vaker mee dan met gepaneerde dingen. Kijken vooral naar de kleur van het vet.
groene biotex werkt ook supergoed om hem schoon te krijgen als ie echt heel vies is. Sopje groene biotex erin, op 100 graden zetten en pruttelen maar. maar het beste werkt het nog om hem na elke gebruik schoon te maken, olie eruit en in de fles. Ik heb nooit een vieze frituurpan, doordat ik hem elke keer schoon maak. is dan ook zo gepiept want er is niks aangekoekt.
ja dat haal ik eruit natuurlijk..... ls ik het in de vaatwasser doe is het nooit helemaal schoon heb jij dat niet dan?
Ik haal het grootste vuil onderaan eruit en laat het even met warm water en afwasmiddel weken. Daardoor gaat het ergste vet er al heel makkelijk af zonder echt te schrobben en komt het schoon uit de vaatvasser.
ah nou hier zit er dan toch nog altijd van dat opgedroogde vet op ? Ach het is gewoon een rot werk dat ding schoonmaken hahaha