Borstvoeding en trots!

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door jingels, 18 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yvon

    Yvon Actief lid

    25 okt 2006
    319
    0
    0

    Hier hetzelfde verhaal... Ze heeft wel een keer de fles leeggedronken, maar daarna niet meer. Ze weigert em echt! Ik heb dit 3 weken lang elke dag op verschillende manieren geprobeert, zonder succes.
    Toen heb ik een beker geprobeert, en die wil ze wel :D Wel wat geknoei, maar het gaat op zich goed. Nu geef ik dus zo nu en dan eens een beker!
     
  2. spijkervrouwtje

    spijkervrouwtje Fanatiek lid

    28 apr 2006
    2.084
    0
    0
    Noord Brabant
    Vervelend Nemo dat hije niet uit de fles wil drinken. Ik geef eerst ook af en toe een flesje maar ik denk dat ik het nu maar dagelijks blijf doen want dan blijf ik misschien het weigeren van de fles voor. Heb je misschien al andere spenen/flessen geprobeerd? Er schijnen toch ook flessen te zijn met meer een tepelvormige speen (zijn die niet van MUM?) En anders misschien inderdaad een beker zoals Yvon gedaan heeft. :(

    Isa slaapt trouwens bijna door (vanacht tot 05.30 uur) dus gaat de goede kant op. Ze heeft echter vanaf dag 2 (dag 1 was ziekenhuis) in haar eigen bedje op haar eigen kamertje geslapen en dat zonder problemen. Ik vindt dat eigenlijk ook wel lekker want ik slaap erg licht en anders blijf ik echt wakker van ieder kermpje en kreuntje dat ze maakt :rolleyes:

    Ik gebruik trouwens ook de pil cerazette. Wij willen ook wel vrij snel een 2e (denk dat we beginnen als Isa een maand of 5/6 is) maar ondanks dat ik BV geef en dat het ruime en jaar duurde voordat ik zwanger was durfde ik het toch niet aan om helemaal niks te gebruiken. Ik merk overigens niks van de melkproduktie met die pil. Heb nog wel wat lichte bloedingen maar hoop dat die ook snel wegblijven want dat schijnt wel te kunnen :(
     
  3. Yvon

    Yvon Actief lid

    25 okt 2006
    319
    0
    0
    Hier wordt steeds onrustiger gedronken... 's nachts en 's ochtends gaat alles nog als vanouds, maar verder....
    Ze drinkt 5 minuten goed en dan moet ze even kijken of haar handen er nog wel zijn. Even een slokje en dan moet ze even wat vertellen, en komen er allemaal schattige geluidjes. Nog een paar slokjes en dan moet ze echt even kijken wat er achter haar gebeurt haha
    Echt grappig en superschattig! Maar het drinken dat schiet zo niet op :)
     
  4. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    ......ondertussen geef ik morgen alweer 12 weken borstvoeding, ben er echt enorm trots op!
     
  5. Mirelle

    Mirelle Actief lid

    11 dec 2006
    469
    0
    0
    Oss
    En dat mag ook Jingels!

    Groet, Mirelle.
     
  6. Yvon

    Yvon Actief lid

    25 okt 2006
    319
    0
    0
    12 weken alweer... wat gaat de tijd toch snel he?! En idd, daar mag je ook trots op zijn! :thumup:
     
  7. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Heb besloten dat ik mn bv niet meer ga opkrikken.. Mn tepels doen nog steeds pijn ondanks t zalfje.. :( Hierdoor is mn productie ietwat omlaag gegaan maar ik zou toch al afbouwen met 3 weekjes. Ik zing t zo nog wel uit tot de 6 maanden. ;)
     
  8. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    ah! wat een leuk topic! Ook ik geef met veel plezier al 7,5 maanden borstvoeding. De laatste 2 a 3 weken krijgt Nick af en toe een flesje van 60 cc KV bij en eigenlijk vind ik dat niet leuk, maar mijn BV loopt nu flink terug, waardoor ik ook niet meer genoeg kolf op werkdagen.
    en aangezien mijn kolfrecht na de vakantie ophoudt heb ik nu besloten het op zijn beloop te laten en te gaan/laten afbouwen.
    Ik geef Nick nu nog 3x BV op een dag en daarnaast eet hij zijn fruit en groente ook al prima.
    Ik vind het nog steeds zulke fijne intieme momenten met mijn kleine mannetje, al denk ik ook wel eens: he draaikont lig eens stil!
    Bij mij overigens nog geen cyclus te bekennen. Ben in mei 1x ongesteld geweest, maar verder niet....en stiekem....vind ik dat nu wel lastig worden, omdat wij graag een tweede kleintje willen....en je weet nu niet waar je vanuit kunt gaan....
    Maar mocht er een tweede wondertje komen, dan zeker BV!
    Iedere keer als ik over afbouwen heb of het benoem, doe ik het toch niet.....hihi....
    dus ik zeg het nu wel stoer, maar....we zullen zien....of ik na de vakantie echt helemaal afbouw. Met kolven ga ik wel stoppen want dat ben ik spuugbeu en dat schiet ook echt niet meer op. Komt met neusspray voor TSR nog slechts 60-80cc uit per keer waar ik een anderhalve maand geleden nog ruim 200 cc kolfde per keer!
     
  9. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Gisteren zat Jarik weer op 6x 200cc. Niet zo gek, de tomaat viel niet echt in de smaak. Ik vind het wel lief om te zien dat hij de bv echt met eten associeert. Als hij honger heeft gooit ie zijn rijstwafeltje of groenten weg en begint te stralen als je er met de fles aankomt... ;).

    @ Jingels: gefeliciteerd met de 12 weken!
     
  10. Bumbaloe

    Bumbaloe Actief lid

    1 jun 2007
    372
    0
    0
    Ik wil hier ook wel even mee doen.
    Mijn oudste dochter heeft 8 maanden gekolfde melk gehad, ze kon of wilde de borst niet geod pakken tel daarbij wat slechte begeleiding in het ziekenhuis en van de kraamhulp bij op en je hebt het recept voor 8 maanden kolven.
    Maar bij dochter 2 ging het van een leien dakje en die drinkt nog steeds, hoewel het einde in zicht is. Bij haar ging ik voor 1 jaar bv maar toen was ze 1 en nog zo klein, nou dan tot anderhalf maar door. Maar toen was ze anderhalf en nog zo "klein" tja toen was het hek van de dam :p want dan krijg je ze er niet meer zo 1,2,3 vanaf. Nu is ze 2 jaar en bijna 4 maanden. Sinds kort drinkt ze alleen nog maar 's ochtends en dan ook alleen maar als ik nog in bed lig anders niet. Aan de ene kant vind ik het wel jammer, aan de andere kant is het goed zo en aan het einde van het jaar heb ik hopelijk weer een nieuw kleintje aan de borst.
    wat ik trouwens wel lachen vind aan het voeden van een ouder kindje is haar blije reacties als het tijd is om te drinken.
     
  11. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Wat knap Bumbaloe dat je het zo lang hebt kunnen doen, petje af!
     
  12. Bumbaloe

    Bumbaloe Actief lid

    1 jun 2007
    372
    0
    0
    Dat knappe valt heel erg mee hoor. Het wordt steeds makkelijker. Die borstvoeding wordt steeds minder belangrijk zal ik maar zeggen waardoor het allemaal ook steeds relaxter wordt.
    Je slaat makkelijker een voeding over zonder dat je er last van hebt (stuwing of teruglopen bv) dus het beperkt ook niet meer. Kolven deed ik na haar eerste verjaardag niet meer. Dat scheelt ook al een hoop vind ik.
     
  13. Harmless

    Harmless Fanatiek lid

    14 okt 2006
    1.986
    0
    0
    Zuid-Holland
    @duikster: Houdt je naam in dat je ook daadwerkelijk duikt? Heeft dat invloed gehad op je productie? Of hoe voelt dat onder water? Ik ga binnenkort weer onder water maar ik ben er een beetje huiverig voor. Ik heb wel begrepen dat het op de samenstelling van de voeding geen invloed heeft. Ennuh suc6 met de 2de....

    @Bumbaloe: Ruim 2 jaar pfoe.... Ik vind het ook knap hoor.
     
  14. mama van noa

    mama van noa Actief lid

    29 jun 2006
    217
    0
    0
    verpleegkundige
    eindhoven
    ik kom er ook even bij. heb niet alles teruggelezen hoor. het zijn nl ondertussen al 16 pagina's.
    ook ik geef al vanaf de geboorte borstvoeding en doe het nog steeds met plezier. de eerste 6 maanden heeft ze ook absoluut niks anders gehad. daarna kreeg ze ook eens een keer poedermelk als ik niet had gekolfd of zo. we vinden het nog alletwee heel fijn en zien wel hoe lang we het volhouden. het is nu ook nog veel makkelijker, een keer geen zin of niet thuis dan krijgt ze gewone halfvolle melk en anders gezellig bij mama.

    liefs femke
     
  15. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    @Jingels: wij vandaag 12 weken. En nu op naar de 12 maanden ?
     
  16. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ik ga vanaf vandaag afbouwen, zit nu op 3x kolven op n dag.. T eten met Justin gaat erg slecht, wat mij ook niet (meer) genoeg motiveert, plus t feit dat ik nog steeds erge pijnlijke tepels heb.. Met 6 maanden zit Justin dus heel waarschijnlijk op volledige fv.. Meiden die bv geven, succes verder!
     
  17. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Lijkt me een mooi doel om samen na te streven Nemo, 12 maanden. De afgelopen 12 weken( het moeilijkste) liggen achter ons, en hebben we maar vast te pakken!

    Jij ook succes Patroeschka!
     
  18. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Patroeschka, wat heb jij het fantastisch gedaan! Al die tijd gekolfd voor je kleine man! Veel geluk met Justin!

    Bumbaloe, weet je hoe het komt dat het met je tweede dochter wel goed lukte? Lag dat aan het feit dat je zelf meer wist, betere begeleiding had, of zag je ook echt verschil tussen je dochters? Ben ik wel benieuwd naar...
     
  19. MiniUs

    MiniUs Bekend lid

    5 aug 2006
    791
    1
    0
    Gelderland
    Knap hoor Patroeschka! Toch mooi lang volgehouden!

    Hebben jullie verder allemaal een 'streefdatum/leeftijd' voor de BV? Ik ga in ieder geval de 6 mnd volhouden en daarna zie ik wel verder. Lijkt me zo moeilijk om er afstand van te doen....
     
  20. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Hier gaat het ook super, alleen vandaag weer ongi geworden en dus even een knudde dag en 200 cc uit de vriezer gegeven, maar verder nog steeds heel fijn dat ik weer BV geef. Ik wil iig 9 maanden vol maken, het liefst een jaar.
     

Deel Deze Pagina